Zo bereidt Rihanna zich voor op haar Super Bowl halftime optreden

News
zaterdag, 11 februari 2023 om 15:00
football american football sport ball 1632291f1675697962
Zondag nacht treedt Rihanna voor het eerst in lange tijd weer live op en doet dat meteen op het meest grote denkbare podium: met de halftime show van de Super Bowl. Dat vergt wel wat voorbereiding.
Het zijn spannende tijden voor Rihanna. Na haar laatste album Anti uit 2016 is het op muzikaal vlak lang stil geweest. Ze had haar negende album al klaar, maar heeft dat nooit uitgegeven. Sindsdien heeft ze tijd genomen om een gezin te stichten met ASAP Rocky, met wie ze afgelopen jaar een kind kreeg. Nu vindt Rihanna het tijd om haar muziekcarrière weer op te pakken en dat doet ze meteen op het grootst mogelijke podium: het halftime event van de Amerikaanse Football finale, de Super Bowl.
Rihanna is al maanden bezig met de voorbereidingen op de halftime show, die 13 minuten zal duren, maar waarin Rihanna wil laten zien dat ze helemaal terug is. Ze wil dan ook haar hele oeuvre tot nu toe recht doen. Dat is best lastig, bekent ze zelf. In een interview met Apple Music zegt ze dat het vooral lastig is om zeventien jaar werk terug te brengen tot 13 minuten, maar dat ze denkt daar wel in geslaagd te zijn. Volgens Rihanna wordt de show een 13 minuten lang feest op volle snelheid zonder een seconde gas terug te nemen.
Naar eigen zeggen heeft ze de set al wel veertig keer aangepast. "We zijn nu bij de 39e. Elke verandering heeft impact, of ik nu een gitaar weg wil laten of toevoegen of een heel nummer wil verwijderen," aldus de zangeres die bekend is van hits als "Umbrella", "Don't Stop the Music", "SOS" en "Disturbia".
In het interview zegt ze zelfs zo gefocust te zijn op het optreden dat ze al het andere vergeet, zelfs haar eigen verjaardag, die op 20 februari valt! We mogen een flinke show verwachten, er zullen meer dan 300 man bezig zijn om het podium op te bouwen en weer af te breken. Voor Rihanna is het een enorm belangrijke gebeurtenis, het wordt namelijk haar eerste optreden in 7 jaar.
Nadat het lange tijd stil was rond Rihanna bracht ze eind vorig jaar ineens weer nieuw materiaal uit. De single "Lift Me Up" is een voor haar doen bijzonder rustig nummer en komt van de soundtrack van de nieuwe Marvel film Wakanda Forever.

Zondag nacht Super Bowl met Rihanna

De Super Bowl is de grote finale van het American Football seizoen die elk jaar in februari gespeeld wordt tussen de winnaars van de American Football Conference en de National Football Conference, samen onderdeel van de National Football League. De Super Bowl is niet zomaar een sportevenement, het is het grootste jaarlijkse evenement ter wereld en wordt omgeven door concerten, grootse reclamecampagnes en vooral de halftime show, die steevast door de grootste sterren verzorgd wordt. Eerdere edities werden verzorgd door Justin Timberlake, The Weeknd, Lady Gaga, Beyoncé, Bruno Mars en Eminem. Dit jaar is het dus de beurt aan Rihanna om de halftime show te verzorgen.
De Super Bowl vind plaats op 13 februari, om half één 's nachts Nederlandse tijd. Fans die de Super Bowl willen volgen hebben geluk, want de wedstrijd wordt integraal in Nederland uitgezonden. Al jaren heeft ESPN de rechten in handen om de Super Bowl uit te zenden en dat is ook dit jaar het geval. ESPN heeft in de nacht van zondag op maandag de hele nacht ingeruimd op hun eerste net voor de complete uitzending.

Voorgaande jaren gaf dit nog wel eens problemen, omdat ESPN een betaalzender is. Dat is nu niet meer het geval, het hoofdkanaal van ESPN bij alle providers gratis te bekijken! Wel geldt dat ESPN1 bij de verschillende providers op andere kanalen te vinden is.

Populair Nieuws