Top 10 beste Xbox One games 2017 - De eerste helft

  We zitten inmiddels alweer halverwege het jaar en we hebben al een hoop mooie games langs zien komen. Maar wat zijn eigenlijk de beste Xbox One games 2017 tot nu toe? Wij bekijken alle games die verschenen zijn voor dit platform, zowel exclusive als niet-exclusive, en zetten tien toffe titels voor je op een rijtje!

  10. Sniper Elite 4

  We trappen deze lijst met beste Xbox One games 2017 tot nu toe af met het nieuwste deel in de Sniper Elite serie, namelijk Sniper Elite 4. De game speelt zich af in het fascistische Italië van de Tweede Wereldoorlog. Aan jou natuurlijk de taak om dit te bestrijden met behulp van je trouwe kameraad; het sluipschuttergeweer.

  De game biedt spelers een hoop meer vrijheid dan voorheen en krijg je alle mogelijkheid om op jouw manier met vijanden af te rekenen, waarbij je zeker niet alleen tot je sniper gelimiteerd bent. Dit doe je bovendien allemaal terwijl je omringd wordt door prachtige Italiaanse omgevingen.

  Wij waren enthousiast over Sniper Elite 4 en beloonden de game met een mooie 8.0 in de review.

  9. Prey

  Prey is een actievolle first-person shooter die zich afspeelt op het ruimtestation Talos-1. In deze sci-fi game zijn experimenten met alien DNA gruwelijk mis gegaan, waardoor het ruimtestation overspoeld wordt door bloeddorstige aliens. Als speler sta jij in het midden van al deze chaos, maar gelukkig heb je de nodige skills en wapens om je een handje te helpen.

  De game biedt een verfrissende mix tussen role playing, survival, shooter, sci-fi en horror. Spelers die graag ieder hoekje van een map uitpluizen kunnen hun hart ophalen met Prey; de game biedt daar namelijk alle ruimte toe. Het hele ruimtestation staat open voor jou om te verkennen en via de meest creatieve manieren kan je ook op lastig te bereiken plekken komen.

  Prey kreeg in onze review een mooie 8.5. Zoek je naar een tof singleplayer avontuur voor je Xbox One, dan mag je deze game niet aan je voorbij laten gaan.

  8. Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

  In de tactische third-person shooter Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands krijgen spelers de mogelijkheid om Bolivia naar hartelust te verkennen. Het land gaat gebukt onder een drugskartel genaamd de Santa Blanca en aan jou is de taak om een stokje te steken voor deze criminele praktijken. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar met behulp van een team; hierbij kan je denken aan zowel computergestuurde teamgenoten als co-op met je vrienden.

  De game biedt een hoop personalisering op het gebied van wapens, levels en je personage. Zo krijg je de mogelijkheid om wapens tot in de details naar wens aan te passen.

  Wij beoordeelden Ghost Recon Wildlands met een mooie 8.0 in de review. Vooral de grafische pracht van de game viel ons op, samen met de adembenemende landschappen van Bolivia. Zoek je nog een toffe game waarin je een hoop plezier kan beleven samen met je vrienden, dan kan je terecht in Ghost Recon Wildlands.

  7. Resident Evil 7 Biohazard

  Waar de game Prey van een paar pagina's terug al voor spannende momenten en de nodige jumpscares zorgt, doet Resident Evil 7 daar een aantal schepjes bovenop door je de stuipen op het lijf te jagen.

  Met deze game keert de serie terug naar haar survival-horror roots, en dat is te merken! Je speelt Resident Evil 7 als Ethan, een standaard burger met een standaard leven. Maar dan krijgt hij na drie jaar opeens een bericht van Mia, zijn vermiste vrouw. Dit bericht brengt hem naar een oud, verlaten uitziend landhuis waar hij kennis maakt met de familie Baker.

  Al snel wordt duidelijk dat er iets knap mis is met de Bakers, en het is aan jou de taak om het landhuis te ontvluchten. Resident Evil 7 beschikt over een kleinschalige setting die vol zit met angstaanjagende personages; hierdoor ben je tijdens het spelen van de game constant op je hoede.

  Zoek je nog een game om mee te griezelen, dan ben je bij Resident Evil 7 aan het juiste adres. Wij beoordeelden deze angstaanjagende game dan ook met een dikke 8.8 in onze review,

  6. Mass Effect Andromeda

  Andromeda, het nieuwste deel in de succesvolle Mass Effect reeks, kwam begin dit jaar uit. Deze keer geen Commander Shepard die aan het hoofd van de game staat, maar Pathfinder Ryder. Andromeda brengt een nieuwe setting, nieuwe personages en nieuwe vijanden naar de serie.

  In Mass Effect Andromeda kruip je in de huid van Sara of Scott Ryder en is het jouw missie om een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid te vinden. Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot en deze missie blijkt nog een stuk lastiger te worden dan vooraf gepland. De game schotelt spelers een hoop vernieuwingen voor op allerlei vlakken van de gameplay, waaronder de combat; deze voelt nu een stuk vloeiender en sneller aan.

  Wij waren vooral enthousiast over de mate van verkenning in Mass Effect Andromeda en het feit dat je als speler amper restricties opgelegd worden. Je krijgt de vrijheid om je eigen gang te gaan; zowel in de uitrusting en skills van je personage, de keuzes die je maakt, de relaties die je opbouwt met personages en de vele planeten die je verkent. Wij beoordeelden de game dan ook met een prachtige 9.0 in onze review.

