Champions League Finale 2016 - XGN voorspelt

  De beslissende wedstrijd in de Champions League wordt vanavond gespeeld. Real Madrid speelt in het San Siro stadion in Milaan tegen stad- en landsgenoot Atlético Madrid. Om alvast een idee van de uitslag te krijgen speelden wij de Champions League Finale 2016 alvast na in FIFA 16!

  De ontknopende wedstrijd in de Champions League vindt vanavond plaats in Italië. De finale van het belangrijkste internationale clubvoetbaltoernooi wordt dit jaar gespeeld in het stadion van AC Milan en Internazionale, San Siro te Milaan. Real Madrid en Atlético Madrid gaan de strijd om de 7,5 kilogram zware trofee aan.

  Champions League finale 2016 nagespeeld in FIFA 16

  EA's voetbalsimulator FIFA 16 leent zich natuurlijk érg goed om alvast op de zaken vooruit te lopen en de wedstrijd na te spelen. Dat was precies onze gedachtegang! Rox en Jordi, twee doorgewinterde FIFA spelers, nemen het tegen elkaar op met respectievelijk Atlético Madrid en Real Madrid.

  FIFA 16 is tegenwoordig ook aanwezig in het echte voetbal van de Engelse Premier League. Daar kocht West Ham United namelijk een eSports speler in het spel.

  In het echte leven stonden Atlético Madrid en Real Madrid al 54 keer tegenover elkaar. Van al deze wedstrijden ging Real Madrid 31 keer als winnaar naar huis, Atlético Madrid won 9 keer, en 14 keer eindigde de pot in een gelijkspel. In de wedstrijd van vanavond heeft Real Madrid nog wat goed te maken. De twee teams stonden afgelopen 27 februari tegenover elkaar, en ging Atlético Madrid er met een 0-1 overwinning vandoor.

  Het is dus nog even afwachten totdat we weten wie de Champions League finale 2016 gaat winnen. Vorig jaar won het eveens Spaanse FC Barcelona van het Italiaanse Juventus FC met 3-1 in de finale. Het jaar daarvoor stonden precies deze twee teams tegenover elkaar. Na verlenging ging Réal Madrid met een 4-1 overwinning naar huis met de trofee.

  Kijk de video hierboven om te zien wat onze voorspelling is voor de uitslag van de Champions League finale 2016!

  FIFA 16

  Verkijgbaar vanaf 24 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.