De meest opvallende game releases (week 46)

Article
zondag, 20 november 2022 om 9:00
pokemon scarlet keyartf1668713769
Er is weer een week voorbij gegaan en er zijn ook deze week weer flink wat nieuwe game uitgekomen. Dit zijn de meest opvallende game releases die je deze week moet checken!

Pokémon Scarlet en Violet

Het is weer tijd voor een nieuwe generatie Pokémon games. Pokémon Scarlet en Violet zijn namelijk uitgekomen. In werd generatie acht geïntroduceerd en deze nieuwe games lossen het startschot voor de negende generatie. Dit is overigens niet de eerste Pokémon game dit jaar, eerder konden we namelijk ook al genieten van Legends Arceus.
In Pokémon Scarlet en Violet ga je op ontdekking in de Paldea regio. Het is voor het eerst in een Pokémon game met een moderne setting mogelijk om door een open wereld te reizen. Je kan ook zelf kiezen in welke volgorde je de drie verhaallijnen in de game speelt. Je kunt eerst de gyms verslaan om de beste trainer in de regio te worden, het opnemen tegen team Star of ga je opzoek naar verschillende zeldzame kruiden die beschermd worden door gigantische Pokémon. Het kan allemaal in de nieuwe Pokémon Scarlet en Violet games!
call of duty warzone 20 headerf1668420717

Call of Duty Warzone 2.0

Een paar weken terug zagen we de release van Modern Warfare 2 voorbijkomen, maar het is nu tijd voor nog een nieuwe Call of Duty game. Call of Duty Warzone 2.0 is namelijk gratis te downloaden op de Xbox en PlayStation consoles en PC. De originele Call of Duty Warzone blijft wel bestaan en deze game gaat nu verder onder de naam Warzone Caldera. De vorige game blijft dan niet alleen bestaan, maar de makers zullen de game blijven supporten met updates.
Warzone 2.0 is een verbeterde versie van de vorige Call of Duty battle royale game. Er komen natuurlijk wel weer nieuwe functies en veranderingen kijken bij Call of Duty Warzone 2.0. Zo is de battlepass nu anders en introduceert de game een Gulag, waarin uitgeschakelde spelers in een twee tegen twee duel tegen elkaar strijden om weer terug in het potje te komen. Call of Duty Warzone 2.0 heeft naast deze nieuwe functies natuurlijk nog meer in petto!
pentiment 1f1662038091

Pentiment

Deze week zit er wel een hele opvallende game release tussen de uitgekomen spellen. De Game Pass game Pentiment is namelijk verrassend succes. Deze game was eerder dit jaar voor het eerst getoond tijdens de Xbox en Bethesda showcase en is nu uitgekomen. Op heeft de game gemiddeld een 8.6 gekregen van critici.
Pentiment speelt zich af in de zestiende eeuw en heeft een 2D getekende stijl. Je speelt als het karakter Andreas Mahler. De game wordt vooral geplaatst in het adventure genre, maar heeft veel RPG elementen waarin je zelf beslist wat Andreas zegt en wat voor persoon hij is. Wanneer een vriend van Andreas van moord wordt beschuldigd, is het zijn taak om de echte dader te vinden voor de bisschop langskomt om zijn oordeel over de zaak uit te spreken.