  5. Halo Wars 2

  Op de vijfde plaats vinden we Halo Wars 2, tevens de enige Microsoft exclusive in deze lijst. De eerste helft van 2017 hebben we helaas weinig exclusives langs zien komen, maar dit najaar komt daar verandering in met games als Forza Motorsport 7, Crackdown 3, Cuphead en natuurlijk de krachtige Xbox One X.

  Toch konden Xbox bezitters eerder dit jaar al aan de slag met een toffe nieuwe exclusive, namelijk Halo Wars 2. Deze opvolger van het in 2009 verschenen Halo Wars is volgens onze review "het levende bewijs dat een strategiegame op een console werkt". Halo Wars 2 brengt het real time strategy genre van de PC naar de huidige generatie consoles en doet dat prima.

  In onze review waren we vooral enthousiast over hoe lekker de game speelt en de gloednieuwe spelmodus Blitz, oftewel "een van de meest verfrissende en spectaculaire spelmodi van de laatste jaren".

  4. Little Nightmares

  Op de vierde plaats in deze lijst met beste Xbox One games 2017 tot nu toe vinden we Little Nightmares, een puzzelgame met horror-elementen. Deze nieuwe IP van Bandai Namco draait om een klein meisje genaamd Six, dat opgesloten zit in een monsterlijke wereld genaamd The Maw.

  In The Maw worden de grootste nachtmerries werkelijkheid. Denk hierbij overigens niet aan een hoop gore of andere bloederige praktijken, maar de horror in Little Nightmares komt vooral naar voren door middel van spanning. Zo zie je overal monsterlijke figuren rondlopen en moet je als Six goed op je hoede zijn, want overal loert gevaar.

  Little Nightmares verdiende in onze review een prachtige 9.0 en werd bestempeld als essentieel voor je collectie. Wij waren vooral enthousiast over de geweldige soundtrack, de gevarieerde omgevingen, de opgebouwde spanning en natuurlijk de puzzels.

  3. RiME

  Op de derde plaats in deze lijst met beste Xbox One games 2017 tot nu toe vinden we RiME. Dit is een avontuurlijke game over een jongen die na een zware storm alleen wakker wordt op een mysterieus eiland. Gelukkig is hij al snel niet meer alleen, want een vriendelijke rode vos schiet hem te hulp.

  Het mysterieuze eiland zit vol met wilde dieren, vergeten ruïnes en een hoop toffe puzzels. Over verveling hoef je je in ieder geval niet druk te maken tijdens het spelen van RiME, zoals we ook in onze review al benadrukken.

  Wij beoordeelden deze game met een mooie 8.5 in de review, waarbij we voornamelijk enthousiast waren over het goede verhaal van de game en de emotionele lading die het verhaal bevat. Zoek je nog een toffe puzzelgame, geef dan zeker RiME een kans!

  2. Tekken 7

  Liefhebbers van vechtgames konden in de eerste helft van 2017 met genoeg toffe nieuwe titels aan de slag. Naast titels als Injustice 2 en Ultra Street Fighter II kwam namelijk ook het langverwachte nieuwe deel in de Tekken-reeks naar de consoles, namelijk Tekken 7. De game was al jaren te spelen in de Japanse arcadehallen, maar sinds vorige maand kunnen we er in het Westen ook mee aan de slag.

  De verhalende modus biedt spelers eindelijk de ontknoping tussen de jarenlange familieruzie die woedt tussen Heihachi Mishima en zijn familie. Dit wordt natuurlijk gedaan door middel van dikke gevechten en mooie cutscenes. Daarnaast kunnen spelers aan de slag met een hoop spelmodi, zowel online als offline, waardoor er naast het verhaal nog een hele hoop te doen is in Tekken 7.

  Wij waren erg enthousiast over dit deel en beoordeelden Tekken 7 met een geweldige 9.0 in de review. Vooral het epische verhaal, de vele spelmodi en de vele karakters vormden hierbij grote pluspunten. Zoek je nog een toffe vechtgame om mee aan de slag te gaan, dan is Tekken 7 de game voor jou.

  1. DiRT 4

  Ten slotte zijn we aangekomen bij de nummer één in deze lijst met beste Xbox One games 2017 tot nu toe, en dat is DiRT 4. Deze prachtige racer wordt in onze review bestempeld als één van de beste rallygames ooit en verdient daarmee een prachtige 9.0 als cijfer.

  DiRT 4 geeft een passende oplossing op eerdere kritieken door spelers twee verschillende modi en moeilijkheidsgraden voor te schotelen: arcade of simulatie. Zo kunnen fans van beide genres de game spelen zoals zij dat willen.

  De game bevat meer dan 50 unieke voertuigen en 5 verschillende omgevingen. Mocht je genoeg hebben van deze omgevingen, dan is het mogelijk om je eigen racebanen in elkaar te zetten door middel van de Your Stage feature. Zo heb je eigenlijk oneindig veel banen om op te racen in DiRT 4!

  Wat zijn voor jullie de beste Xbox One games 2017?

  Tot zover onze lijst met beste Xbox One games 2017 tot nu toe. Welke games vonden jullie het beste? Naar welke titels die later dit jaar verschijnen kijken jullie nog uit? Laat het ons weten via de comments!

  DiRT 4

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.