De beste films in 2021 tot nu toe

Article
zondag, 01 augustus 2021 om 15:00
nobodyf1627492264
Natuurlijk lees je bij ons veel over games en series, maar de films mogen ook wel even in het zonnetje gezet worden. In dit artikel lees je dan ook wat de beste films in 2021 zijn tot nu toe. Zo kun jij lekker op de bank ploffen met een zak popcorn.

Nobody

We beginnen deze lijst met een echte actieknaller. In Nobody speelt Bob Odenkirk een gewone familieman die door een inbraak zijn duistere verleden als huurmoordenaar weer moet oppakken. Wat volgt is een heerlijk bloedbad van dode Russische maffia en nog wat andere karakters hier en daar.
De titel is duidelijk geïnspireerd door de John Wick-films (en dezelfde makers) en dat is ook zeker te zien. Gelukkig gaat er hier geen hond dood, waardoor we met z'n allen naar de tissues hoeven te reiken. Overigens werd de acteur laatst onwel, maar lijkt hij nu gelukkig weer aan de betere hand.

Riders of Justice

Speciaal voor onze eigen Rox (en natuurlijk ook omdat dit een van de beste films van 2021 is) hebben we Riders of Justice een plekje gegeven in onze lijst. Nadat soldaat Markus (Mads Mikkelsen) zijn vrouw verloor in een treinongeluk wordt hij geïnformeerd dat het ongeluk waarschijnlijk geen ongeluk was.
Dit zou namelijk door de bikergang Riders of Justice gedaan zijn. Op een avontuur, gevoed met wraak gaat Markus op pad om zijn vrouw te wreken.

Black Widow

Ondanks dat Black Widow aardig wat kritiek over zich heen heeft gekregen heeft deze toch een plekje weten te scoren op onze lijst van beste films in 2021 tot nu toe. Het blijft natuurlijk een Marvel-film en een genot om naar te kijken (De film en Scarlett zelf).
Black Widow vertelt het origine-verhaal van Natasha Romanoff, waar zij het op moet nemen tegen haar eigen verleden. Hier krijgt ze wel hulp van verschillende karakters, zoals Red Guardian en haar eigen 'zus'.

The Conjuring 3

We gaan even van het actie-padje af en nemen een kleine omweg naar horror. Want wat is er leuker dan elke minuut van de film op het puntje van je stoel zitten om vervolgens extreem hard te schrikken? Ja eigenlijk best veel, maar The Conjuring 3 is nog steeds een geweldige film voor de liefhebber.
The Conjuring 3 is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, genaamd The Devil Made Me Do It. Zin om lekker te griezelen? Dan is dit je kans.

Demon Slayer: Mugen train

Bij de vorige film op onze lijst namen we al een zijpad, maar nu gaan we echt het bos bijna in. Op onze lijst van beste films van 2021 tot nu toe staat namelijk ook Demon Slayer: Mugen Train. Fans van de anime zullen blij zijn met deze geweldige film.
Tanjiro Kamado en zijn vrienden hebben hun training in Butterfly Mansion afgerond en arriveren in hun volgende missie op de 'Mugen Train'. Hier zijn in korte tijd meer dan 40 mensen verdwenen.
Ook al ben je geen van van anime is dit wel een echte aanrader. Het verhaal is fantastisch, de setting is prachtig en er is natuurlijk ruimte voor heel veel bloed en geweld.

De Slag om De Schelde

Een fantastische sandwich van Engelse en Nederlandse makelaardij. De Slag om De Schelde draait nu in de bios en is een waar genot. Op het Zeeuwse Walcheren in 1944 vechten duizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar.
Hier volgen we de wegen van een Nederlandse jongen, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje. De Slag om De Schelde heeft zeker het recht om in onze lijst van beste films in 2021 tot nu toe te staan en het is ook zeker een aanrader om in de bios te bekijken.

Old

We vervolgen onze lijst met beste films in 2021 tot nu toe met Old. Een gezin ontdekt tijdens hun vakantie dat het strandwaar ze zich bevinden ervoor zorgt dat ze op mysterieuze wijze snel verouderen. Voor iedereen met rimpels is dit strand dus best een afrader.
Door deze snelle veroudering duurt hun hele leven opeens nog maar één hele dag. Lukt het ze om te ontsnappen voordat de lijkstijfheid in zal treden? Wie weet.

Godzilla vs. Kong

We zijn bijna op het einde van onze lijst met beste films van 2021 tot nu toe. En wat doe je als je bijna bij het einde bent? Juist, even een film met gigantische monsters die elkaar willen afslachten in de lijst zetten. Dit is natuurlijk onzin, maar Godzilla vs. Kong staat toch echt in onze lijst.
Dit niet omdat het het beste stukje schrijfwerk is, maar het is een verdomd lekkere film om even hersenloos naar te kijken. Godzilla strijdt tegen, je raadt het misschien al: King Kong.

No Sudden Move

Na die grote monsters, anime-gevechten en zwarte weduwes is het wel even tijd voor wat meer serieuze films. Daarom staat No Sudden Move in onze lijst van beste films in 2021 tot nu toe. Geregisseerd door de moderne maestro van ênsemble-crimifilms Steven Soderbergh is dit echt een juweeltje.
Curt (Don Cheadle) in Ronald (Benicio Del Toro) worden in 1954 ingehuurd om op de familie van een accountant (David Harbour) te passen. Dit gaat natuurlijk helemaal fout als hun derde collega, Charley (Kieran Culkin) niet helemaal even zuiver is.

Undine

We eindigen onze lijst met beste films in 2021 tot nu toe met Undine. Deze film, geregisseerd door Christian Petzold pakt een mythologisch wezen en stopt deze in de huidige maatschappij. Een Undine is namelijk een waternymphe. Deze Undine's worden verliefd op een man, maar zullen sterven als hij niet trouw is aan haar.
In Undine wordt zo'n Undine verliefd op een man, die haar uiteindelijk verraad. Hierdoor moet zij hem vermoorden en terugkeren naar het water om zelf niet te sterven. De film is passievol, vol met stijl en betovering en is een echte aanrader voor iedereen die ooit een film überhaupt heeft gezien.

Dit zijn de beste films in 2021 tot nu toe

Heb jij al een aantal van deze films gezien? Of heb jij leuke toevoegingen aan deze lijst? Laat het ons weten in de comments.