Netflix en tv-zenders missen nog deze toffe game series!

  Jaarlijks verschijnen er flink wat geruchten over films en series die nog moeten komen. Met al flink wat game-verfilmingen in het verleden (Assassin's Creed, Ratchet and Clank enzovoorts) is het ook wel eens interessant om te kijken waar nu eigen game series van zouden moeten verschijnen voor op Netflix of lekker op de televisie.

  Halo

  Al jaren wachten Halo-fans erop om lekker languit naar een game serie van Halo te kunnen kijken. Showtime kondigde in 2013 aan dat ze aan een televisieserie van Halo werkt, maar daarna bleef het echter enorm stil rondom de serie. Laatst is het nieuws bekendgemaakt dat er nog steeds gaande is. De vraag is daarentegen hoeveel vaart er natuurlijk achter dit gehele gebeuren zit, als het project ondertussen al meer dan vier jaar duurt.

  In ieder geval kent het Halo-universum voldoende verhaal om netjes in een televisieserie te kunnen verwerken. Twee jaar geleden verscheen immers al het vijfde deel in de lange reeks aan Halo-games. Als dit goed wordt aangepakt, zitten er misschien wel meerdere seizoenen in.

  The Legend of Zelda

  Door de jaren heen zijn er al flink wat geruchten geweest over een The Legend of Zelda-film. Eerder maakten fans al vol enthousiasme hun eigen film, maar deze bleef niet lang online. Nadat de film een flinke populairiteitsgolf over zich heen kreeg, heeft Nintendo de film immers offline gehaald. Zou Zelda niet eenzelfde populariteit kunnen werven als bijvoorbeeld Netflix met een game serie zou komen?

  Er zijn flink wat games waar makers hun verhaal op kunnen baseren. Ocarina of Time, Majora's Mask, bijna elke game is wel geschikt. Ook zijn er flink wat verhaallijnen uitgezet met zelfs een complete tijdlijn, welke je kunt lezen in Hyrule Historia. Er is in ieder geval voldoende bronmateriaal om een rijke film uit te kunnen putten.

  Als er een The Legend of Zelda-serie komt, dan wordt het waarschijnlijk geen gebruikelijke serie. Eerder vertelde Eunoma ook al open te staan voor een filmadaptie, mits het geen standaardfilm zou worden: "Als er een film van komt dan wordt het een interactieve film. Waarschijnlijk dat je dan je 3DS mee kan nemen naar de bioscoop en mee kan doen op een bepaalde manier. We willen het niet een traditionele film maken."

  Zero Escape: Virtues Last Reward

  Als je dan toch een serie wilt maken van een game, pak dan een game waar al flink wat verhaal inzit. Welke games hebben nu zoveel verhaal dat dit mogelijk is? Inderdaad, visual novels! Deze games zijn volledig gedreven door hun verhaal en daardoor is het helemaal niet zo gek om ze nog net wat visueler neer te zetten door er een televisieserie van te maken.

  In Virtues Last Reward worden negen personen opgesloten in een gebouw. Onder hen bevindt zich één verrader, Zero. Terwijl je verschillende verhaallijnen volgt, keuzes maakt met wie je wel of niet door één deur wilt en puzzels oplost, kom je steeds meer te weten over de verschillende personages én zodoende ook wie nu eigenlijk de verrader Zero is die iedereen heeft opgesloten voor een gruwelijk experiment.

  Ben jij klaar voor één grote Escape Room aka Zero Escape?

  Mario

  Ook de besnorde loodgieter zou het prima kunnen doen in een eigen serie. Het zou een begin kunnen zijn van een flink kleurrijke serie met een heel simpel verhaal maar toch met een flinke dosis humor. Als de seriemakers dezelfde humor als in de games naar een serie weten te vertalen, dan zit het wel snor dat Mario een geschikte kandidaat is voor een eigen serie!

  Vroeger is er zelfs een korte televisieserie geweest rondom de avonturen van Super Mario Bros. 3. In deze serie nam Mario het regelmatig op tegen verschillende bekende vijanden waaronder voornamelijk Bowser (hierin eerder bekend als koning Koopa) en zijn Koopa-kinderen. Afleveringen van deze serie zijn ook op dvd verschenen en onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

  In 1993 kwam er filmvertoning van de Mario-broeders op het witte doek. Deze film, Super Mario Bros. was een flop. Er werd flinke kritiek op geuit toentertijd op de film.

  Metroid

  In het lijstje zijn al flink wat Nintendo-films voorbijgekomen. Dat is ook niet gek, omdat er vanuit het bedrijfsleven ook al flink wat keren interesse is geuit om bekende franchises van Nintendo in een film of serie te gieten. Zo heeft Hollywood interesse geuit in een Mario, Zelda én Metroid-film. Ook een serie over Metroid zou een toffe game serie voor op tv zijn!

  Met de flinke hoeveelheid games er momenteel al zijn, kunnen seriemakers al flink aan de gang in ieder geval. Wel moeten ze zorgvuldig tewerk gaan, want Metroid-fans kunnen een erg kritisch publiek zijn. Het moet dan ook niet teveel van de huidige standaarden afwijken. De seriemakers willen immers geen stop-met-de-productie-enquetes zoals gebeurde bij het releasen van de toch wat afwijkende game Metroid Federation Force.

  Naast televisieseries, zijn er natuurlijk ook tal van spellen geschikt voor op het witte doek. Wij maakten eerder een overzicht met game films die er moeten komen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.