5 films om te checken als de bioscopen open gaan

Article
zaterdag, 08 mei 2021 om 11:00
godzilla vs kong 2f1614955864
Met tranen van blijdschap kunnen we ons geluk niet op met het heugelijke nieuws dat de bioscopen open gaan in mei mits de situatie rondom corona het toelaat qua versoepelingen. Als alles goed gaat, mag vanaf 26 mei weer het theater bezocht worden. Wij zetten alvast vijf films op een rij die je niet mag missen zodra de bioscopen open gaan.
De derde stap van de regering bevat onder andere versoepelingen rondom de culturele sector, wat betekent dat de bioscopen open mogen. Voor nu is alleen nog wel de vraag of de versoepeling comfort de derde stap al op 26 mei ingezet kan worden. Het Outbreak Management Team (OMT) stelt bijvoorbeeld al dat de versoepelingen tijdelijk stilgelegd moeten worden als blijkt dat de ziekenhuisopnames de komende tijd weer toenemen.
Toch houden we de goede hoop erin dat de versoepeling relatief snel komt. Daarom blikken we al stiekem een beetje vooruit op wat we op het witte doek mogen verwachten wanneer de zalen weer open gaan. Deze vijf films mag je dan ook niet missen zodra de bioscopen open gaan.

1. Godzilla vs Kong

We trappen af met een blockbuster die van het formaat reusachtig, zowel letterlijk als figuurlijk. Na jarenlang bouwen met drie films is het eindelijk tijd voor de titanenstrijd en dat moet je natuurlijk ervaren op het grootste scherm dat je maar kunt vinden. Het is een film waarvoor de term blockbuster gemaakt is.
Twee reusachtige titanen nemen het in de film tegen elkaar op nadat Godzilla ineens raar gedrag begint te vertonen. De film is op HBO Max al beschikbaar in de Verenigde Staten en de film lijkt goed ontvangen te worden. De knokpartij van de eeuw mag je dan ook niet missen gezien dit één van de eerste films is die naar de bioscoop komt zodra de zalen weer open gaan.

2. Nomadland

Ook recente Oscar-winnaar Nomadland mag je niet missen zodra de bioscopen weer open gaan. Deze film gaat over een vrouw die haar leven compleet op de schop neemt wanneer haar man sterft. Ze besluit om rond te dwalen door de Verenigde Staten als een nomade.
De film ging er in april met prijzen vandoor tijdens de Academy Awards voor beste film, beste regisseur en beste actrice, terwijl de film ook nog eens voor drie andere prijzen genomineerd werd. Chloé Zhao regisseerde de film en schreef met haar Oscarwinst geschiedenis. Tevens is Zhao de regisseur van The Eternals, de nieuwe Marvel-film die later dit jaar uitkomt.

3. Nobody

Wie liever voor een keiharde actiefilm kiest, kan voor Nobody klaarzitten zodra de bioscopen weer open gaan. Deze nieuwe actiefilm doet denken aan John Wick, maar dan wel met Bob Odenkirk in de hoofdrol. Odenkirk kennen we natuurlijk al van zijn rol als Saul Goodman in Breaking Bad en Better Call Saul, maar hij neemt nu een heel ander soort rol in.
Als Hutch "Nobody" Mansell is hij een voormalige sluipmoordenaar voor de CIA die achterna gezeten wordt door een Russische maffiabaas. Dat bleek alleen een grote fout te zijn, want Nobody laat zich niet zomaar uit de tent lokken. Wat volgt is anderhalf uur pure actie waarbij je van de ene hilariteit in de andere duikelt.

4. Judas and the Black Messiah

Ook Judas and the Black Messiah is het kijken meer dan waard. De film wordt dit jaar al geprezen als één van de beste films van het jaar en is het biografische verhaal van Fred Hampton (gespeeld door Daniel Kaluuya die ook beste mannelijke bijrol won voor zijn acteerkunsten tijdens de Oscars). Het zijn de performances van zowel Kaluuya als Lakeith Stanfield die de film naar een hoger niveau tillen en alleen al daarvoor is de film het kijken meer dan waard.
Toch is het verhaal zelf ook onwijs relevant in het huidige maatschappelijke klimaat. Daarnaast is de film ook genieten geblazen als het op muziek aankomt. De film won immers niet voor niets de prijs voor het beste nummer. Let alleen wel op dat Judas and the Black Messiah pas op 3 juni verschijnt, een week nadat de zalen mogelijk weer open gaan.

5. Demon Slayer Mugen Train

Ook Demon Slayer Mugen Train verschijnt een weekje later (op 3 juni), maar mag ook alvast in deze lijst met films die je móét checken zodra de bioscopen open gaan. Deze film is het directe vervolg op een populaire anime die in 2019 al werd uitgeroepen tot de beste van het jaar. Met het tweede seizoen later op de planning voor dit jaar is het dan ook zaak dat fans van Tanajiro en zijn mede-Demon Slayers in actie ziet op het witte doek.
De film wist afgelopen jaar al verschillende records te breken en dat is niet geheel onverwacht. Demon Slayer Mugen Train brengt een tof verhaal in combinatie met uitstekende animatiekunsten waar veel studio’s in het westen nog wat van kunnen leren. Fans kijken zo uit naar de release van de film (die enorm verspreid werd door COVID-19) dat verschillende sites plat gingen nadat duidelijk werd dat de film halverwege juni op Blu-Ray zou verschijnen.

Deze films moet je checken zodra de bioscopen open gaan

Dit zijn de vijf films waarvan we vinden dat je ze moet checken zodra de bioscopen open gaan in Nederland. Mocht het niet zo zijn dat de theaters op 26 mei de deuren openen hebben we altijd de hoop dat het een week later gebeurd en dus kun je ze dan ineens alle vijf checken. Laat ons in de reacties weten welke films jij wil zien op het witte doek!

Populair Nieuws

Laatste Reacties