Top 5 beste game onthullingen van 2015

  Dit kalenderjaar telde enkele toptitels, zoals The Witcher 3: Wild Hunt, Bloodborne, Fallout 4 en nog veel meer. Maar 2015 kenden ook enkele onthullingen voor titels die dit jaar uitkwamen, of ons gaan verblijden in 2016. XGN heeft voor jou de top 5 beste game onthullingen van 2015!

  5. Guitar Hero Live

  De Guitar Hero franchise lag op sterven na dood, na het laatste deel Warriors of Rock uit 2010. Het nieuws dat er na vijf jaar ineens een nieuwe Guitar Hero gaat verschijnen was onverwacht. Erg onverwacht. In april van dit jaar kondigde uitgever Activision aan dat Guitar Hero Live de nieuwste telg in de reeks van gitaarspellen zou zijn en dat de game telt als een reboot.

  De gehele franchise genoot van zijn hoogtepunt tussen 2005 en 2008, maar raakte in verval door de hoeveelheid aan Guitar Hero games die op dat moment uitkwamen. Guitar Hero Aerosmith, Guitar Hero Metallica, Guitar Hero Van Halen; het zijn slechts enkele grepen uit het brede assortiment waar de gamer op dat moment uit kon kiezen, maar op een gegeven moment het niet meer deed.

  4. Final Fantasy VII remake

  Eén van de grootste verwachtingen van gamers van de afgelopen jaren is een langverwachte remake van het geliefde en alom geprezen Final Fantasy VII. Het origineel kwam in 1997 uit op de eerste PlayStation en liet veel gamers kennismaken met een levende wereld en een meelevend verhaal, waar natuurlijk één van de grootste schokkende gebeurtenissen in zit.

  Verwacht geen simpele heruitgave met wat opgepoetste graphics, maar een titel die over meerdere delen wordt uitgeven. Begin december liet uitgever annex ontwikkelaar Square Enix weten dat Final Fantasy VII in meerdere delen wordt uitgebracht, om zo de kwaliteit van de game te beschermen. Alles in één keer uitgeven zou niet goed zijn. Hoe dan ook, het is één van de beste game onthullingen van 2015!

  3. Shenmue III

  ‘Een episch wraakverhaal in de traditie van Chinese film’. Als je Shenmue in één zin zou moeten omschrijven, dan zullen enkele gamers dit noteren. De eerste twee games uit de franchise zijn befaamd om hun dag-nacht-systeem, de weereffecten en natuurlijk de gameplay en deel twee wordt door velen in diverse ‘beste games allertijden’ lijstjes gezet.

  Tijdens de E3 liet Shenmue-bedenker Yu Suzuki weten dat deel drie in ontwikkeling is, maar dat hij daarvoor de hulp van de fans nodig heeft. Het project werd op Kickstarter gezet, waar het na slechts acht uur al zijn doel van twee miljoen dollar haalde. Uiteindelijke haalde Shenmue III zelfs zes miljoen in totaal op. De game moet in december 2017 uitkomen voor de PC en PlayStation 4.

  2. The Last Guardian

  Officieel werd The Last Guardian al in 2009 aangekondigd voor de PlayStation 3, met een releasedatum van 2011 in het achterhoofd. Inmiddels is het verhaal wel een beetje bekend: uitstel, andere complicaties en nog meer uitstel. Veel gamers waren dan ook bang dat de game nooit het daglicht zou zien.

  Maar op de E3 van dit jaar werd de titel voor het eerst weer getoond, en daar waren veel mensen blij mee. The Last Guardian wordt gemaakt door genDESGIN, die onder leiding staat van Fumito Ueda. De studio is al bekend van zijn eerdere imposante titels als ICO en Shadow of the Colossus.

  1. Fallout 4

  Natuurlijk staat dé grootste game onthulling van het afgelopen kalenderjaar op nummer één. Want ondanks vele gelekte documenten, interviews en tal van aanwijzingen, was Fallout 4 nog steeds niet officieel bevestigd door maker Bethesda. Zelfs een teasersite in 2013, waar thesurvivor2999 op stond, was niet waar. Velen zagen de release van Fallout 4 al als iets wat het nieuwe Half Life 3 zou worden.

  Maar op 3 juni, een week voor Bethesda’s persconferentie op de E3, maakte het bedrijf bekend dat Fallout 4 officieel bestond en in de maak was. Tijdens de E3 persconferentie werden we gek gemaakt met vele screenshots, filmpjes en vooral veel uitleg. Het belangrijkste was echter aan het einde van de show: de releasedatum. Al dit jaar, 10 november, konden we aan de slag met Fallout 4.

  Wij gaven Fallout 4 een 9.5 en volgens ons is het dan ook de beste game onthulling van 2015!

  Guitar Hero Live

  Verkijgbaar vanaf 23 october 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.