De 17 november game releases - Wat is er vandaag uit?

Article
vrijdag, 17 november 2017 om 8:00
xgn google image
Eens in de zoveel tijd is er een dag dat er wel heel veel games uitkomen. 27 oktober was er zo één, want toen kwamen zowel Super Mario Odyssey, Assassin's Creed Origins en Wolfenstein 2 uit. Nu zijn de 17 november game releases ook zeker niet mals. Ben je benieuwd wat er vandaag uit is? Lees dan snel verder!

Star Wars Battlefront 2

Logischerwijs trappen we af met één van de grootste 17 november game releases. In de van deze week werd al genoeg gezegd en geschreven over Star Wars Battlefront 2 en de review staat inmiddels al online. Het moge in ieder geval duidelijk wezen dat de nieuwste Battlefront een spraakmakende titel is, maar wat is het nou precies?
Star Wars Battlefront 2 kun je eigenlijk het beste zien als de Star Wars variant van Battlefield, maar dan wel met een eigen smoel. De graphics zijn prachtig en het online shootergeweld mag er zijn. Nieuw dit jaar is de singleplayer, waarin je in de huid van commander Iden Versio kruipt in een periode waarin de tweede Death Star en de dood van de keizer het universum hebben opgeschrikt.

Waarom wel of niet kopen?

De ultieme Star Wars fan kan sowieso alle prullaria niet laten liggen, dus dan moet Star Wars Battlefront 2 zeker ook in huis gehaald worden. De game geeft je het ultieme Star Wars gevoel, mede dankzij de soundtrack, en is ook gewoon een goede shooter. Er zitten alleen wat haken en ogen aan de game.
Het was al een veelbesproken onderwerp deze week, maar Star Wars Battlefront 2 lijkt er alles aan te doen om je de alom bekritiseerde loot boxen te laten kopen. Wil je namelijk online met Darth Vader spelen, dan moet je een bepaald aantal credits (valuta in de game) hebben. Alleen duurt het lang om het benodigde aantal te hebben, waardoor je haast genoodzaakt bent om lootboxen te kopen. Nu is dit al deels verholpen, maar ideaal is het niet.
Star Wars Battlefront 2 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.
121798

De Blob

Hé, maar De Blob is negen jaar toch al geleden uitgekomen? Dat klopt, maar deze Wii klassieker is vandaag uitgekomen als remaster voor de PlayStation 4 en Xbox One. En voor een zacht prijsje (20 euro) is die van jou!
In De Blob moet je een op Utrecht gebaseerde stad, de game is immers oorspronkelijk gemaakt door Nederlandse studenten, weer helemaal van kleur voorzien. Een duistere organisatie heeft namelijk alle kleur uit de metropool getrokken en het is dus aan jou om met je verfende poppetje de kleuren terug te brengen. Inderdaad ja, waarschijnlijk heeft De Blob als inspiratie gediend voor Splatoon.

Waarom wel of niet kopen?

Wanneer je De Blob opstart, snuif je de nostalgie op. Vooral mensen die vroeger een Wii hadden, en dat zijn er veel, zullen warme herrinneringen krijgen bij de game. Kanttekening is dat de game van 2008 is en de remaster biedt eigenlijk niet eens zo heel veel nieuws, ook niet op grafisch niveau. We kunnen dan best voorstellen dat 20 euro een hoog bedrag is.
De Blob is vanaf vandaag beschikbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One. Eerder dit jaar al kwam de game naar de PC.
121800

Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon

Vorig jaar konden we al aan de slag met Pokémon Sun en Moon. Blijkbaar beviel dit zowel ons als Nintendo, want vandaag zijn Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon verschenen voor de Nintendo 3DS. Dezelfde regio, veel van dezelfde Pokémon, maar toch anders én geen remaster. Ons beviel het wel, want in de Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon review gaven we de games een 9,2.
Wat vooral opvalt aan beide games is dat er meer ruimte is voor verhaal. Normaal hangt dat er in de Pokémon games wat bij, maar in Ultra Sun en Moon heeft deze een prominente plaats. Nu is de League winnen niet meer de enige prioriteit in de game.

Waarom wel of niet kopen?

