De top 5 films om naar uit te kijken in 2021

  Het jaar 2020 loopt (gelukkig) alweer bij tegen het einde. Het afgelopen kalenderjaar zal over het algemeen niet de boeken in gaan als beste jaar ooit en daarom gaan we vandaag gewoon lekker vooruitblikken op 2021. Afgelopen jaar werden er een hoop films uitgesteld, maar voor volgend jaar staat er weer een hoop moois op de planning. Met deze mooie gedachte in het achterhoofd gaan we vooruitblikken op het filmjaar 2021. Dit is de top 5 films om naar uit te kijken in 2021.

  Universal Pictures International

  Er was voor ons veel om uit te kiezen, en het was dan ook lang wikken en wegen. Volgend jaar verschijnen er een hoop mooie films en dat maakten het samenstellen van deze lijst dan ook erg lastig. Maar uiteindelijk moesten we toch een knoop doorhakken en na lang beraad kwamen we uit bij deze top 5:

  1. No Time to Die

  Op de eerste plek kan natuurlijk maar één film staan, en hij staat er dan ook. De film zou in eerste instantie al begin april in de bioscopen verschijnen, maar vanwege corona werd dit meerdere malen uitgesteld. Erg vervelend natuurlijk maar hierdoor kunnen we in 2021 wel genieten van de nieuwste James Bond film No Time to Die. Deze 007film is de allerlaatste film met Daniel Craig en belooft nu al een geweldige film te worden.

  Laat Daniel Craig de wereld nog één keer zien wat hij kan?
  In eerste instantie werd No Time to Die uitgesteld naar november 2020, maar toen ook deze releasedatum niet haalbaar bleek besloot MGM de film te verplaatsen naar 2 april 2021. Overigens had het maar weinig gescheeld of de film had de bioscopen helemaal overgeslagen. MGM had namelijk gesprekken met Apple en Netflix om de film over te nemen, maar uiteindelijk liep dit stuk vanwege de hoge vraagprijs.

  Uiteindelijk hebben we bijna een jaar op de film moeten wachten, maar dan krijg je wel een Bondfilm van het betere soort. Naast Daniel Craig zijn in de film ook bijvoorbeeld Ana de Armas, Leá Seydoux, Ralph Fiennes en Rami Malek te zien.

  2. Dune

  En na de Britse James Bond komen we weer aan in de Amerikaanse cinema. Op 30 september 2021 gaat namelijk de spectaculaire Sci-Fi film Dune in Nederland in première. In de film krijgen we onder andere Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet en Jason Momoa te zien en de trailer ziet er veelbelovend uit. Overigens zou Dune in eerste instantie ook al dit jaar uitkomen, de release stond in eerste instantie al gepland op 18 december 2020. Maar ook Dune kon vanwege corona nog niet in de bioscoop verschijnen.

  Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige sciencefiction roman van Frank Herberts. Het gaat over een zoon uit een adellijke familie die op een bijzondere manier het meest waardevolle bezit en het meest vitale element in de melkweg moet zien te beschermen. Ben je nu eigenlijk al erg benieuwd naar het verhaal maar heb je geen zin om te wachten tot september volgend jaar en ben je ook nieuws zo’n van lezen? Goed nieuws! Want in 1984 verscheen er ook een film genaamd Dune, gebaseerd op hetzelfde verhaal.

  3. Black Widow

  En van de spannende boekverfilming Dune gaan we naar de nummer drie. Op de derde plek staat een Marvelfilm. Sinds Marvel in handen is van Disney brengt het de ene na de andere film op de markt, en ook dit jaar zit er weer een veelbelovende film tussen. Vanaf begin mei kunnen we in de Nederlandse bioscopen namelijk genieten van Black Widow met Scarlett Johansson en Robert Downey Jr.

  En je raadt het bijna al, ook deze film stond in eerste instantie op de planning voor 2020. De film zou eigenlijk in mei 2020 al uitkomen, maar Marvel heeft vanwege corona toch besloten de film met een jaartje te verplaatsen.

  4. De Slag om de Schelde

  Op nummer vier staat met afstand de grootste verassing uit deze top 5 en het is ook nog eens een Nederlandse film. De film komt zuiver theoretisch gezien nog net op het randje van 2020 uit, maar hij verdiende wat ons betreft toch echt een plekje in dit overzicht. De Slag om de Schelde is mogelijk de grootste en met een budget van 14,5 miljoen één van de duurste Nederlandse films ooit.

  Bekende Harry Potter acteur schittert in Nederlandse film

  De film gaat over de beroemde Slag om de Schelde die eind 1944 plaatsvond. De film had voor Nederlandse begrippen een enorm budget en dat kan je ook terugzien in de cast. Zo is in ‘De Slag om de Schelde’ een grote rol weggelegd voor Tom Felton. Felton werd bij het grote publiek bekend als Draco Malfoy uit de Harry Potter film, maar was later bijvoorbeeld ook nog te zien in Rise of te Planet of the Apes.

  5. Ghostburster: Afterlife

  Who you gonna call? Volgend jaar verschijnt er 37 jaar na eerste film een nieuwe Ghostbusters film, Ghostbusters: Afterlife. In 1984 verscheen (met groot succes) de eerste film en vervolgens verscheen er vijf jaar later nog een tweede film, maar daarna bleef het lang stil rondom de Ghostbusters. Overigens verscheen er in 2016 ook nog een Ghostbusters film, maar dat was met een vrijwel volledig andere cast.

  In Ghostbusters: Afterlife maken Bill Murray en Dan Aykroyd bijvoorbeeld weer hun rentree en mogen we onder andere Paul Rudd, Finn Wolfhard en McKenna Grace verwelkomen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.