De 10 beste game comebacks van dit moment - Een nieuw leven ingeblazen!

  Sommige game franchises krijgen bijna jaarlijks een nieuwe game, kijk bijvoorbeeld naar Assassin’s Creed, Battlefield en Far Cry. Op welke games zitten we vaak heel lang te wachten? En welke recent uitgekomen games zijn essentieel voor het overleven van de franchise? Je leest het in dit artikel met de 10 beste game comebacks van dit moment.

  10. Super Smash Bros. Ultimate

  We trappen de lijst met de beste game comebacks van dit moment af met Super Smash Bros. Ultimate. Deze game die exclusief voor de Nintendo Switch uitkwam blies de gameserie een nieuw leven in. De versie voor Super Smash Bros. Ultimate kwam namelijk uit in 2014 op de Nintendo 3DS. Niet heel gek dat Nintendo de populaire vechtgame ook op de Nintendo Switch wilde uitbrengen.

  In Super Smash Bros. Ultimate selecteer je een bekend personage uit werelden van bijvoorbeeld Mario, Zelda, Pokémon of Metroid Prime en ga je aan de slag op iconische locaties. Je vecht tegen andere spelers of tegen de computer. Naarmate je meer gevechten doet, krijg je steeds meer personages om uit te kiezen. Het aantal vechters is erg hoog en dat maakt de game ook zo goed: de unieke krachten van alle personages. Lees onze Super Smash Bros. Ultimate review waarin we de game een 9,7 geven(!).

  9. Resident Evil 2 Remake

  Resident Evil 2 is een game die al in 1998 uitkwam, het was inmiddels zo lang geleden dat de game echt toe was aan vernieuwde versie. En dat gebeurt met de Resident Evil 2 Remake, de game is helemaal opgeknapt door gameontwikkelaar Capcom en heeft de serie wederom doen laten opstaan.

  In de Resident Evil 2 Remake ga je als politieofficier Leon S. Kennedy en student Claire Redfield proberen Raccoon City te ontsnappen. De twee moeten zien te overleven na een zombie-apocalyps en dat doen ze in deze horrorgame. Je moet niet bang zijn voor jumpscares, want die zitten voldoende in Resident Evil 2. Wij gaven de game een 9 in onze Resident Evil 2 Remake review.

  8. Spyro Reignited Trilogy

  De Spyro franchise maakte met de komst van Spyro Reignited Trilogy een flinke comeback. In deze game zitten maar liefst drie Spyro games, games die al voor het jaar 2000 uitkwamen. Die drie games zijn de originele Spyro, Spyro 2: Rypto’s Rage! en Spyro 3: Year of the Dragon. Alle drie de Spyro games zijn natuurlijk in een nieuw, mooi jasje gestoken waardoor de game aanvoelt als nieuw.

  Spyro maakt door de Reignited Trilogy een flinke comeback, na 18 jaar, maar kreeg wel kritiek dat het niet op Nintendo Switch beschikbaar is. In onze Spyro Reignited Trilogy review gaven we de game een 7,5, lees de review als je de voor -en nadelen van de game nog eens wilt bekijken.

  A4 Games

  7. Metro: Exodus

  Op nummer zeven in de lijst met de beste game comebacks van dit moment staat Metro: Exodus. De voorgangers van Metro: Exodus waren Metro: Last Light (uit 2013) en Metro 2033 (uit 2010). Het is dus inmiddels alweer zes jaar geleden sinds dat de laatste Metro game uitkwam, tijd voor een comeback! Die comeback gaat de franchise zeker maken met Metro: Exodus.

  Metro: Exodus gaat wederom over Artyom en gaat door waar Metro: Last Light eindigde. Artyom gaat samen met wat anderen naar de oppervlakte om een mysterieus radiosignaal te onderzoeken. Ze verlaten de metrotunnels en gaan het daglicht tegemoet, wetende dat het op de oppervlakte totaal niet veilig is. Recentelijk kwam de animated short uit die het thema nog beter weet uit te leggen.

  Bandai Namco

  6. Ace Combat 7

  Op nummer zes in deze lijst met de beste game comebacks van dit moment staat Ace Combat 7. De game die begin dit jaar uitkwam zet haar genre na vijf jaar weer opnieuw op de kaart. Het was inmiddels alweer vijf jaar geleden dat Ace Combat Infinity uitkwam en het werd hoog tijd. Ace Combat 7 betekent voor de Ace Combat franchise een hergeboorte, maar heeft zo ook haar minpunten.

