De 10 beste actrices van 2018 - De sterren van 2018!

  In 2018 straalden er weer vele actrices op het witte doek in de grootste films. Er zijn simpelweg te veel goede actrices en een top tien maken is dan ook heel lastig. Toch hebben we geprobeerd de beste actrices van 2018 op een rijtje te zetten.

  The Searchers

  10. Margot Robbie

  Deze actrice brak door met haar carrière door haar optreden in The Wolf of Wall Street als Naomi Lapaglia. Sindsdien speelt Margot Robbie in allerlei grote titels: Suicide Squad, The Legend of Tarzan, The Big Short en I, Tonya. Voor die laatste film werd ze genomineerd voor een Oscar.

  In I, Tonya speelt Robbie de Amerikaanse kunstschaatsster Tonya Harding die probeert van deze sport haar carrière te maken. Er wordt alleen roet in het eten gegooid als haar ex terug in haar leven komt. Ook past Tonya Harding niet in het ideaalbeeld van de figuurschaatsers en ze wordt daardoor minder geaccepteerd.

  Twentieth Century Fox

  9. Meryl Streep

  Iedereen is natuurlijk bekend met de kwaliteiten van deze actrice. Meryl Streep staat bekend om haar rollen in de films: The Devil Wears Prada, Out of Africa, Mamma Mia, Doubt en August: Osage County. De actrice is ondertussen al 69 jaar, maar dat houdt haar niet tegen. Zo speelde de alleskunner samen met Tom Hanks in speelfilm The Post, een film waarvoor ze genomineerd werd voor een Oscar. Streep heeft er inmiddels al drie gewonnen.

  The Post gaat over de strijd tussen de pers en de Amerikaanse overheid. De eerste vrouwelijke hoofdredactrice, Meryl Streep, onderzoekt de Amerikaanse betrokkenheid bij de Vietnam-oorlog. Tom Hanks staat voor een dilemma: de waarheid publiceren en daarmee de Amerikaanse overheid ten nadele doen, of de waarheid achterhouden en de toekomst van de krant veiligstellen?

  Warner Bros. Pictures

  8. Michelle Yeoh

  Deze actrice komt van origine uit Maleisië, maar speelt desondanks in vele Engelstalige films. Michelle Yeoh (links op de foto) kwam in de schijnwerpers te staan door haar rol als Wai Lin in de James Bond film: Tomorrow Never Dies. De actrice verscheen later in Far North, The Mummy, Marco Polo, Sword of Destiny, The Mechanic en Guardians of the Galaxy. Ze staat in deze lijst door haar optreden in Crazy Rich Asians.

  De romantische komedie Crazy Rich Asians is gebaseerd op een roman en gaat over New Yorker Rachel Chu die naar Singapore gaat om haar schoonfamilie te ontmoeten. Wat ze alleen niet weet is dat die familie een van de rijkste is in Singapore en haar graag te boven wil stijgen.

  Cinéart Nederland

  7. Tilda Swinton

  De Schotse Tilda Swinton zul je vooral kennen door films als Doctor Strange (The Ancient One), The Chronicles of Narnia, Snowpiercer, Okja en Isle of Dogs. De actrice staat alleen op plek zeven in de lijst met beste actrices van 2018 door haar rol in de horrorfilm Suspiria.

  Suspiria focust zich op een wereldbekend dansbedrijf dat door haar grootte een artistieke regisseur, een jonge danser en een rouwende psychiater ‘opslokt’. Tilda Swinton speelt drie personages in deze film: Madame Blanc, Dr. Josef Klemperer en Helena Markos. Dakota Johnson speelt ook in Suspiria, namelijk als Susie Bannion.

  Universal Pictures

  6. Saoirse Ronan

  Saoirse Ronan staat op de lijst met de beste actrices van 2018 op plaats zes. Dat komt vooral vanwege haar rol in de dramakomedie Lady Bird. Ze speelt Christine ‘Lady Bird’ McPherson, een zeventienjarige scholier in het Amerikaanse plaatsje Sacramento. De film volgt de scholier, Saoirse Ronan, tijdens haar laatste jaar op de middelbare school, haar eerste liefde en haar inschrijving voor een opleiding.

  Lady Bird gaat naar een katholieke school in Sacremento en begeeft zich aan de verkeerde kant van het spoor volgens de school. Ze wil meer avontuur, kansen en zelfstandigheid, maar dat krijgt ze dus niet op haar huidige school. Saoirse Ronan werd voor haar rol als Lady Bird genomineerd voor een Oscar, maar viel helaas niet in de prijzen.

