De beste science fiction games voor PS5 of met zo'n setting

Article
maandag, 09 augustus 2021 om 17:00
scarlet nexus que personaje elegirf1624535313
Veel titels spelen zich af in de moderne tijd of de historie, maar gelukkig kunnen we op de PlayStation 5 ook de toekomst en vreemde werelden verkennen. Dit zijn de beste science fiction games voor PS5 of met zo'n setting!

Scarlet Nexus

De wereld in Scarlet Nexus lijkt vrijwel perfect. De mensheid heeft grote stappen gemaakt met technologie en kan de substantie in hersenen voor verschillende doeleinden gebruiken. Er is alleen één probleem: mensen worden constant bedreigd door de ‘Others’, vijanden die uit de ruimte landen op aarde.
Om daar een stokje voor te steken is de Other Suppression Force in het leven geroepen, waarbij spelers de keuze krijgen tussen twee OSF-leden om controle over te nemen. Beide protagonisten kunnen objecten werpen met hun brein dankzij psychokinesis, maar ook ‘ouderwets’ aan de slag gaan met zwaarden. De karakters hebben wel eigen specialiteiten en een eigen verhaallijn, dus het is het zeker waard om de game meermaals te doorspelen.
Over het verhaal gesproken, daar zal je niet snel klaar mee zijn. Als een anime show word je namelijk getrakteerd op prachtige cutscenes, vol met verrassingen en plotwendingen. Wil je dus een heerlijk avontuur beleven met een grote replay-waarde, dan mag je Scarlet Nexus niet aan je voorbij laten gaan.
returnal ps5f1609859353

Returnal

In Returnal verlaten we de aarde om met space pilot Selene Vassos de ruimte te verkennen. Het gaat alleen mis wanneer ze buiten haar boekje gaat om een vreemd signaal te onderzoeken op de planeet Atropos. Bij het landen raakt haar schip zwaar beschadigd en zit ze vast op de planeet.
Atropos is alleen geen fijne wereld rustig op hulp te wachten. De planeet zit vol met gevaren en vijanden, die snel korte metten zullen maken met Selene. En dat al dan ook vaak gebeuren, want sterven is een natuurlijk onderdeel van Returnal. Het loodje leggen is alleen niet permanent, want Selene zit vast in een timeloop.
Elke keer wanneer je doodgaat, zal je daarom helemaal weer vanaf het beginpunt moeten starten. Toch kan je sommige upgrades met je meenemen, waardoor je steeds iets sterker wordt en verder in het verhaal kan komen. Verwacht alleen niet dat je constant dezelfde gebieden moeten doorlopen, want dankzij de veranderende levels is geen enkele playthrough hetzelfde.
final fantasy vii remakef1578385455

Final Fantasy VII Remake Intergrade

De originele Final Fantasy VII heeft een legendarische status bereikt in de geschiedenis van gaming en wordt door sommigen zelfs gezien als de beste game ooit gemaakt. Het was dan ook een makkelijke beslissing voor Square Enix om te bepalen van welke Final Fantasy titel ze een remake wilden maken.
De ontwikkelaar heeft het alleen niet makkelijk voor zichzelf gemaakt, want zo’n beetje alles aan de game is veranderd, inclusief compleet andere gameplay. Niet langer zijn gevechten puur turn-based, maar wordt het gemixt met een actief vechtsysteem dat er extreem flitsend uitziet. Dat kan al helemaal gezegd worden van de speciale Intergrade-versie voor de PS5.
Final Fantasy VII Remake Intergrade voegt ook nieuwe content toe naast het avontuur met Cloud en zijn vrienden. In nieuwe levels kan je nu spelen met Yuffie en haar partner in crime Sonos. De DLC introduceert een aantal nieuwe gameplay-elementen die waarschijnlijk ook zullen verschijnen in Final Fantasy VII Remake Part 2. Dan ben je alvast mooi voorbereid op de uiteindelijke sequel!
ratchet and clank rift apartf1622473934

Ratchet & Clank: Rift Apart

PlayStation heeft veel mascottes door de jaren heen weten te verzamelen, maar Ratchet & Clank zijn ongetwijfeld één van de bekendste. Het duo had alleen al een tijd geen nieuwe game meer gekregen, maar daar is dit jaar verandering in gekomen met Ratchet & Clank: Rift Apart.
De Lombax en robot komen in het verhaal in een andere dimensie terecht door een ongeluk met een speciaal wapen genaamd de Dimensionator. Niet alleen het geliefde tweetal komt er terecht, maar ook Doctor Nefarious. Die komt erachter dat het heelal daar wordt geregeerd door Emperor Nefarious en al snel zit hij zelf op de troon. Om de villain te stoppen krijgen Ratchet & Clank hulp van een vrouwelijke Lombax genaamd Rivet en dat is nodig ook.
Zoals we gewend zijn van de Ratchet & Clank games mag je in Rift Apart er weer op los schieten met een heel arsenaal een speciale wapens. Daar krijg nu je ook nog eens de mogelijk bovenop om tussen dimensies te reizen. Hoe ontwikkelaar Insomniac Games het voor elkaar heeft gekregen om dat instant te maken lijkt bijna magie, maar de game is daarmee een perfect voorbeeld van waar de PS5 toe in staat is.
destiny 2 crossplayf1613402238

Destiny 2

Destiny 2 is momenteel één van de meest succesvolle en geliefde looter shooters, maar dat is niet altijd zo geweest. Op release kreeg de game namelijk veel kritiek, met name vanwege het gebrek aan content.
Daar is sindsdien veel verandering in gekomen dankzij meerdere uitbreidingen. Helemaal sinds Bungie weer een onafhankelijke studio is geworden zijn er veel positieve veranderingen doorgevoerd in de game en is het één van de beste sci-fi games die je op de PS5 kan spelen.
De base game nu bovendien gratis te spelen en als dat bevalt kan je meteen door met de vele nieuwe verhaallijnen, skills en talloze wapens die zijn toegevoegd. Je hoeft trouwens niet lang te wachten totdat er nóg meer content komt, want in 2022 kunnen we eindelijk aan de slag met de Witch Queen-uitbreiding!