De meest opvallende tech producten van 2020

Article
woensdag, 04 november 2020 om 17:00
mario kart live home circuitf1603797811
2020 loopt alweer tegen het einde aan en zal zeker niet de boeken in gaan als het beste jaar ooit. Afgelopen kalenderjaar werd grotendeels gedomineerd door het coronavirus en bracht nog veel slechts met zich mee. Om het jaar toch nog een beetje mooi af te sluiten richten wij ons vandaag op iets leuks. We blikken alvast terug op 2020 en gingen op zoek naar de leukste, mooiste en gekste tech producten van afgelopen jaar tot nu toe.
Dit ongelukkige jaar heeft ons op gebied van tech gelukkig ook een hoop gebracht, zoals de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Er werd ook een heleboel uitgesteld, vooral op het gebied van games en sommige dingen sloegen de plank compleet mis. Maar er verscheen ook een hoop technologie wat in positieve zin erg opviel, gewoon omdat het zo leuk was, zo creatief of zo origineel. De leukste en gekste techproducten hebben we speciaal voor onze lezertjes eruit gepikt. Om jullie in deze koude maanden van dit bewogen jaar toch nog iets op te vrolijken.
always home camf1601042413

Ring Always Home Cam - Amazon Drone vliegt als waakhond door je huis

We beginnen dit overzicht met een wel heel bijzonder product. De Ring Always Home Cam werd eind oktober gepresenteerd door Amazon en is misschien wel één van de meest opvallende producten van afgelopen kalenderjaar. Ring is een dochterbedrijf van Amazon en maakt momenteel in Nederland veel naamsbekendheid met de deurbellen met camera erop.
Maar in de Verenigde Staten is er iets op de markt dat nog honderd keer gekker is dan dat. Voor 250 dollar (ongeveer 215 euro) kun je een drone kopen die normaliter gewoon rustig, een beetje vermomd in je huis staat maar stiekem voor waakhond speelt. Als je niet thuis bent of op een andere verdieping zit kun je de Cam zo instellen dat hij afgaat op geluiden. Als er dan iemand je huis binnenkomt vliegt de drone op het geluid af en start hij direct met filmen.
Op deze bizarre manier kan je zelf via je telefoon meekijken. Is het je opa of oma? Dan kun je de drone rustig laten zakken. Maar staat er een inbreker in je huis, dan staat hij of zij meteen op beeld en heb je achteraf de beelden. Misschien het meest bizarre van dit allemaal is nog wel de onderstaande trailer. Die eerder op je lachspieren werkt dan dat die je echt overtuigd hoe goed het product is.

LOVOT - Een robot als huisdier

Wat ook niet in het overzicht mag ontbreken is de Lovot. De Lovot is een klein sociaal robotje die wel iets wegheeft van een Teletubbie. De ontwikkeling van dit Japanse robotje is al een paar jaar bezig, maar maakte dit jaar pas haar grote introductie. Op het eerste gezicht lijkt het een soort knuffel van pakweg een meter groot, maar onder deze zachte huid zitten allerlei sensoren.
Boven op z’n hoofd zit een camera, hij beweegt op wieltjes, heeft opvallende ogen en wiebelt wat met z’n armpjes. Het robotje is dus vooral gezellig voor als gezelschap, zeker in deze contactarme coronatijd.
Maar wat kan deze robot nou concreet? Nou ja, eigenlijk niet zo heel veel. Hij zal niet je baan inpikken en kan je ook niet helpen met huishoudelijke taken, maar is eigenlijk een soort robot huisdiertje.
lovotf1604402848

Mario Kart Live: Home Circuit

Wat natuurlijk ook niet in het overzicht mag ontbreken is Mario Kart Live. Mario Kart is anno 2020, 28 jaar na de eerste Mario Kart nog onverminderd populair. Hierdoor en vanwege de vijfendertigste verjaardag van Super Mario kwam Nintendo met Mario Kart Live. Je zet ze gewoon in je eigen woonkamer een circuit uit, zet de auto erin en racen maar! De autootjes zijn verbonden met je Nintendo Switch, hierdoor speel je het spel op je Switch terwijl de karts door je kamer rijden.
Onze redacteur Luuc schreef begin november de review over Mario Kart Live en was enthousiast over het racen in de woonkamer, maar had toch ook z’n verbeterpunten. Vooral de prijs van bijna 120 euro vond hij aan de hoge kant, zeker omdat het Mario Kart Live het leukst is met meerdere autootjes. Ondanks dit kreeg de game wel een prima score van een 7,5. Daarmee verdient deze zeer unieke Mario game zeker een plekje in dit overzicht.

Larq waterfles - de waterfles van 100 euro

Stiekem kwam dit laatste product al voor 2020 op de markt, maar het heeft zich de laatste tijd nog ontwikkeld en sprong er wat ons betreft zo uit dat die toch een plekje in dit overzicht verdiende. En hier hebben we het dan over een waterfles van een slordige 100 euro. Maar voor die 100 euro heeft de fles wel iets uniek. Je hoeft de fles namelijk niet elke dag schoon te maken en hoeft hiermee ook niet telkens een nieuw plastic flesje aan te schaffen. Je kunt deze fles onbeperkt gebruiken omdat hij zichzelf schoonmaakt.
Hoewel we ons sterk afvragen hoeveel mensen nou honderd euro over hebben voor een drinkfles. Geeft het wel weer mooi aan hoe technologie ook een oplossing kan zijn voor sommige problemen. Door zo’n fles heb je normaal gesproken een stuk minder plastic afval. En omdat de fles zichzelf schoonmaakt ben je eerder geneigd om water te drinken, wat weer goed is voor jezelf.