Top 10 beste Spider-Man: Into the Spider-Verse Easter Eggs [Spoilers]

  De nieuwe animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse zit vol met Easter Eggs. Sommigen zijn niet te missen terwijl anderen alleen de échte fans opvallen. De tien beste Spider-Man: Into the Spider-Verse Easter Eggs hebben wij voor je op een rijtje gezet!

  Sony Pictures Animation

  We hebben het hier over Easter Eggs die in de film verborgen zitten, en dat betekent dat er spoilers in dit artikel staan. Zo herken je scènes terug die je al hebt gezien, of weet jij waar je op moet letten als je naar de bioscoop gaat!

  10. Post Credit Scene

  We beginnen af te tellen naar de beste Spider-Man: Into the Spider-Verse Easter Eggs bij het einde, namelijk de Post Credit Scene. Na de aftiteling zien we een nieuw personage uit de Spider-Verse, namelijk Miguel O’Hara (die overigens ook nog eens wordt ingesproken door Oscar Isaac, bekend van Star Wars). Onder fans van de stripboeken is hij beter bekend als Spider-Man 2099.

  Vervolgens zien we hoe hij een andere dimensie bezoekt, namelijk die van de allereerste animatieserie van Spider-Man die uit 1967 komt. Wat volgt is een argument tussen de Miguel en de 1967-versie van Spider-Man terwijl twee bijstanders toekijken. Eén van de twee bijstanders is niemand minder dan J. Jonah Jameson.

  Sony Pictures Animation

  9. Donald Glover

  Het scherpe oog kan in een scene met Miles’ oom zien hoe Donald Glover verkleed als Spider-Man uit een scene van de televisieserie Community in beeld is. Het is een knipoog naar de acteur en rapper (onder de naam Childish Gambino) die maar al te graag Spider-Man wilde spelen en daar in zijn nummers ook over zong. Fans zagen dit ook wel zitten en bedachten destijds een campagne om Donald Glover als Spider-Man te casten voor The Amazing Spider-Man, een rol die uiteindelijk werd vervuld door Andrew Garfield.

  Glover kreeg later alsnog de kans om Miles Morales in te spreken in de animatieserie Ultimate Spider-Man en speelde ook een rol in Spider-Man: Homecoming. Daarin speelde hij Miles’ oom Aaron Davis, de man die aan zijn auto wordt vastgebonden door Spider-Man in een parkeergarage.

  8. Stripboeken

  De volgende van de beste Spider-Man: Into the Spider-Verse Easter Eggs heeft op een andere manier betrekking op de stripboeken. Als je een scherp oog hebt, kun je de verschillende stripboeken over de bekende superheld zien die in Miles’ kamer liggen. In het bijzonder hebben we het over Amazing Fantasy 15 en The Amazing Spider-Man 42 die op het nachtkastje liggen.

  Amazing Fantasy 15 heeft wel een heel speciaal plekje in de film, want dat is het allereerste stripboek waarin Spider-Man te zien is. In dat stripboek draait het om Peter Parker die Spider-Man wordt en niet Miles. De strip helpt Miles op een cruciale manier, want in de film leest de beginnende held het boek. Hierdoor begrijpt hij dat hij nu ook Spider-Man is.

  Sony Pictures Animation

  7. De bedenkers

  Er zijn verschillende bedenkers verantwoordelijk voor de incarnaties van Spider-Man en in de film krijgen ze allemaal een momentje in de spotlight. Iedere bedenker wordt in beeld gebracht door een korte vertoning. Je ziet het wanneer de specifieke stripboeken van de verschillende Spider-Men in beeld komen. Zo krijgen Brian Michael Bendis en Sara Pichelli een momentje voor het bedenken van Miles Morales en worden Tom DeFalco en Mark Armstrong bedankt voor Spider-Ham.

  Ook worden de bedenkers van Spider-Gwen bedankt. Jason Latour en Robbi Rodriguez introduceerden haar in het stripboek Edge of the Spider-Verse #2. David Hine, Favrice Sapolsky en Carmine Di Giandomencio worden bedankt voor de creatie van Spider-Man Noir en als laatste worden Gerard Way en Jake Wyatt bedankt voor het bedenken van SP//dr. De eervolle vermeldingen vormen samen één van de beste Spider-Man: Into the Spider-Verse Easter Eggs.

  Sony Pictures Animation

  6. De vele Spider-Gadgets

  Spidey is altijd al creatief geweest als het aankomt op techniek en heeft veel gadgets waar in de film graag mee gepronkt wordt. Zo wordt de Spidey-Buggy getoond; een verwijzing naar de introductie van de wagen in The Amazing Spider-Man 130. Dit voertuig heeft namelijk nogal een bizarre geschiedenis.

