10 vrolijke games voor Blue Monday!

  Vandaag is het weer zo ver, het is Blue Monday Ook wel bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Wil je graag iets doen tegen dat nare gevoel? Ga dan gamen! Wij leggen jou tien vrolijke games voor die jou een beter gevoel geven.

  Aangezien Blue Monday een deprimerende dag is, willen we dat gevoel graag tegen gaan door jou kleurrijke, vrolijke en cartooneske games voor te schotelen. Dat zijn immers de spellen die jou een vrolijk gevoel moeten geven. Moeilijke games nemen we om die reden niet mee, want die willen soms nog wel eens frustrerend zijn.

  Yooka-Laylee

  Voel je je een beetje sip? Ga dan Yooka-Laylee spelen! De spirituele opvolger van Banjo-Kazooie is namelijk het schoolvoorbeeld van een vrolijke game.

  Yooka-Laylee is een platformer zoals we die vroeger op de Nintendo 64 ook zagen. Cartoonesk, kleurrijk en boordevol met humor. Houd je van platform games, dan is dit het spel dat je moet gaan spelen voor een beter gevoel!

  Splatoon 2

  99 van de 100 shooters gaan over het doodschieten van de ander, maar Splatoon 2 is net die ene schietgame waarbij je dat juist niet moet doen. Nee, in Splatoon 2 draait het om het volspuiten van het level met de kleur van jouw team.

  Mocht je onderhand dus een beetje moe worden van het constant doodschieten van anderen? Pak dan Splatoon 2 eens op. Je neemt het online gewoon op tegen andere spelers, maar wint nu door het hele level naar jouw teamkleur te verven. Een erg kleurrijke game dus en dat heb je wel nodig op Blue Monday!

  LEGO Marvel Super Heroes 2

  Als je graag vrolijke wil spelen, dan zijn de LEGO games altijd wel aan te raden. De spellen bieden leuke gameplay, beschikken over leuke humor en zijn daarnaast gewoon erg leuk qua design. En dat is bij LEGO Marvel Super Heroes 2 niet anders!

  En zeg nou zelf. Hoe leuk is het wel niet om je favoriete superhelden te zien in LEGO vorm? Met hen kun je dan ook de meest knotsgekke avonturen meemaken. Avonturen die ons ook wel konden bekoren, want we gaven de game een 7,5 in onze review.

  Super Lucky's Tale

  De Xbox One X kwam 7 november uit en Super Lucky's Tale was één van de launchgames voor de nieuwbakken console. Een goede beslissing, want we hebben veel leuke uurtjes meegemaakt met het vosje in deze platformgame.

  Lucky is namelijk altijd vrolijk. En als we het over altijd vrolijk hebben, dan bedoelen we ook echt altijd vrolijk. Zelfs wanneer het hoofdpersonage van Super Lucky's Tale achterna wordt gezeten door horde vijanden kan er nog wel een komische opmerking van af. Als deze game geen lach op je gezicht tovert, dan weten wij het ook niet meer!

  Just Dance 2018

  Muziek is het beste medicijn tegen deprimerende gevoelens. Ga daarom eens met wat vrienden Just Dance 2018 spelen. De game zit boordevol met vrolijke muzieknummers of lekkere meelallers.

  Of het nou het zomerse Despacito, de funky bass van Another One Bites the Dust of de discotune van Footloose is, jij en je vrienden komen wel aan je trekken in Just Dance 2018. Ben je benieuwd naar de tofste liedjes, check dan onze special over de beste Just Dance 2018 nummers om op te dansen!

  Super Mario Odyssey

  Mochten de bovenstaande games je niet echt bekoren, dan is één van de beste games van vorig jaar, Super Mario Odyssey, wellicht wat voor jou. Mario's meest recente avontuur is er namelijk één die je de nodige leuke uurtjes bezorgd!

  In tegenstelling tot de reguliere Mario spellen, ga je er nu écht op uit. Er wachte namelijk veertien kleurrijke, vrolijk vormgegeven werelden op je om te verkennen. Dat kun je doen met cappy, een levend petje die je naar vijanden kunt gooien, waarna je de gedaantes van die vijanden kunt overnemen.

  Sunset Overdrive

  De naam zegt het al: Sunset Overdrive is een zonnige, vrolijke game. Al is het plot wat minder vrolijk. Het verhaal gaat namelijk dat alle inwoners van een stad, Sunset City genaamd, verandert zijn in mutanten nadat ze een giftig energiedrankje dronken. En daar moet jij mee zien af te rekenen in Sunset Overdrive.

  Dat af rekenen doe je geheel over the top. Spring op daken, gebruik de meest achterlijke wapens en voer brute combo's uit om de mutanten een kopje kleiner te maken. Sunset Overdrive biedt alles om even een compleet hersenloze aan je voor te schotelen.

  Overcooked

  Als je in een restaurant zit en een stiekeme blik richting de keuken werpt, snuif je de chaos in één keer op. In deze lokale co-op game draait het juist om die chaotische keuken ervaring.

  Het doel van Overcooked is simpel: maak eten klaar en serveer het aan je klanten, zij het niet dat er zomaar van alles mis kan gaan. Ovens die brand vatten, klanten die opeens beginnen te klagen en ga zo maar door. Blikvanger is wellicht de grafische stijl, want die is erg vrolijk en cartoonesk. Wat wil je ook als alle personages in de game kleine diertjes zijn?

  Ondanks de uitnodigende stijl van Overcooked, moet je de moeilijkheidsgraad van de game niet onderschatten. Veel kan mis gaan en dan wil je je wel eens frusteren. Ook de eindbaas van Overcooked is erg moeilijk. Houd daar rekening mee!

  Jak & Daxter

  Waar we Naughty Dog tegenwoordig kennen van serieuzere games als Uncharted 4 en The Last of Us, maakte het bedrijf in een ver verleden ook cartooneske platformers. Jak & Daxter is er één van.

  In Jak & Daxter bestuur je Jak die samen met zijn vriend Daxter, half otter, half wezel, de wereld van Gol en Maia, de vijanden van dienst, moet redden. Dat gaat natuurlijk gepaard met de nodige komische momenten die het duo meemaakt, de leuke platform gameplay en het kleurrijke leveldesign. Met deze klassieker, die vorig jaar opnieuw uitkwam voor de PlayStation 4, kom je Blue Monday wel door!

  Ratchet & Clank

  Iedereen die een PlayStation 2 heeft gehad kent Ratchet & Clank natuurlijk, maar tijdens de PlayStation 3 periode verdween het komische duo een beetje naar de achtergrond.

  Daar kwam met de remake van het eerste deel, die overigens gewoon Ratchet & Clank heet, verandering in. De game werd geheel nieuw vormgegeven, bleef overigens wel zijn vrolijke en kleurrijke stijl behouden, en bracht begin 2016 de Ratchet & Clank franchise helemaal terug. In de review gaven we de game dan ook een 8,5.

  Welke games speel jij om Blue Monday door te komen?

  Dit waren volgens on tien uitstekende games om je met een goed gevoel Blue Monday te laten doorkomen, maar misschien speel jij wel andere games om een goed gevoel te krijgen. Welke zijn dat? Laat het ons weten in de reacties!

  Misschien heb jij helemaal geen games nodig tijdens Blue Monday, maar wil je gewoon genieten van een leuke film. Neem daarom eens een kijkje in onze Top 5 Blue Monday films special om wat inspiratie op te doen!

  Super Mario Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2017

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.