  In Ace Combat 7 kun je in een straaljager naar keuze het luchtruim onveilig maken en je vijanden met voldoening uit de lucht neerknallen. Je moet in Ace Combat efficiënt te werk gaan door een afweging in wapens en voertuigen te maken. Daarnaast is de game er visueel gezien duidelijk vooruitgegaan ten opzichte van haar voorganger. Wij gaven Ace Combat 7 een 7 in onze review.

  5. Darksiders 3

  Op plek nummer vijf in deze special met de beste game comebacks van nu staat Darksiders 3, de voorganger op deze game kwam namelijk uit in 2012. Het werd hoog tijd voor een vervolg en die kwam met Darksiders 3 in november 2018. Ook in Darksiders 3 kun je weer aan de slag met een van de vier ruiters en duizenden demonen in elkaar hakken.

  Je speelt in Darksiders 3 als Fury en ga je de zeven hoofdzonden opsporen. Elke hoofdzonde komt in de vorm van een demonenbaas en is naar aarde gevlucht. Aan jou de taak die stuk voor stuk af te slachten. Ja, afslachten, want in Darksiders 3 snijd je iedereen doormidden op brutale wijze. Lees onze Darksiders 3 review!

  4. Devil May Cry 5

  Op nummer vier in deze lijst met de beste comebacks van nu staat het langverwachte vervolg Devil May Cry 4. Je raadt het al: Devil May Cry 5. Na het vierde deel van de gameserie kwamen nog twee tussengames, het vijfde deel komt pas later, namelijk in 2019. Een trailer van het vijfde deel werd getoond tijdens de Game Awards 2018 en onthulde het nieuwe personage ‘V’.

  Door de komst van Devil May Cry 5 gaan fans zich hopelijk weer bezighouden met de franchise. De game ziet er prachtig uit en belooft heel goed te worden. Ben je benieuwd naar Devil May Cry 5? Bekijk dan ons Devil May Cry features artikel.

  3. God of War

  Deze game maakte zoveel impact dat ze zelfs een prijs won: beste game van het jaar tijdens de Game Awards 2018. Deze PlayStation 4 game is de beste van haar genre en dat bleek. God of War maakte de franchise na vijf jaar op uiterst sterke wijze weer wakker en staat daarom op nummer drie in deze lijst met de beste game comebacks van dit moment.

  In God of War speel je als Kratos, een kale meedogenloze strijder die al aardig wat Griekse goden en helden heeft omgebracht. Dat deed hij al voor God of War, maar in God of War richt hij zich op het noorden en moet de Noorse mythologie eraan geloven. De game is prachtiger, spannender, emotioneler, groter en zit vol met goede actie. Wat wil je nog meer van een comeback?

  2. Kingdom Hearts 3

  De meest recent uitgekomen game in deze lijst is Kingdom Hearts 3 en is wederom een van de beste comebacks van dit moment. Kingdom Hearts 2 kwam in 2005 uit, dus na 13 jaar werd het wel eens tijd voor een vervolg. En wat voor een, de game wordt wereldwijd supergoed ontvangen en is daardoor het absolute slotstuk van de franchise.

  Het ingewikkelde verhaal wordt door de vrolijke wereld van Disney kinderspel in Kingdom Hearts 3. Een betere comeback had Square Enix zich niet kunnen wensen. De game krijgt een 9,8 in onze Kingdom Hearts 3 review. Lees de review om erachter te komen waarom de game zo goed is.

  1. Red Dead Redemption 2

  Dan zijn we alweer aangekomen bij de nummer één in deze lijst met de beste game comebacks van dit moment: Red Dead Redemption 2. Deze game van Rockstar Games kwam in 2018 uit en zorgde voor de totale terugkeer van de Red Dead franchise. Het eerste deel kwam in 2010 uit. In Red Dead Redemption 2 volg je Arthur Morgan en maak je deel uit van de bende van Dutch als rechterhand.

  In Red Dead Redemption 2 ben je vrij te gaan en staan waar je maar wilt. De open wereld is enorm en biedt de speler de mogelijkheid vrij te zijn, zoals we van GTA V gewend zijn. Je kan jagen, vissen, missies doen, op avontuur en mensen ontmoeten in de natuur. Ga als een cowboy te werk in Red Dead Redemption 2 en ben niet bang je lasso te gebruiken. Bekijk onze Red Dead Redemption 2 review!

  De 10 beste game comebacks van dit moment – Een nieuw leven ingeblazen

  Dat zijn de 10 beste game comebacks van dit moment. Ben jij het eens met onze keuzes? Laat het ons dan weten in de comments.

  Metro Exodus

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.