En dat is dan ook gelijk één van de redenen waarom de games het kopen waard zijn. Ze zijn namelijk wel degelijk anders dan de spellen van vorig jaar en dat voelt als een opluchting. Daarnaast ben je ook weer gewoon honderden uren zoet om de Pokédex te voltooien, dus je verspeelt je geld zeker niet.
Aangezien er elk jaar wel een Pokémon game uitkomt, is het zeker begrijpelijk dat niet iedereen zit te wachten op een nieuwe game en al helemaal niet voor de 3DS. Men ziet liever een uitgebreide 3D versie voor de Nintendo Switch en stiekem geven we ze geen ongelijk. Toegegeven, dit is een klein beetje zoeken naar een minpunt om de game niet te kopen, maar relevant is het wel.
Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS.
121806

Batman: A Telltale Game Series

Ja, ook Batman A Telltale Game Series is één van de 17 november game releases. Voor de Switch dan, want het spel verscheen vorig jaar al voor allerlei andere platformen. Opvallend, want het tweede seizoen (en dus vervolg) op deze game is al enige tijd geleden uitgekomen.
In Batman A Telltale Game Series volgen we Batman, maar niet op een manier zoals we dat van andere games binnen de franchise gewend zijn. De naam 'Telltale" staat namelijk niet voor niets in de titel van de game, want Telltale is verantwoordelijk voor Batman. Net zoals het andere games van de ontwikkelaar betaamt draait het in Batman A Telltale Game Series vooral om keuzes maken.

Waarom wel of niet kopen?

Elke nieuwe game voor de Nintendo Switch komt voor bezitters van het systeem als geroepen. Dat geldt dus ook voor Batman A Telltale Game Series. Het is daarnaast ook de eerste Telltale game die naar de hybride console komt, dus dat biedt ook weer wat nieuws voor Switch eigenaren.
Als je al een console hebt naast de Switch is er letterlijk geen reden om Batman te kopen. Het eerste seizoen is immers al een jaar uit en het tweede is inmiddels ook al begonnen. Mocht je dus een andere console hebben, kun je beter de twee seizoenen kopen.
Batman: A Telltale Game Series is vanaf nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. In een eerder stadium kwam de game ook al naar PlayStation 4, Xbox One, PC en de mobiele devices.
121807

The Elder Scrolls V: Skyrim

Als we het dan toch over de koning van de heruitgaves, dan mag The Elder Scrolls V Skyrim met twee 17 november game releases zeker niet ontbreken. We kunnen namelijk voor de zoveelste keer terug naar het koude Skyrim, zowel op de Switch als met een PlayStation VR bril op ons hoofd.
Veel speciaals is er eigenlijk ook niet te melden over Skyrim voor de Switch en PlayStation VR. Je opent je ogen in hetzelfde gevangenenkonvooi als zes jaar geleden, je doorloopt dezelfde grotten en je voltooit dezelfde quests. Hier en daar zijn er zeker wat extra's, zoals speciale Zelda kostuumpjes op de Switch en überhaupt de VR functie. Niet dat het gebrek aan vernieuwing erg is, want Skyrim blijft een vette RPG en één van de leukere 17 november game releases

Waarom wel of niet kopen?

Voor mensen met alleen een Switch is Skyrim natuurlijk geen twijfelgeval meer. Dit is gewoon één van de absolute topgames voor de console. Voor de PlayStation VR is de game natuurlijk ook het kopen waard, aangezien Virtual Reality een geheel nieuwe ervaring biedt.
Als je een Switch hebt, maar ook een andere console onder je televisie hebt staan, dan kun je deze versie van Skyrim beter aan je voorbij laten gaan. Voor de PlayStation 4 en Xbox One is het goedkoper en tevens mooier. Ook Skyrim VR is een beetje een twijfel geval. Hoe lang blijft het leuk om honderden uren met je VR bril rond te lopen in Skyrim?
The Elder Scrolls V Skyrim is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de Nintendo Switch en PlayStation VR. Eerder verscheen de game al voor de PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 en PC.
121808

De Sims 4

We sluiten deze special over 17 november game releases af met De Sims 4. De levensimulator zag in 2014 al het levenslicht op de PC en is vanaf vandaag, net zoals elke andere Sims game, te spelen op de consoles.
Heb jij altijd al volledig de touwtjes willen hebben in het leven? Dan kan dat in De Sims 4, als je je wel aan de behoeftes van je Sims houdt. Zoek werk, stich een gezin, koop of bouw een huis, ga interactie met andere Sims aan, het kan allemaal in het vierde deel van de zeer populaire serie.

Waarom wel of niet kopen?

Niet iedereen heeft een goede PC staan. Oké, de Sims 4 is geen zware game, maar alsnog kan niet elke computer deze game aan. Daarom komt het als geroepen dat we nu ook de PlayStation 4 en Xbox One aan de slag kunnen met De Sims 4. Het is alleen wel een uitgeklede versie als je het vergelijkt met het spel op de PC. Houd daar dus rekening mee voordat je besluit de game te kopen.
De Sims 4 is sinds vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Welk van de 17 november game releases kopen?

Het moge dus duidelijk zijn dat we vandaag met een flink aantal nieuwe games aan de slag kunnen. Logischerwijs niet allemaal tegelijk, dus moet er gekozen worden. Welke van de 17 november game releases ga jij kopen? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws