Beste VR games 2018 - Dit zijn de virtuele toppers van 2018!

  De Virtual Reality bibliotheek is het afgelopen jaar weer flink verrijkt met nieuwe games. We zijn door enge huizen gelopen, maar hebben ook de schattigste avonturen beleefd in 2018. In deze beste VR Games 2018 top tien zetten wij de meest toffe, vermakelijke en enge virtuele belevingen voor je op een rijtje.

  10. Rick and Morty Simulator: Virtual Rick-ality (pc, PS4)

  De eerste game die we in deze lijst met toppers hebben gezet is die van Rick en Morty. In Virtual Rick-ality krijgt de serie van Adult Swim een hele nieuwe dimensie. Jij kruipt als speler in de huid van een Morty kloon en wordt achtergelaten in de garage van Rick. Daar moet je puzzels oplossen en bekende bizarre experimenten uitvoeren die uit het brein van Rick ontsproten zijn.

  Je mag ook met verschillende voorwerpen aan de slag zoals de Plumbus en je zal verschillende dimensies aandoen uit de serie. Als je wil overleven moet je de instructies van Rick opvolgen en zelfs dan is het nog de vraag of je het redt. Rick is tenslotte zelf ook niet goed wijs. Het virtuele avontuur van Rick en Morty is hilarisch door de vele grappen die erin voorbij komen en je zult dan ook regelmatig met tranen van het lachen achter je VR-bril staan te spelen.

  Rick and Morty Simulator is nu te koop voor pc en PlayStation 4.

  9. The Inpatient (PS4)

  Op de negende plek in de lijst met beste VR games 2018 vinden we The Inpatient, die beloond is in de The Inpatient review met een 6.5. Deze game is van een heel ander soort dan Rick and Morty’s VR avontuur. In The Inpatient, dat zich zestig jaar voor de gebeurtenissen van Until Dawn afspeelt, word je wakker in een vreemde psychiatrische instelling genaamd Blackwood Pines Sanatorium. Je herinnert je niks van hoe je er gekomen bent of wat voor plek dit is. Het enige dat je weet is dat je weg wil. Maar daarvoor moet je eerst weten waarom je er gevangen zit.

  The Inpatient laat je op elke stap van je weg rillen en zorgt ervoor dat je je ongemakkelijker dan ooit voelt. Psychologische horror voert de boventoon in de game, maar reken ook op een aantal flinke jumpscares. Durf jij Blackwood Pines Sanatorium te ontdekken?

  The Inpatient is nu exclusief te koop voor PlayStation 4.

  8. Transference (Xbox One, pc, PS4)

  We blijven nog even bij de enge games plakken. Transference is namelijk een psychologische thriller uit de stal van SpectreVision en Ubisoft Montréal. De game kruist een film met een first-person exploration game en zet je vast in een escape room. Dit is niet zomaar een escape room, maar eentje die zich in de geest van een wetenschapper bevindt. Zijn geest is corrupt en alleen door in een digitale simulatie van zijn herinneringen alle benodigde puzzelstukjes te vinden kun je ontsnappen.

  Hiervoor moet je alle hoeken van het brein van de wetenschapper verkennen, waarbij je nogal wat griezelige beelden voorgeschoteld krijgt. Live action beelden worden gecombineerd met interactie om je een psychologische ervaring van jewelste te geven. Hoewel we de game in de Transference review slechts met een 6.5 beloonden staat de game met recht in de top tien beste VR games van 2018.

  Transference is nu te koop voor Xbox One, pc en PlayStation 4.

  7. Déranciné (pc)

  Iconische ontwikkelaar Hidetaki Miyazaki van From Software(Bloodborne, Dark Souls) heeft met een exclusief avontuur voor PlayStation VR ontworpen. Déranciné laat je in de huid van een fee kruipen die in een kostschool haar bestaan moet bewijzen. Bouw een band op met de studenten op de school en reis door de tijd. Onderweg verandert het lot van de studenten telkens, waarbij emoties soms hoog oplopen.

  Emotie is het element waarop Déranciné voorals zinspeelt en dit element komt dan ook in veelvoud voorbij. Isloatie, verdriet, blijdschap, voldoening, treurnis en woede, het zit allemaal in de game. Jij moet onderzoeken wat er precies speelt op de kostschool door hints te verzamelen, taken te voltooien en puzzels op te lossen. Intussen raak je emotioneel verbonden met de studenten, waardoor Déranciné je letterlijk niet in de koude kleren gaat zitten.

  Déranciné is nu verkrijgbaar voor pc.

  6. Accounting + (pc)

  Als je meer van komedie houdt en niet vies bent van bizarre situaties, is Accounting + de VR game die je wil spelen. Deze game is namelijk compleet gestoord. Accounting + is een uitgebreidere versie van Accounting, die in 2016 al uitkwam. Zoals de titel al een beetje verraadt ben je in deze game een accountant en hoe saai dat ook klinkt, je zult gieren van het lachen.

