Alles wat je moet weten over de EverWing game

Article
maandag, 10 juli 2017 om 17:40
xgn google image
Een van de bekendste Instant Games van Facebook Messenger is EverWing game. Wij gaan je alles uitleggen over de game. Wat de speler bijvoorbeeld kan doen en hoe je de game kan spelen.

Wat is EverWing?

Toen de Instant games naar Facebook Messenger kwamen, werden deze meteen door miljoenen mensen gespeeld. In november 2016 werd ook EverWing hieraan toegevoegd. De game is gemaakt door Blackstorm Labs.
EverWing is een verticale scrolling shooter game waarin spelers met hun Guardians strijden voor hun koninkrijk. Guardians hebben trouwe draken, oftewel Sidekicks, bij hun zijde om ze te helpen in de strijd. Sidekicks hebben geen speciale speciale krachten, maar kunnen wel schade toebrengen aan monsters.
In de singleplayer modus schiet je als speler diverse monsters dood en kom je verschillende bosses tegen. Wanneer de speler een monster niet op tijd doodschiet, wordt de speler geraakt en gaat vervolgens dood.
De speler kan met acht verschillende karakters spelen die worden ontgrendeld naar aanleiding van je level. Sidekicks zijn te krijgen als een ei door ze te kopen met munten of trofeeën, of te verzamelen in een strijd. Er zijn drie verschillende zeldzame draken die allemaal in level geüpgradet kunnen worden.

Wie kan de EverWing game spelen?

De game kan gespeeld worden door iedereen die Facebook Messenger heeft. Zoek in Facebook Messenger naar de game EverWing. Wanneer de speler de game opent kiest hij een vriend uit en kan meteen spelen. Hoe meer je speelt, hoe meer vrienden je verslaat en hoe hoger je op het scorebord komt. Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om samen met je vrienden te spelen.
In de Boss Raids modus kan de speler een team vormen met vrienden. In de co-op modus moet de speler krachtige monsters verslaan. De modus was gelanceerd als een in-game evenement op 1 maart, 2017.

Waarom is EverWing zo populair?

Facebook Messenger heeft maar liefst een miljard maandelijkse gebruikers, we kunnen ervan uitgaan dat een groot deel Instant Games speelt. EverWing staat bovenin de lijst met Instant Games. Dit is een grote uitnodiging voor mensen die door de lijst met Instant Games heen bladeren.
Blackstorm heeft uitdagingen gehad als het gaat om de ontwikkeling voor EverWing. De game moet goed functioneren, alle onderdelen behouden en in 10 tot 20 seconden klaar zijn met laden. Door de potentieel grote spelerbasis moest de game goed worden uitgerust zodat er geen problemen komen.
De gameplay moest zo worden gemaakt dat het in de eerste 30 seconden duidelijk was wat de speler moet doen. Zo blijven mensen spelen en krijgen spelers verder in de game meer informatie. Wanneer de speler nieuwe informatie leert, raakt hij of zij betrokken bij de game.