De 5 beste contrasten in games - Beeldschoon? Of toch gruwelijk?

  Games hebben vaak de kracht ons te verassen. Sommige games doen dat op een speciale manier: de wereld is beeldschoon en komt misschien heel onschuldig over, maar wat er zich daadwerkelijk afspeelt is gruwelijk en crimineel. Dit zijn de 5 beste contrasten in games.

  5. Assassin’s Creed Odyssey

  We beginnen de lijst met Assassin’s Creed Odyssey, de laatste Assassin’s Creed game die uit is gebracht door Ubisoft. De wereld van Assassin’s Creed Odyssey is bloedmooi, heeft mooie kleuren en ziet er op het eerste gezicht heel onschuldig uit. Een Griekse wereld waarin iedereen zijn eigen gang gaat: lekker paardrijden, varkens voeren, een boerderijtje onderhouden en op je gemakje vissen op zee.

  Niets is minder waar: criminelen, een supergeheime cult, soldaten en een oorlog tussen Sparta en Athena. Dat is wat er zich daadwerkelijk in Assassin’s Creed Odyssey afspeelt. Er zijn constant mensen in Griekenland bezig met het verdienen van geld op criminele wijze: spioneren, vermoorden en meer.

  4. Far Cry 5

  Op nummer vier in deze lijst met de beste contrasten in games staat Far Cry 5. Net als in Assassin’s Creed is de wereld van Far Cry extreem kleurijk, mooi en komt die vrolijk en onschuldig over. Mooie natuurlijk, onschuldige landhuizen en ja, zelfs die kerk ziet er nog redelijk normaal uit.

  Je moet eens weten wat er zich echt afspeelt. Amerikaanse extremistische Christenen willen het ongelovige volk namelijk uitroeien, dat omdat ze geloven in de zogenaamde ‘Reaping’, het einde van de wereld. De cult is uiterst crimineel en pakt iedereen die niet meewerkt hardhandig aan, zo worden bijvoorbeeld je zonden op je lichaam getatoeëerd. Dit zorgt voor een enorm contrast.

  3. Monster Hunter: World

  Op nummer drie in deze lijst met de beste contrasten in games staat Monster Hunter: World. Deze wereld vol monsters zou je in eerste instantie niet aanzien als kwaadaardig, de locaties zijn bijna sprookjesachtig en zijn een lust voor het oog. Mooie grotten, bossen, stranden, vlaktes en zelfs onder water locaties. Alleen de monsters liggen verraderlijk op de loer.

  In Monster Hunter: World ligt er overal een monster op de loer, zonder dat je daarbij eerste instantie erg in hebt. Dit zorgt voor een flink contrast, je vermoordt duizenden monsters op de meest prachtige locaties te bedenken. Dat brengt ons bij de volgende game.

  2. Kingdom Hearts 3

  Kingdom Hearts 3 is nog maar pas geleden uit gekomen, 29 januari, en laat de beste contrasten in games goed zien. De vrolijke, kleurrijke Disneywerelden laten je de ernst van het verhaal keer op keer vergeten. Het verhaal is namelijk zo vrolijk helemaal niet en de wereld is afhankelijk van jou als Sora. De vrolijke Disneyfiguren laten je dat belang altijd even vergeten.

  Daarnaast ben je in Kingdom Hearts 3 bijna constant bezig met het ‘afslachten’ van Heartless wezens. Continue vechten tegen verschrikkelijke vijanden in de wereld van bijvoorbeeld Frozen, die zo onschuldig lijkt. Dit is een van de features die Kingdom Hearts 3 zo special maakt. Lees onze Kingdom Hearts 3 review om te weten te komen wat de game nog meer special maakt.

  1. The Witcher 3

  Dan zijn we aangekomen bij de nummer één in deze lijst met de beste contrasten in games: The Witcher 3. The Witcher 3: Wild Hunt heeft zonder twijfel een van de mooiste open werelden in games ooit. De natuur is prachtig, de mensen gaan lekker hun eigen gang, de zon schijnt op je toet en je ziet wilde dieren zorgeloos rondrennen. De setting in The Witcher 3 is simpelweg perfect, maar niets is wat het lijkt.

  In The Witcher 3 is iedereen namelijk niet volledig zuiver en zijn er veel criminelen die met ondergrondse praktijken bezig zijn. Neem bijvoorbeeld de uitbreiding Blood and Wine, de Frans-achtige omgeving lijkt heel onschuldig, maar in datzelfde gebied is een van de grootste criminele organisaties actief. Hetzelfde geldt voor de uitbreiding Hearts of Stone, daarin verzieken Olgierd von Everec en zijn bende het mooie landschap. The Witcher 3: Wild Hunt staat daardoor zonder twijfel op nummer één in deze lijst!

  De 5 beste contrasten in games – Beeldschoon? Of toch gruwelijk?

  Dat waren de 5 beste contrasten in games. Welke van deze games vind jij erg leuk om te spelen en waarom? Laat het ons weten in de comments.

  Assassin's Creed Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 5 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.