De 7 beste Xbox One exclusives die je in huis moet hebben

  De stap naar een nieuwe console kan soms wat overweldigend zijn. Zoveel nieuwe games om uit te kiezen, maar welke zijn nu echt het spelen waard? Om je een handje te helpen hebben wij hier de 7 beste Xbox One exclusives op een rijtje gezet, die je sowieso in huis moet hebben!

  7. Dead Rising 3

  We beginnen dit overzicht van Xbox One exclusives met een game van de echte oude garde: Dead Rising 3. Deze titel was al beschikbaar bij de lancering van de Xbox One in het grootste gedeelte van de wereld (de Nederlandse Xbox One release volgde later). Deze survival horror game volgt in de voetstappen van Dead Rising 1 en 2, maar bevat een nieuwe hoofdrolspeler, namelijk Nick Ramos.

  Het voornaamste doel van het spel is om te zoeken naar supplies en wapens om zoveel mogelijk zombies uit de weg te ruimen en missies te voltooien. De game speelt zich af in een grote open wereld die vele malen groter is dan die van de voorgaande twee Dead Rising games samen.

  Dead Rising 3 verdient een plekje in deze lijst, omdat het gaat om een game die als sinds lancering van de Xbox One beschikbaar is, en nu nog steeds tof is. Daarnaast kreeg de game een gemiddelde score van 78 op Metacritic en in onze review haalde deze Xbox One exclusive een mooie 8.0 binnen.

  6. Quantum Break

  Op de zesde plaats in dit rijtje komen we de nieuwste van de Xbox One exclusives tegen, namelijk Quantum Break. Hoewel deze game pas begin deze maand is uitgekomen voor de Xbox One, is het zeker een titel die je als Xbox One bezitter in je collectie moet hebben.

  Quantum Break vertelt het verhaal van een tijdreisexperiment dat fout is gegaan en catastrofale gevolgen heeft. Hoofdpersonage Jack Joyce was bij dit experiment betrokken en heeft hierdoor krachten gekregen waarmee hij de tijd kan manipuleren. Wat volgt is een spectaculaire achtbaanrit vol actie en heerlijke gameplay, welke een goed cijfer kreeg in de Quantum Break review.

  Daarnaast combineert Quantum Break het verhaal uit de game met een eigen tv-serie. De keuzes die jij tijdens het spelen van Quantum Break maakt hebben invloed op deze tv-serie, waardoor jij eigenlijk optreedt als regisseur. Dit is een uniek concept en het heeft zeker toegevoegde waarde voor het verhaal.

  5. Halo 5: Guardians

  Wanneer je aan Xbox denkt, dan mag Halo natuurlijk niet ontbreken. De Halo-reeks levert al jaren de beste Xbox One exclusives, sinds de game Halo Combat Evolved die in het jaar 2001 op de originele Xbox verscheen. Inmiddels zijn we al een hele hoop games én meerdere consoles verder en in 2015 verscheen Halo 5 voor de Xbox One.

  Halo 5 volgt het verhaal van twee Spartan fireteams. Voor het eerst mogen we aan de slag met Blue Team, onder de leiding van Master Chief. Wanneer Blue Team bepaalde bevelen niet opvolgt, zet men vraagtekens bij de loyaliteit van Master Chief en wordt het fireteam Osiris, onder leiding van Spartan Locke, ingezet om het Blue Team terug te brengen. Dit heeft een spannend kat-en-muis-spel tot gevolg, waarbij je als speler afwisselend speelt als Blue Team en als Fireteam Osiris.

  Eigenlijk kan je het als Xbox-bezitter gewoon niet maken om de Halo games niet in je bezit te hebben, dus Halo 5 verdient zijn plaatsje zeker in dit lijstje met essentiële Xbox One exclusives. Wij beoordeelden Halo 5 bovendien met een mooie 8.0 in onze review.

  4. Sunset Overdrive

  Ten eerste is Sunset Overdrive deze maand - april - gratis voor Xbox Live Gold abonnees dankzij het Games With Gold programma. Heb je deze Xbox One exclusives dus nog niet in je bezit, maar beschik je wel over een Gold abonnement, wacht dan niet langer en download deze topgame!

  In Sunset Overdrive zijn de meeste mensen veranderd in verschrikkelijke mutanten na het drinken van Fizzco’s nieuwste energiedrankje. Jij bent als speler één van de enige overlevenden in een stad vol gewelddadige monsters. Deze monsters ontkom je niet alleen door ze op allerlei creatieve manieren neer te knallen, maar ook door jezelf snel voort te bewegen.

  Je bent als speler altijd in beweging: grinden, springen, hangen, rennen, noem maar op. Daarnaast is Sunset Overdrive een enorm unieke en creatieve game, die onder andere vol zit met character customization. Je kan alle kanten op met je personage en deze kan je vervolgens nog naar hartenlust aanpassen tijdens het spelen van de game, inclusief de outfits. Om maar niet te spreken over de veelzijdige wapens in Sunset Overdrive, bijvoorbeeld een raketwerper die explosieve teddyberen afschiet.

  Ben je in het bezit van een Xbox One, dan is Sunset Overdrive zeker het spelen waard. De game is zeer uniek en zit bovendien vol met toffe character customization, droge humor, heerlijke gameplay, een geweldige soundtrack en een dikke dosis sarcasme. De game werd goed ontvangen met een gemiddelde score op Metacritic van 81 en wij gaven de game een 7,5 in de review.

