Beste Nederlandse cabaret op Netflix

Article
maandag, 23 april 2018 om 9:53
beste nederlandse cabaret op netflix in een deuk 130018 1
Lachen is het beste medicijn, daarom is dit het beste van het beste Nederlandse cabaret op Netflix. Pak een bak popcorn, dim de lichten, zet je geluidssysteem aan en het is net alsof je in een schouwburg naar je favoriete cabaretier zit te kijken.
Natuurlijk, humor is voor iedereen anders, daarom is deze lijst niet geordend van goed naar beter.

Najib Amhali - The Best of

Najib Amhali is een cabaretier die voor iedereen wel leuk is. Of je nu nog op de basisschool zit of al hard aan het werken bent voor je centen, deze grappenmaker van beroep weet met elke show de lachers op zijn hand te krijgen. Als je dan thuis 'The Best of' kijkt, dan is het haast onmogelijk om niet te lachen.
Nu is zo'n The Best of misschien wel overbodig aangezien je veel momenten van Najib Amhali vast wel voor de geest kan halen. Denk hierbij aan het legendarische moment over wildplassen, waarbij de cabaretier uitlegt hoe hij een boete kreeg van de politie voor het plassen tegen een boom.

Hans Teeuwen - Spiksplinter

Waar de vorige cabaretier nog wel eens een grappig moment heeft voor iedere leeftijdscategorie, richt Hans Teeuwen zich met name op een ouder publiek. Ook in Spiksplinter weet Hans Teeuwen weer uit een onverwachtse hoek te komen met zijn grappen en grollen.
Als je lid bent van de Bond tegen vloeken dan kun je deze show maar beter overslaan, want Hans Teeuwen heeft alles behalve een blad voor de mond. Ook wil de cabaretier niets weten van politieke correctheid. Spiksplinter is grof, scherp, een tikkeltje ordinair, maar bovenal heel erg grappig.
130026

Theo Maassen - Met Alle Respect

Theo Maassen kan net zoals Hans Teeuwen erg grof zijn, maar de twee zijn toch weer heel anders, ondanks de vele overeenkomsten. De shows van deze cabaretier zijn scherp, veelal gericht op de actualiteit en bevat een mening die niet onder stoelen of banken wordt geschoven. Daarnaast is het bij Theo Maassen ook niet zo dat je een hele show aan het lachen bent, maar ook dat er serieuze onderwerpen worden besproken door de cabaretier.
Van Theo Maassen staan er drie shows op Netflix: VANKWAADTOTERGER, Zonder Pardon en Met Alle Respect. In deze lijst van Beste Nederlandse cabaret op Netflix gaan we voor de laatst genoemde, mede door de 'WEG!' scène, waarin de komiek een preek houdt over alles wat weg moet uit Nederland.
130047 1

Ronald Goedemondt - Binnen de lijntjes

Met een moordend tempo vertelt Ronald Goedemondt zijn verhalen, waar een flinke dosis humor is ingegoten. ''Of nie?!'' Dit moordende tempo gaat gelijk met een zeer energieke performance, wat het niet alleen leuk maakt om naar de verhalen te luisteren maar ook om te zien.
In dit artikel zijn we gegaan voor de show Binnen de lijntjes, maar er is nog veel meer te zien van deze komiek op Netflix. Zo zijn 'Ze Bestaan Echt', 'Dedication' en 'De R van Ronald' ook te zien op de streamingdienst. Wij vinden Ronald Goedemondt de leukste, maar de andere shows zijn het ook meer dan waard.
130056

Daniël Arends - Blessuretijd

Iemand die absoluut ook niet mag ontbreken in beste Nederlandse cabaret op Netflix. In zijn show Blessuretijd zitten talloze momenten van absurde herkenning en hilarische momenten. In Blessuretijd is dit niet anders, waarin het leed van de komiek ons tranen van het lachen geeft.
Alsof je in de kroeg zit met iemand, dat is één van de krachten van Daniël Arends. Het is het daarom ook meer dan waard om je hele familie bij elkaar te trommelen en te luisteren naar wat deze cabaretier te vertellen heeft.

De beste Nederlandse cabaret op Netflix

Alle vijf de shows zijn het eigenlijk wel waard om je hele familie voor op te trommelen. Tenminste, een deel van je familie. Niet elke komiek valt namelijk bij iedereen in de smaak, maar op de redactie van XGN kunnen we allemaal wel lachen om deze vijf mensen!
Op zoek naar meer content op Netflix? Wat dacht je dan van de beste comedy films op Netflix of de Netflix aanraders van de redactie?
Dit artikel is bijgewerkt op 19 mei 2020.