  The Searchers

  5. Natalie Portman

  Natalie Portman brak haar carrière door met haar rol als prinses Padmé in Star Wars. Vanaf daarna kwam de actrice voor in de titels Cold Mountain, V for Vendetta, The Other Woman, Hesher, Black Swan en Thor. Aardig wat titels dus, maar Portman staat in deze lijst vanwege haar rollen in de films Vox Lux en Annihilation.

  In Annihilation speelt Natalie Portman Lena, een bioloog die zich inschrijft voor een gevaarlijke, geheime expeditie naar een zone waar de normale wetten niet van toepassing zijn. Ze probeert haar man terug te vinden, maar vindt iets heel anders. Het expeditie-team bestaat uit een bioloog, antropoloog, psycholoog, monsternemer en taalkundige.

  Netflix

  4. Sandra Bullock

  Deze Amerikaanse actrice werd bekend door haar rollen in Miss Congierge, The Proposal, Gravity en Speed. Sandra Bullock sprak ook de stem van het personage Scarlet Overkill in uit animatiefilm Minions. Bullock heeft zich sindsdien ook geprofileerd als meesterdief, namelijk in Ocean’s Eight. Ze speelt Debbie Ocean, familie van Danny Ocean (George Clooney), en vormt in de film een team bestaande uit vrouwen waarmee ze samen juwelen steelt.

  Bullocks laatste verschijning is in de film Bird Box waarin ze de rol van Malorie op zich neemt. De film gaat over een onbekende terreur die op er op aarde voor zorgt dat mensen zelfmoord plegen. Alleen al het zien van de onbekende ‘wezens’ maakt je gek. Dus Malorie besluit om haar en haar kinderen te blinddoeken om vervolgens te ontsnappen. De film, te zien op Netflix, is mede door de acteerkunsten van Sandra Bullock zeker het kijken waard.

  Warner Bros. Pictures

  3. Lady Gaga

  Lady Gaga is eigenlijk geen actrice maar muzikant. Toch is ze van meerdere markten thuis, dat blijkt tenminste na het kijken van A Star is Born. Gaga speelt een onzekere muzikant, Ally, in A Star is Born die probeert een carrière te maken. Als ze Jack, Bradley Cooper, tegenkomt lijkt hij haar leven te veranderen en haar van haar podiumangst af te helpen.

  Het acteren lijkt haar goed af te gaan, want Lady Gaga kreeg voor haar rol in A Star is Born een Golden Globe nominatie. Die ene rol maakte al genoeg indruk om haar op deze lijst te zetten met de beste actrices van 2018.

  Netflix

  2. Toni Collette

  Toni Collette is een Acadamy Award genomineerde Australische actrice die vooral bekend staat om haar rollen in The Sixth Sence en Little Miss Sunshine. De meest bekende, recente titels waar de actrice in speelt zijn Hereditary en Wanderlust. Die laatste titel is waarom ze in deze lijst staat.

  Wanderlust is een Netflix serie die gaat over een therapeut, Joy, die probeert haar relatie met haar man terug op de rails te krijgen. Na een ernstig fietsongeluk is hun seksleven namelijk op pauze gezet. Beide vinden afleiding in andere mensen en beide zijn geneigd vreemd te gaan. Collette is ijzersterk in haar gezichtsuitdrukkingen en overtuiging in de serie.

  Fox Searchlight Pictures

  1. Frances McDormand

  De onbetwiste nummer één in deze lijst is Frances McDormand. De actrice won dit jaar een Oscar voor de beste actrice van 2018 door haar rol als Mildred in Three Billboards outside Ebbing, Missouri. Daarin speelde ze samen met Woody Harrelson en Caleb Landry Jones.

  McDormand speelt een moeder die er persoonlijk voor gaat zorgen dat het mysterie rondom haar dochters moord wordt opgelost. Dat doet ze tegen de wil van lokale politie in, want het politieonderzoek duurt volgens haar te lang. Ze voert protest door drie billboards naast de weg neer te zetten waarop een controversiële boodschap staat die gericht is naar de politie.

  De 10 beste actrices van 2018

  Dit zijn de 10 beste actrices van 2018 volgens XGN! Ben je het eens met onze keuzes? Laat in de comments weten welke actrices jullie het beste vonden in 2018.

  Wil je weten wie volgens ons de beste acteurs van 2018 zijn? Bekijk dan onze lijst met de beste acteurs van 2018.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.