Minecraft krijgt dit jaar een gloednieuwe feature

News
maandag, 13 februari 2023 om 14:30
minecraft archeologief1676287868
Aan de basis is Minecraft in het ruimte decennium dat de game bestaat maar weinig veranderd. Maar de vele trouwe spelers kunnen nog altijd nieuwe features verwachten. Zo kun je in de loop van dit jaar de archeoloog uithangen in de game.
Een archeologie feature werd eigenlijk jaren geleden al aangekondigd voor Minecraft. Helaas werd die toen uitgesteld, maar gelukkig dus niet geannuleerd. Hij wordt nu uitgerold met update 1.20, die ergens dit jaar moet verschijnen.
Archeologie voegt een nieuw block toe aan de de game, namelijk Suspicious Sand. Als je dat tegenkomt in de woestijn bij ruïnes kun je maar beter je houweel even wegstoppen. Met de eveneens nieuwe borstel tool kun je namelijk een voorwerp uit het blok halen.
Dat kunnen willekeurige voorwerpen zijn, maar ook delen van een oude vaas. Met vier delen kun je de vas weer reconstrueren en gebruiken in je eigen bouwsels. In eerste instantie vind je het verdachte zand alleen in de woestijn (en dus niet op bijvoorbeeld het strand, ondanks dat daar ook zand is te vinden), maar Mojang geeft aan dat je in de toekomst ook in andere biomes opgravingen kunt doen. Hoe lang spelers daarop moeten wachten is nog even de vraag.

Wanneer is de volgende Minecraft update?

Archeologie is overigens maar één van vele dingen die worden toegevoegd in de aankomende Minecraft update. Er komen bijvoorbeeld ook nieuwe skins en bouwmaterialen. Wanneer deze update verschijnt is nog niet precies bekend, maar het is ergens dit jaar nog.