8 beste films in 2020 tot nu toe

  2020 is niet het beste jaar voor films tot nu toe. Door het coronavirus bleven de bioscopen lange tijd gesloten en liep de ene na de andere film vertraging op. Zo wachten we nog steeds op de nieuwe James Bond film. Toch heeft de eerste helft 2020 ons genoeg toffe films gebracht. Dit zijn de beste films tot nu toe!

  Twentieth Century Fox

  Jojo Rabbit

  De eerste film in deze lijst komt is Jojo Rabbit. In de film van Taika Waititi gaan we terug naar de Tweede Wereldoorlog. Midden in deze oorlog is het vooral geweld en gruwelen dat we zien, maar tussen het vechten door groeien er ook kinderen op. Jojo is een van die kinderen. Hij wordt opgevoed door een alleenstaande moeder (Scarlett Johansson) die lid van het verzet is.

  Jojo heeft maar één bondgenoot: zijn denkbeeldige vriend: Adolf Hitler (Taika Waititi). Op een dag ontdekt Jojo alleen dat er een Joods meisje op zijn zolder verstopt zit. Op dat moment beginnen de problemen voor de kleine knaap.

  Jojo Rabbit is een heerlijk luchtige film die de Tweede Wereldoorlog en de strijd tussen het Verzet en de nazi’s op een komische wijze neer weet te zetten. Als je een film zoekt die je laat lachen, moet je deze zeker kijken!

  Cinéart

  Il Traditore

  Een topfilm die over de Siciliaanse maffia gaat, is Il Traditore (de verrader). De film volgt Tommaso Buscetta, een hooggeplaatst lid van de maffia. Hij moet onderduiken in Brazilië, omdat hij gezocht wordt door de politie. Intussen merkt hij dat al zijn vertrouwelingen een voor een te grazen genomen worden. Als hij zelf opgepakt wordt en uitgeleverd wordt aan Italië maakt hij een dapper besluit: Buscetta zal zijn zwijgplicht doorbreken en de maffia erbij lappen.

  Il Traditore is geselecteerd voor de competitie van het Cannes filmfestival en weet dan ook op elk gebied te overtuigen. Het waargebeurde verhaal achter het proces tegen de maffia in Palermo wordt in de film op een bijzonder goede manier verteld.

  CTMG Inc

  Little Women

  Voor liefhebbers van kostuumdrama’s is 2020 ook een goed jaar tot nu toe. Little Women is namelijk een fenomenale film die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Louisa May Alcott. Het verhaal gaat over het leven van de March zussen, Jo, Amy, Meg (Emma Watson) en Beth (Eliza Scanlen). Het zijn vier jonge en sterke vrouwen die allemaal hun eigen leven willen leiden. Ze hebben daarbij allemaal hun eigen dromen die ze nastreven zoals Jo die zich op een boek richt.

  Daarbij hebben ze allemaal een goede band met de buurjongen Laurie (Timothée Chalamet). Jo (Saoirse Ronan) en Amy (Florence Pugh) voelen alleen meer voor de jongen. Hoewel Jo dit eerst niet wil toegeven en zich wil focussen op haar boek, staat Amy open voor haar gevoelens richting Laurie.

  Twentieth Century Fox

  The Call of the Wild

  Verhalen over dieren zijn altijd hartverwarmend en dat is in deze tijd precies wat we wel kunnen gebruiken. Veel mensen hebben in coronatijd een kat genomen, maar de hoofdrol in The Call of the Wild is echt weggelegd voor een hond. Buck wordt ineens uit zijn rustige leventje in Californië weggerukt en komt terecht in de gure Yukon in Canada. De goudkoorts aan het einde van de 19e eeuw is nog maar net begonnen en Buck wordt ineens ingezet als postbezorgingshond.

  Tot zijn eigen verbazing groeit Buck uit tot de leider van de groep honden en vindt zijn roeping in het leven aan de zijde van John Thornton (Harrison Ford). Het verhaal weet je op een bijzondere manier mee te slepen. The Call of the Wild is een absolute must see voor dit jaar!

  CTMG Inc

  Bad Boys for Life

  Bad boys, bad boys. What ya gonna do when they come for you? Het liedje van Marcus Burnett (Martin Lawrence) en Mike Lowrey (Will Smith) hebben we al jaren niet meer gehoord. Gelukkig is het agentenduo terug in actie in Bad Boys for Life!

  Ze moeten wel weer in actie komen, want een mysterieuze huurmoordenaar heeft het op Mike gemunt. Samen met het eliteteam van de politie in Miami genaamd AMMO, gaan ze op zoek naar de moordenaar en dat levert zoals gebruikelijk weer de heerlijk komische situaties op die alleen Smith en Lawrence kunnen veroorzaken. Daarnaast kun je je ook opmaken voor flink wat over de top actie in deze film!

  CTMG Inc

  Bloodshot

  Als je actie zoekt, dan ben je bij Vin Diesel altijd aan het juiste adres. Dit keer even geen Riddick of Fast and Furious, maar een niet tegen te houden antiheld in de film Bloodshot. Als hij wakker wordt blijkt dat hij en zijn vrouw vermoord zijn.

  Door een geheim overheidsproject is hij weer tot leven gekomen, waarbij talloze nanobots zijn bloed vervangen hebben. Elke wond die hij oploopt genees vrijwel direct, wat hem nagenoeg onsterfelijk maakt.

  Al snel heeft hij de moordenaar op zijn vrouw te pakken, maar speelt er niet meer dan alleen een moord? Bloodshot houdt je ruim anderhalf uur op het puntje van je stoel met zijn geweldige actie en ontzettend toffe effecten. De film draait momenteel nog in de bioscopen dus regel snel een ticket en ga ervan smullen!

  Netflix

  Uncut Gems

  Een film waarvoor je niet de deur uit hoeft is Uncut Gems. Deze ijzersterke film is namelijk gewoon op Netflix te bewonderen! Waar we Adam Sandler allemaal kennen van zijn grappige rollen, speelt hij nu een keer iets compleet anders: een juwelier die geen seconde zijn mond kan houden.

  Sandler acteert in Uncut Gems de sterren van de hemel als de juwelier die zijn slag wil slaan met een Ethiopische opaal. Het een en ander gaat niet helemaal zoals gepland en dat heeft de nodige gevolgen. Uncut Gems neemt geen blad voor de mond en is zeker een film om van te genieten.

  WW Entertainment

  1917

  Als laatste maar zeker niet de minste film, hebben we 1917 voor je in petto. Het is de tweede oorlogsfilm in dit rijtje sensationele blockbusters die 2020 ons gebracht heeft, maar er zijn genoeg redenen om de film te gaan zien in 2020.

  1917 volgt de missie van een tweetal jonge soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zij moeten koste wat het kost een boodschap overbrengen naar de frontlinie en moeten daarvoor door niemandsland om midden in de actie terecht te komen. Onderweg maken ze het nodige aan gruwelen mee, die jij als kijker ook op de eerste rang mee mag maken. Het tofste is dat de film bestaat uit één lange opname. Het is dan ook absoluut een aanrader om te kijken!

  Heb jij nou nog een film die wij niet in ons rijtje hebben staan? Deel hem gerust met ons hieronder in de reacties.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.