De best verkochte Sony video game series aller tijden!

  Kan de aankomende release van God of War ervoor zorgen dat de franchise tot de best verkochte Sony video game series aller tijden zal horen? Dat moet de toekomst uitwijzen, maar het actie avonturen spel brengt Sony weer een mooi deel van de serie uit. Wat de beste verkochte series van het bedrijf zijn zochten wij voor je uit!

  10. Everybody's Golf

  Hot Shots Golf, oftewel Everbody's Golf, is één van de best verkochte Sony video game series aller tijden. Momenteel bezit de golf games series de tiende plek op de lijst. Everbody´s Golf is al meer dan 20 jaar lang een begrip in de game-industrie. In die tijd zijn er zeven grote games van de serie uitgekomen.

  De laatste versie van de franchise kwam in de zomer van 2017 uit en werd door ons beoordeeld met een 7.5. In de golf games draait het natuurlijk om de golfsport. Spelers kunnen hun eigen karakter creëren en kunnen zich vrij over de golfbaan bewegen, te voet of via een golfkarretje.

  De golf games van Sony Interactive Entertainment zijn top op heden gezamenlijk goed geweest voor 7,5 miljoen verkochte spellen.

  9. SOCOM

  We vervolgen deze lijst met de best verkochte Sony video game series met een langlopende serie, die helaas al een tijdje geen nieuwe release heeft gekend. We hebben het hier over SOCOM, een serie van third-person shooters voor de PlayStation 2, PlayStation 3 en PSP.

  De titel van deze game series komt van de United States Special Operations Command, een deel van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Tussen 2002 en 2011 kwamen er meerdere SOCOM spellen uit, waarvan SOCOM 4 U.S. NAVY SEALs, oftewel SOCOM Special Forces, de laatste is. De SOCOM games waren samen goed voor zo'n 12 miljoen verkochte spellen.

  8. Jak and Daxter

  Ontwikkelaar Naughty Dog heeft veel pareltjes op zijn naam staan, waaronder The Last of Us. De studio is ook verantwoordelijk voor de Jak and Daxter serie. Deze platformers bieden een mix van actie, racen en puzzel oplossen aan in de games. Het eerste spel in de reeks werd in 2001 uitgebracht.

  Jak and Daxter: The Precursor Legacy, zoals de eerste game heette, was een van de eerste games voor de PlayStation 2. Vorig jaar werd deze game opnieuw uitgebracht op PlayStation 4, evenals drie andere spellen in de reeks. Er zijn in totaal 13.8 miljoen Jak and Daxter games verkocht.

  7. SingStar

  Als het aan SingStar ligt, schuilt in ons allemaal de nieuwe Michael Jackson of Amy Winehouse. Voor velen van ons klopt dit niet helemaal, maar de SingStar spellen gaven ons wel een soortgelijk gevoel! De muziek games van ontwikkelaar London Studio zijn een groot succes geweest.

  In de SingStar spellen moest je als speler meezingen met de muziek om zo punten te scoren. Dit zorgde bij veel mensen voor hilarische taferelen. Er zijn ongelooflijk veel titels in de SingStar serie uitgebracht en dit heeft er mede voor gezorgd dat er meer dan 20 miljoen games van verkocht zijn.

  6. Spyro the Dragon

  Ons favoriete paarse draakje komt terug! Onlangs werd bekendgemaakt dat er een remaster van de originele drie Spyro games aankomt, onder de naam Spyro Reignited Trilogy. Niet zo heel vreemd, want de franchise is in het verleden ook al succesvol geweest en het is één van de best verkochte Sony video game series aller tijden.

  De platformer games werd aan ons gamers geïntroduceerd in 1998, toen de eerste Spyro the Dragon game uitkwam. Ontwikkelaar Insomniac Games had met deze game goud in handen, aangezien het spel bijna vijf miljoen keer werd verkocht. In totaal hebben de Spyro games voor meer dan 20 miljoen verkochte spellen gezorgd, maar dat aantal kan dus nog zeker groeien door de remaster!

