Gran Turismo features - De meest kenmerkende Gran Turismo features

Article
zondag, 29 mei 2016 om 12:05
xgn google image
Ein-de-lijk!!! Gran Turismo Sport komt eind dit jaar en alle Gran Turismo fans hebben eindelijk een datum om naar uit te kijken. Ook wij kunnen niet wachten en zetten alvast de meest kenmerkende Gran Turismo features op een rij als voorproefje.
Gran Turismo Sport is vanaf 16 november dit jaar verkrijgbaar. De racegame staat nu al bij velen op hun lijstje als ideale Sinterklaas-, of kerstcadeau. Maar wat maakt deze game eigenlijk zo sterk? Want zijn de echte kenmerken die Gran Turismo groot gemaakt hebben?

Even wachten nog...

Vol onbegrip kwam in 2013 Gran Turismo 6 uit. PlayStation 3 only... Net nu de gloednieuwe console van Sony in de schappen lag, de PlayStation 4, komt er een PlayStation 3 only versie van Gran Turismo... De fans waren diep, maar dan ook diep teleurgesteld. Anderen dachten ‘’ach die komt wel naar de PS4 volgend jaar ergens”. Maar nee...
En dan nu, drie jaar verder. Na al het lange, lange, lange wachten is het dan eindelijk zover. Gran Turismo, voor sommigen dé PlayStation- exclusive, komt eindelijk naar de nieuwste console van Sony. Gran Turismo Sport komt eind dit jaar uit. Laten we hopen dat het het wachten waard was.
91517

De koning is terug

Gran Turismo was altijd de koning van de racegames, strijdend met de Xbox-exclusive Forza. Maar waar Forza zo goed als jaarlijks met een nieuw deel komt, was Gran Turismo van de aardbodem verdwenen. Forza heeft het jarenlang relatief makkelijk gehad, maar de koning is terug!!!
En dan zijn er nog maar genoeg nieuwe spelers op de markt. Bij het verdwijnen van een autoritair figuur staan er andere brutale spelers op. Project Cars en DriveClub zijn twee voorbeelden van racegames die zeker een gooi doen naar de absolute top. Maar wederom: de koning is terug!!!
91518

Ultieme racegevoel

Eén van de redenen dat Gran Turismo de reputatie heeft, zoals die nu is, is het nabootsen van het ultieme racegevoel. Het vergt kunde om een auto over een moeilijk circuit te manoeuvreren en Gran Turismo integreerde dit nagenoeg perfect in de serie racegames.
Er zijn altijd de discussies welke game nou eigenlijk beter is, maar zolang wij ons kunnen herinneren heeft Gran Turismo altijd dat streepje voorgehad als we het hebben over realisme. Ook bij Gran Turismo Sport zal dit het geval zijn. En wij zijn benieuwd wat er met de nieuw gevonden kracht van de PlayStation 4 gedaan kan worden.
91519

Door de wagens het wagenpark niet meer zien

Als er iets is dat absoluut niet mag ontbreken aan een racegame, dan zijn het auto’s. En Gran Turismo is één van de uitblinker wat betreft auto’s. Als je zegt dat het wagenpark van Gran Turismo uitgebreid is, is dat slechts een understatement. In de delen van Grann Turismo hebben inmiddels honderden auto’s over de circuits geracet.
In Gran Turismo Sport zal dit niet anders zijn. Verwacht dus weer een sterk groot en divers aanbod aan mogelijke bolides. Op de PlayStation 3 had Gran Turismo zelfs wereldrecords in handen met betrekking tot meeste auto’s in een videogames.
Moet je nagaan wat ze met de kracht van de PlayStation 4 kunnen doen. Bij de release van Gran Turismo Sport zullen er 137 auto’s standaard in de game zitten, maar de verwachting is sterk dat er meerdere gaan volgen middels DLC. Iets wat zo’n beetje iedere racegame op het moment doet, al dan niet gratis.
91520

Licenties en locaties

Gran Turismo is eigenlijk voornamelijk simulatie, en waar doe je dit beter dan op echte circuits. In Gran Turismo Sport heb je ook weer de mogelijkheid om over vele locaties over de hele wereld te racen op de beroemdste circuits. Circuits waar ook legendes als Max Verstappen en Valentino Rossi jaarlijks hun kunstjes laten zien.
Bij de release van Gran Turismo Sport zul je de beschikking hebben tot 19 van deze iconische raceplekken. Deze zijn dan ook weer allemaal voorzien van een verschillende lay-out om de races ‘’anders’’ en divers te houden. Wellicht komen er ook nog meer bij naarmate de tijd vordert middels DLC.
Wat in ieder geval een feit is, is dat Gran Turismo altijd vele licenties in handen heeft en dat is goed nieuws. Niet alleen hebben deze licenties betrekking op de auto’s, maar ook op de circuits. Want wat is een simulatie racegame zonder gelicenseerde elementen?
Gran Turismo staat altijd bekend om zijn uitgebreide content. Het zal dan ook zeker niet lang duren voordat er meer content aan de game toegevoegd kan worden. Er is voor iedereen altijd wel wat te doen in Gran Turismo en dat is echt één van de sterkere punten.
91521

Graphics en streven naar Realisme

Gran Turismo is altijd al het vlaggenschip geweest van grafische vooruitgang op de PlayStation. Je hoeft alleen maar naar de nieuwe gameplay trailer te kijken om te beseffen dat er ook nu weer stappen gezet worden qua grafische ontwikkeling. De omgevingen, de details, het is gewoonweg oogstrelend.
Het doel van dit Gran Turismo deel is dan ook het toebrengen van zoveel mogelijk realisme. Niet alleen visueel, maar ook qua geluid. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er ook gewerkt wordt aan de Virtual Reality opties voor Gran Turismo Sport. Dat zou wat zijn zeg als dat goed uitpakt...
Gran Turismo is terug. Het heeft ontzettend lang moeten duren en de fans van Gran Turismo hebben zo lang moeten wachten op de nieuwe installatie voor de PlayStation 4, maar het is eindelijk zover. De koning is terug en dat zullen we weten ook!!!

Populair Nieuws