Opvallend: Amazon Drone vliegt als waakhond door je huis

News
maandag, 28 september 2020 om 17:30
always home camf1601042413
Amazon heeft afgelopen week meerdere producten gepresenteerd. Zo kwam de Amerikaanse gigant met een gloednieuw gameplatform en ze brachten de Echo Show 10 die je volgt altijd je gezicht volgt in je eigen huis. Het meest bizarre is misschien wel de nieuwe Amazon Drone die op inbrekers gaat jagen. Het dochterbedrijf van Amazon; Ring stond vooral bekend om de deurbellen met camera, maar gaat nu ook met drones op boevenjacht.

Een drone rondjes laten lopen als een waakhond

De Ring Always Home Cam is een zeer compacte drone die makkelijk binnenhuis door de verschillende kamers kan vliegen. Als je gewoon thuis bent kun je de drone rustig in z’n oplaadstation laten zitten, maar als je weggaat kan je de Cam als een soort waakhond een bepaalde route in je huis laten afleggen.
Ook kan je hem zo instellen dat de Always Home Cam bij luide geluiden ernaar toe gaat en vastlegt wat er allemaal afspeelt. Zo kan die achter potentiële inbrekers aan en ze op video vastleggen. De Ring Always Home Cam gaat in de Verenigde Staten 250 dollar kosten (omgerekend 215 euro). Hoeveel de digitale waakhond in Europa gaat kosten is nog niet bekend.

De slimme speaker die je kind corrigeert

Naast deze bijzondere boevenvanger heeft Amazon ook de Echo Dot gepresenteerd. Dit is een nieuwe slimme speaker met een vernieuwede vorm; een kleine bol met ingebouwde klokdisplay.
Het basismodel zal al voor 50 dollar (omgerekend 43 euro) over de toonbank gaan en voor 60 dollar (omgerekend 51,75 euro) heb je het klokmodel. Hierop zit ook een speciale kindermodus, wat het erg interessant maakt voor bijvoorbeeld de kinderkamer. De speaker herkent als er een kind tegen hem praat, een kind kan bijvoorbeeld voorlezen aan de speaker en de slimme speaker kan zo nodig corrigeren.