  De Spidey-Buggy werd namelijk niet gemaakt omdat het een handig vervoermiddel was om in rond te rijden, maar werd puur voor marketing doeleinden ingezet. Peter Parker zat namelijk krap bij kas en moest op snelle manier wat geld verdienen. Daarom maakte hij de Spidey-Buggy. De film haalt de Spidey-Bike aan en er wordt gesproken over een speciale helikopter van Spider-Man.

  Sony Pictures Animation

  5. Stelen van Sam Rami’s Spider-Man

  De nieuwe animatiefilm over Miles Morales kent veel verwijzingen naar de Spider-Man films van Sam Raimi. Zo worden er meerdere iconische scenes uit Spider-Man 2 nagemaakt in animatievorm. De treinscene waarin Spider-Man een trein van de afgrond probeert te redden komt snel voorbij. Dit geldt ook voor het moment waarop Spidey een auto met zijn blote handen vangt om Mary Jane te redden.

  Daar blijft het alleen niet bij, want ook wordt Spider-Man 3 aangehaald op hilarische wijze. De tenenkrommende dansscene uit dit deel wordt getoond én belachelijk gemaakt. Dat is namelijk een moment waar onze favoriete webslingeraar het liever niet over heeft. Alle momenten samen vormen zeker één van de beste Spider-Man: Into the Spider-Verse Easter Eggs.

  Sony Pictures Animation

  4. Stan Lee

  Zoals je inmiddels wel verwacht van een superheldenfilm met het Marvel-logo, bevat ook Into The Spider-Verse een cameo van de grootmeester. De mede-bedenker van Spider-Man Stan Lee, die onlangs is overleden, is te zien in een winkel als caissière. Hij is niet te missen. Lee heeft namelijk een kort, maar speciaal gesprek met Miles dat we niet willen spoilen.

  Wat de scene extra speciaal maakt, is dat dit de eerste keer is dat Stan Lee een scène heeft sinds hij is overleden. Het gesprek dat Stan met Miles voert, krijgt hierdoor een nieuwe betekenis. Wat hij zegt heeft niet alleen meer betrekking op Miles, maar kan ook gezien worden als een inspirerende tekst voor de kijker.

  3. Insomniac’s Spider-Man

  Eén van de beste Spider-Man: Into the Spider-Verse Easter Eggs is de subtiele verwijzing naar Marvel’s Spider-Man voor de PlayStation 4. Het pak dat Peter Parker in de game draagt is namelijk in een paar scènes te zien. Zo is het pak links in beeld te zien zodra Miles en de andere Spider-People een geheime schuilplaats betreden. Zodra de camera in deze scène uitzoomt, moet je goed opletten. Dan is het pak uit de game links in beeld duidelijk te zien.

  Sony Pictures Animation

  2. That’s All Folks

  Een referentie die misschien niet bij de jongste kijkers binnenkomt is de manier waarop Spider-Ham het strijdtoneel verlaat. Hij refereert naar de Looney Tunes door te zeggen “That’s all, Folks”. Het is de bekende slagzin van Porky Pig uit de Looney Tunes, een animatieserie die uit 1930 stamt.

  Aangezien dat programma bij een andere filmstudio hoort, wordt er in twijfel getrokken of Spider-Ham dit wel mocht zeggen. Dat is dan ook precies de opmerking die Peter B Parker maakt in de film. Tot nu toe heeft Warner Bros, het bedrijf dat de rechten van de Looney Tunes in handen heeft, nog niets van zich laten horen. Dus waarschijnlijk is het geen probleem dat de grap wordt gemaakt.

  Sony Pictures Animation

  1. Blonde Peter Parker

  En dan is het tijd voor de nummer één! Hoewel het in de film nooit duidelijk wordt uitgesproken, is de blonde versie van Peter Parker een verwijzing naar de stripboeken. De blonde versie van Peter Parker is namelijk in de stripboeken een kloon van Peter die zichzelf Ben Reilly noemt. In een verhaallijn uit de jaren '70 stamt de twist, waarin superschurk The Jackal klonen van Peter loslaat om het tegen Spider-Man op te nemen.

  Ben Reilly was één van deze klonen en om zichzelf te onderscheiden van Peter verfde hij zijn haren blond. Daarnaast droeg hij ook een heel ander kostuum dan dat van Peter Parker. In Into the Spider-Verse is de blonde Parker geen kloon gelukkig, maar simpelweg de Peter Parker van het universum van Miles Morales.

  Dit zijn de beste Spider-Man: Into the Spider-Verse Easter Eggs

  Spider-Man: Into the Spider-Verse draait nu in de bioscoop, wat betekent dat jij op zoek kan naar deze Easter Eggs en nog vele anderen! Kan jij bijvoorbeeld de verwijzing naar verschillende films vinden op de advertenties in de achtergrond? Laat ons weten in de reacties!

  Marvel's Spider-Man

  Verkijgbaar vanaf 7 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.