De beste en grootste game geruchten van nu

  Nu het jaar alweer gebroken is en we halverwege 2020 zijn, is het tijd om onze glazen bol erbij te pakken. 2020 is een jaar vol geruchten over next-gen, nieuwe games en releasedata. De grootste 2020 game geruchten voor dit jaar zetten we op een rij.

  Als we kijken naar het afgelopen half jaar valt het op dat er bijzonder veel geruchten rondvliegen. Dit heeft te maken met de onduidelijke toekomst van de next-gen consoles, het coronavirus en nog zoveel meer. Tijd om te kijken naar de grootste game geruchten van 2020 tot nu toe.

  PlayStation 5 prijs en releasedatum

  In 2020 komt PlayStation met haar nieuwe console op de markt: de PS5. Deze nieuwe console gaat alleen nog heel erg in mysterie gehuld. Alleen is bekend dat de console voor het einde van het jaar verschijnt, maar een prijs is nog niet gegeven. Ook voor de tweede, volledig digitale variant is nog niet duidelijk wat de kosten zijn.

  Wel gaan er geruchten over de console en dan doelen we specifiek op de prijs en releasedatum. Door meerdere lekken lijkt de prijs van de All-Digital PlayStation 5 neer te komen op 399 euro. De versie met een diskdrive zou 499 euro moeten kosten en de releasedatum (van beide consoles) zou op vrijdag 20 november plaatsvinden.

  Het is natuurlijk nog wel de vraag of dit gerucht daadwerkelijk klopt. Wie terugblikt op het verleden ziet dat de geruchten overeenkomen met eerdere releases van Sony’s consoles. Dat maakt het dan ook zo lastig, want iemand zou ook gewoon een slimme gok kunnen hebben gemaakt. Het is dan ook onzeker in hoeverre dit gerucht waar is.

  Xbox Series X krijgt een broertje

  Naast dat Sony dit jaar met de PlayStation 5 komt, is Microsoft van plan om haar eigen next-gen console uit te brengen dit jaar. De Xbox Series X staat, net als de PS5, voor het einde van 2020 op de planning. Toch gaan er geruchten over dat dit niet de enige console van Microsoft is die uit moet gaan komen.

  Naast de Xbox Series X zou er namelijk ook nog een tweede variant komen. Deze console zou de Xbox Series S gaan heten. Deze console zou minder krachtig zijn dan de Series X en daardoor ook goedkoper worden. Geruchten over prijs en release zijn er op het moment nog niet, maar de reveal zou wel al in augustus op de planning staan.

  GTA 6 release gaat nog even duren

  Met al dat next-gen geweld zou je bijna vergeten dat er ook nog games uitkomen. Een game waar al jarenlang over gespeculeerd wordt, GTA 6, heeft dan ook onwijs veel geruchten om zich hangen. Zo stelt het ene gerucht een release in 2021 voor, terwijl een ander gerucht stelt dat de eerste screenshot gelekt is.

  Veel van deze geruchten zijn dan ook vals gebleken, al weten we het nooit zeker natuurlijk. Het meest betrouwbare gerucht rondom de game komt via een rapport van Kotaku dat stelt dat de game eindelijk in ontwikkeling is. Ver zou de productie alleen nog niet zijn, dus hoeven we een releasedatum de komende jaren nog niet te verwachten. In plaats daarvan komt GTA 5 in 2021 naar de PS5 en Xbox Series X.

  Switch Pro in de maak

  Over 2021 gesproken, dat zou ook het jaar zijn waarin Nintendo met een nieuwe console op de markt zou komen. Het betreft een vernieuwde versie van de Nintendo Switch die verbeterde prestaties zou moeten leveren. Over dit Pro-model gaan al lange tijd geruchten, waarbij in eerste instantie een release in 2020 voorspeld stond.

  Inmiddels wordt verwacht dat Nintendo de release van de Pro console heeft opgeschoven naar 2021, wat onder andere met het coronavirus te maken zou hebben. De geruchtenmolen rondom deze vernieuwde console staat de laatste tijd een beetje stil, maar dat is vooral wegens het next-gen geweld van Sony en Microsoft. Waarschijnlijk volgt meer informatie begin volgend jaar.

  Warner Home Video

  Warner Bros onthult haar plannen

  Inmiddels gaan de geruchten rondom de geheime games van Warner Bros flink rond en zouden al vele details gelekt zijn. Zo zou Rocksteady aan een Suicide Squad-game werken, komt Warner Bros Montreal met Batman: Gotham Knights en staat er een Harry Potter-game op de planning. Officieel is alleen nog niets onthuld.

  De onthullingen zouden in augustus langzaam maar zeker plaats moeten gaan vinden. Als eerste zou DC FanDome een aantal DC-gerelateerde onthullingen bevatten, waarna later in het jaar de Harry Potter-reveal op de planning zou staan. Alle games zouden op de PlayStation 5 en Xbox Series X moeten verschijnen.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.