Amazon Prime Video krijgt meerdere Sony-Marvel-series

News
zaterdag, 19 november 2022 om 16:30
spider man 1f1651349971
Sony is nog lang niet klaar met de Marvel-karakters die het bedrijf in handen heeft. Variety meldt nu namelijk dat er officieel meerdere live-action series over deze karakters in de maak zijn.
Vorig jaar werd al bekend dat Sony voor Amazon Prime de serie Silk maakt, over het gelijknamige personage. Nu heeft de serie ook een naam: Silk: Spider Society. Wie hoopt Tom Hollands Spider-Man te zien heeft pech: Silk: Spider Society staat namelijk los van de MCU en valt onder hetzelfde universum als de films Venom en Morbius. Angela Kang, showrunner van The Walking Dead, en Phil Lord en Christopher Miller, de producers van Spider-Man: Into The Spider-Verse hebben de serie ontwikkeld. Ook voormalige Sony-baas Amy Pascal is bij het project betrokken, samen met de andere drie is zij executive producer.

Waar gaat Silk: Spider Society over?

Silk: Spider Society volgt de Koreaans-Amerikaanse Cindy Moon, oftewel de superheld Silk, die gebeten wordt door dezelfde spin als Peter Parker. In de serie ontsnapt ze gevangenschap en gaat ze op zoek naar haar vermiste familie. Er is nog geen releasedatum.
Welke andere series gaan volgen op Prime is nog niet bekend. Sony is eigenaar van maar liefst meer dan 900 karakters uit de Spider-Man franchise. De studio heeft dus genoeg keus.
Dit zijn niet de enige Sony-Marvel-projecten waar fans naar kunnen uitkijken. Het vervolg op Spider-Man: Into the Spider-Verse, Spider-Man: Across the Spider-Verse, is komende juni in de bioscopen te zien. De derde film in de reeks wordt in maart 2024 verwacht.