  5. God of War

  Op de nummer vijf positie van deze lijst met de best verkochte Sony video game series staat nog een serie die wellicht nog wat plekken op zou kunnen schuiven. De franchise loopt ook al sinds 2005 en draait om Kratos, een krijger die het moet opnemen tegen een groot aantal krachtige vijanden in de hack and slash games.

  Er zijn al meerdere grote games onder de God of War naam uitgekomen. De nieuwste aanwinst is op 20 april in de winkels verkrijgbaar en deze moet je volgens ons zeker oppakken als je een PlayStation speler bent! Wij gaven de game in onze review namelijk een 9.

  Het nieuwste deel in de serie kan er dus voor zorgen dat de franchise nog wat plekken opschuift in deze lijst, maar momenteel bezit de serie een vijfde plaats, door de verkoop van meer dan 21,6 miljoen spellen.

  4. Ratchet & Clank

  Onder de Ratchet & Clank naam zijn meerdere actie platformer en third-person shooter games uitgebracht. Net als de Spyro games zijn de Ratchet & Clank ontwikkeld door Insomniac Games en natuurlijk uitgebracht door Sony. De sciencefiction spellen volgen de avonturen van Ratchet, een humanoid en monteur, en Clank, een kleine robot.

  Samen reizen de twee door het universum om deze te redden van de kwaadaardige machten die constant voor problemen zorgen. De laatste game in de serie kwam in 2016 uit voor de PlayStation 4. In totaal heeft de Ratchet & Clank serie gezorgd voor meer dan 27 miljoen verkochte spellen.

  3. Uncharted

  Niet zo lang geleden kwam er een Uncharted game zonder Nathan Drake in de hoofdrol uit. Uncharted: The Lost Legacy is één van de vele uitgaven van de Uncharted serie. Sinds 2007, met de release van Uncharted: Drake's Fortune, is de franchise een groot begrip in de wereld van gaming geworden.

  Ontwikkelaar Naughty Dog heeft met deze serie één van de best verkochte Sony video game series in handen. De tweede op deze lijst van Naughty Dog, naast de Jak and Daxter serie. Er zijn vier hoofdtitels uit de serie verschenen, waaronder het geweldige afsluitende deel, Uncharted 4. Er zijn meer dan 41 miljoen spellen van de Uncharted serie verkocht!

  2. Crash Bandicoot

  De Spyro serie wordt binnenkort voorzien van een remaster van de originele drie games. Iets wat misschien niet was gebeurd als de remaster van de eerste drie Crash Bandicoot games niet zo succesvol was geweest. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy kwam vorig jaar uit voor de PlayStation 4. Wij gaven de collectie een 8 in onze review.

  Mede dankzij het succes van deze remaster zijn de Crash Bandicoot games in totaal meer dan 50 miljoen keer verkocht. Dit aantal zal ook nog wat oplopen, aangezien de N. Sane Trilogy dit jaar nog moet uitkomen voor de Nintendo Switch, Xbox One en PC.

  1. Gran Turismo

  De nummer één op het lijstje van de best verkochte Sony video game series is Gran Turismo! Deze race game franchise heeft een straatlengte voorsprong op de andere namen in deze lijst. Het succes van Gran Turismo is te danken aan ontwikkelaar Polyphony Digital, die al meer dan 20 jaar verantwoordelijk is voor de race games.

  Het tot op heden laatste grote deel van de franchise kwam vorig jaar uit. Gran Turismo Sport was de eerste echte Gran Turismo game voor de PlayStation 4 en volgens ons ook echt een volwaardig deel van de serie, zo is op te maken uit de 8 die we het spel gaven. Er zijn op het moment van schrijven meer dan 77 miljoen Gran Turismo spellen over de toonbank gegaan.

  Dit zijn de best verkochte Sony video game series op dit moment!

  Zoals je hebt kunnen lezen heeft Sony naast meerdere succesvolle consoles ook een aantal succesvolle game series op haar naam staan. Met de aankomende releases van onder andere God of War en de Spyro Reignited Trilogy lijkt er zelfs nog meer succes aan te komen voor Sony.

  Gran Turismo Sport

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.