  3. Rise Of The Tomb Raider

  Later dit jaar zal Rise Of The Tomb Raider ook op andere consoles verschijnen, maar op dit moment is de game exclusief beschikbaar op de Xbox consoles. Rise Of The Tomb Raider is het vervolg op het in 2013 verschenen Tomb Raider, het eerste deel van de reboot van de serie.

  In Rise Of The Tomb Raider zet het verhaal van avonturier Lara Croft zich voort. Ze zoekt in dit deel naar de legendarische stad Kitezh, waar het geheim tot onsterfelijkheid te vinden is. De game speelt zich voornamelijk af in de kille omgeving van Siberië, maar brengt Lara ook op warmere plaatsen zoals Syrië.

  Natuurlijk staat Rise Of The Tomb Raider helemaal in het teken van ontdekken en kan je dit ook naar hartenlust doen. De game zit helemaal vol met optionele puzzeltombes, collectibles en side-quests. Lara’s nieuwste avontuur werd goed ontvangen en kreeg een score op Metacritic van 86. Ben je op zoek naar een toffe game vol avontuur en ontdekking, dan mag je Rise Of The Tomb Raider niet laten liggen!

  2. Titanfall

  Titanfall is een first-person shooter en is ontwikkeld door Respawn Entertainment. De game is sinds 2014 verkrijgbaar. In Titanfall nemen spelers het tegen elkaar op in verschillende multiplayermodi, zowel te voet als met behulp van enorme exoskeletons, oftewel Titans.

  Titanfall bracht ten tijde van release echt iets nieuws: de combinatie van parkour met first-person shooter. Beweging is belangrijk in Titanfall en dat merk je zeker tijdens het spelen: alle bewegingen zijn enorm vloeiend en de gameplay verloopt heel soepel. Daarnaast zijn de enorme Titans erg tof om te gebruiken tegen andere spelers.

  Beschik je over een Xbox One, maar heb je Titanfall nog niet gespeeld? Dan is nu de tijd om de game te halen. De game is gratis wanneer je een abonnement op EA Access hebt, maar is ook in de winkels voor weinig geld verkrijgbaar. Daarnaast is alle DLC gratis te downloaden.

  Voor heel weinig geld heb je zo één van de tofste en meest uitgebreide Xbox One exclusives in huis waar je heel lang plezier aan kan hebben! Titanfall haalde bovendien een gemiddelde Metascore binnen van 86 en heeft deze tweede plaats dus keihard verdiend.

  1. Forza Motorsport 6

  Forza is een reeks racegames die al een lange tijd op de Xbox consoles verschijnt. De serie begon met de game Forza Motorsport die voor de originele Xbox uitkwam in het jaar 2005. Vorig jaar, na tien jaar en twee consoles verder te zijn, verscheen Forza Motorsport 6 voor de Xbox One.

  Deze game werd erg positief ontvangen: de gemiddelde score op Metacritic is 87 en in onze review scoorde Forza Motorsport 6 een dikke 9.0! Wij waren erg lovend in onze review en beschreven de game als "een van de meest complete en volmaakte racesimulatoren ooit verschenen”. Forza Motorsport 6 bevat 450 auto’s, 26 circuits die bovendien meerdere varianten hebben en je kan met 24 personen racen in multiplayerraces.

  Bovendien is dit een van de Xbox One exclusives in geheel in 60fps en 1080p, waardoor het er extra prachtig uit komt te zien. Zelfs aan de kleinste details is gedacht en dat merk je tijdens het spelen van deze prachtgame. Heb je een Xbox One in je bezit en hou je van racegames, dan mag Forza Motorsport 6 echt niet in je collectie ontbreken.

  Remasters

  Naast deze 7 toffe Xbox One exclusives beschikt de Xbox One over een hele hoop toffe remasters, die het benoemen waard zijn. Heb je deze klassiekers nog nooit gespeeld? Dan is nu de perfecte tijd om ze toch een keertje te spelen. Heb je ze al wel gespeeld, maar zou je ze graag opnieuw beleven met betere graphics? Ook dan zijn de remasters zeker je geld waard.

  Zo heb je Halo: The Master Chief Collection, een bundel die Halo 1, Halo 2, Halo 3 en Halo 4 bevat. De game Halo 2 is bovendien in zijn geheel geremasterd. Daarnaast gaat het bij Halo 1 om de geremasterde Combat Evolved Anniversary die een aantal jaar geleden voor de Xbox 360 verscheen. Deze bundel mag echt niet ontbreken in de collectie van een Xbox One gamer!

  Daarnaast is er de Gears Of War Ultimate Edition. Naast Halo en Forza is Gears of War een grote naam als het gaat om exclusives voor de Xbox consoles. Deze Ultimate Edition verscheen vorig jaar en bracht de eerste Gears Of War geheel geremasterd. Ook zijn de cutscenes ook geheel vernieuwd en op sommige momenten aangepast.

  We sluiten deze lijst af met de RARE Replay Collection. Hoewel het hierbij niet zozeer om remasters maar om ports gaat, is deze game toch echt het benoemen waard. De bundel bevat namelijk maar liefst dertig titels, variërend van games als Banjo-Kazooie en Battletoads tot Viva Piñata en Perfect Dark Zero. Zo heb je een hele hoop games voor maar weinig geld, aangezien de adviesprijs van de RARE Replay Collection op 30 euro ligt.

  Dit was ons overzicht met de beste Xbox One exclusives van dit moment. Zit jouw favoriete game er tussen of ontbreekt deze toch? Laat het weten in de comments!

  Dead Rising 3

  Verkijgbaar vanaf 22 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.