  De game is een samenwerking tussen ontwikkelaars Crows, Crows, Crows (The Stanley Parable) en Squanch Games (Rick en Morty Virtual Rick-ality). Je kunt in deze game niet alleen in een saai kantoor zitten en je spulletjes opruimen, maar gaat ook op pad in de wijde wereld waarin je onder andere demonen op kunt roepen, op een xylofoon van botten kunt spelen en Tree Guy tegenkomt die vertolkt is door niemand minder dan Justin Roiland, de stem van Rick en Morty.

  Accounting+ is nu verkrijgbaar voor pc.

  5. Firewall Zero Hour (PS4)

  Van lachen, gieren en brullen gaan we over naar wat meer actie in deze top tien beste VR games 2018. Firewall Zero Hour is een teamgebaseerde first person shooter die je uit twaalf huurlingen laat kiezen. Daarna moet je kiezen voor welk team, aanvallend of verdedigend, je vecht en dan kan de strijd beginnen.

  Tot maximaal acht spelers kunnen het tegen elkaar opnemen in intense vuurgevechten op de meest uiteenlopende locaties van het land. Aanvallers moeten hier telkens een laptop vinden en deze hacken, terwijl verdedigers de laptop juist moeten beschermen van de aanvallers. Het gevolg is actie ten top die niet snel gaat vervelen.

  Firewall Zero Hour is nu te koop voor PlayStation 4.

  4. Moss (PS4)

  Moss vertelt het verhaal van twee helden: een jonge muis genaamd Quill en jij. Als er een oude magie ontwaakt word jij namelijk gekoppeld aan Quill en samen gaan jullie op een ongelooflijke virtuele reis. Een sprookje ontvouwt zich voor je ogen, terwijl je door een magische wereld navigeert.

  De wereld oogt niet alleen magisch maar ís dat ook. Diverse puzzels moeten opgelost worden door magische objecten te verplaatsen en het landschap te veranderen. Doordat je constant met Quill moet praten en telkens interactie met krijg je echt een band met het heldhaftige muisje. Het avontuur in Moss beloonden wij in de Moss review met een 8.5.

  Moss is exclusief verkrijgbaar voor PlayStation 4.

  3. Tetris Effect (PS4)

  Aangekomen bij de top drie games beginnen we met een klassieker in een heel nieuw jasje. Tetris Effect is een game die de iconische blokjes van de retrogame een hele toffe nieuwe vorm geven. Waar de gameplay wat klassiek oogt is deze het namelijk absoluut niet. De wereld om je speelveld heen verandert constant samen met de opzwepende muziek en de andere geluiden.

  Speciale effecten maken het grafische geheel af. De Tetris blokken in de game pulseren, glinsteren en exploderen wanneer je ze wegspeelt. In onze Tetris Effect review gaven wij de game een dikke 9.0.

  Tetris Efect is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4.

  2. Beat Saber (pc, PS4)

  Op de tweede plek treffen we dit jaar Beat Saber aan. In deze muzikale game moet je één worden met het ritme, terwijl je met zwaarden de beat in stukjes hakt. Deze beat komt namelijk als gekleurde blokjes op je af. Het klinkt makkelijk, maar dat is het niet.

  Je moet namelijk de blokjes veelal in een bepaalde richting raken en dat mag alleen met het juistgekleurde zwaard. Hak je een rood blokje met je blauwe zwaard of haal je je zwaard door een blokje in de verkeerde richting, dan kost je dit een beetje van je leven. Intussen moet je ook nog obstakels ontwijken wil je je kop niet stoten. Beat Saber is een game die je urenlang kan vermaken en daarmee de beste VR game 2018!

  Beat Saber is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4 en pc.

  1. ASTRO BOT: Rescue Mission (PS4)

  Op de absolute eerste plek staat een geweldige VR platformer: Astro Bot: Rescue Mission. Deze game bestuur je een robot met een missie. Astro moet op pad om zijn bemanning te redden tijdens 20 missies. Timing is alles in deze game en elke sprong moet minutieus gepland zijn. Verken de omgevingen goed om geheimen te ontdekken en leidt het kleine robotje naar de bemanning in nood.

  Met de DualShock controller heb je allerlei hulpmiddelen tot je beschikking. Denk aan een haak of een waterkanon, waarmee je de meest uitdagende obstakels kunt overwinnen. Na het hoofdverhaal van 20 missies speel je ook nog eens 26 extra missies vrij die je tot het uiterste uitdagen. Wij beloonden de game niet voor niets met een 9.2 in de ASTRO BOT Review.

  ASTRO BOT: Rescue Mission is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4.

  Beste VR Games 2018 – de virtuele koning van 2018 is gekroond

  Dat waren de beste VR games 2018. De beste game, waarvoor je een bril op je snoet moet zetten is gekroond, maar dat hoeft niet perse jouw toptitel te zijn. Welke VR game vond jij het allertofst in 2018? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  Transference

  Verkijgbaar vanaf 18 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.