Huishoudrobots die cool en heel handig zijn voor bij jou thuis

  Het huishouden kan tegenwoordig steeds makkelijker gedaan worden. En dat wordt dan voornamelijk gedaan door middel van robots, huishoudrobots. Wij besloten om kort vijf coole en handige huishoudrobots uit te lichten die het waard zijn om in huis te halen.

  5. iRobot Roomba 671

  Deze handige huishoud-robot maakt zonder dat je thuis bent je vloer schoon. De iRobot Roomba 671 is een kleine stofzuiger-robot die te bedienen is via je telefoon, en je hoeft daarvoor niet eens op hetzelfde WiFi-netwerk verbonden te zijn. De robot gaat lang mee en zuigt werkelijk al het stof op dat op het apparaatje op zijn pad tegenkomt. Als de robot leeg is, rijdt hij uit zichzelf weer terug naar zijn laadstation. Bovendien kun je de robot gerust ’s nachts aanzetten, want hij maakt geen geluid. Zo kun je lekker lui de vloer vegen. De stofzuiger kost ongeveer 300 euro.

  4. Robot Vector

  Deze vrolijke huishoud-robot is wel heel bijzonder: Vector. “The robot who hangs out and helps out”, staat op de site van de vrolijke robot. De robot dient vooral de praktische dingen te weergeven als timer, wekker, weerman en camera. Maar de robot is daarnaast ook interactief en heeft Alexa-functies waarmee je bijvoorbeeld producten kunt toevoegen aan je ‘winkelwagentje’. Ook beantwoordt Vector de vragen die je aan Siri zou stellen. De robot is dus echt een helpende hand. Dit bijdehand robotje kost maar liefst 250 euro.

  3. iRobot Braava

  Wat is er nou gaver dan dweilen zonder een mop vast te houden? De iRobot Braava doet precies dat. De dweilrobot houdt de vloer beeldschoon en is snel. De robot is binnen twee uur opgeladen en kan daarna weer vier uur mee. De schoonmaakdoekjes moet je wel zelf aanbrengen, maar dat is niet al te moeilijk. De dweilmachine weet hoelang hij moet doorgaan door zijn ingebouwde navigatiesysteem. De robot vermijdt uit zichzelf ook tapijten, vloerkleden en trappen. Dus laat de robot zijn werk doen en zie jezelf even later terug in de weerspiegeling op de vloer. De dweilrobot kost 279 euro.

  2. De Petnet Smartfeeder 2.0

  Deze ‘robot’ geeft je huisdieren eten zonder dat je thuis bent. Vul de container bij met honden -of kattenvoer en klaar is Kees. De Petnet Smartfeeder 2.0 meet zelf de grootte van de portie voedsel en houdt zich aan een bepaald tijdschema. De bak waar het eten invalt en container zijn beide makkelijk schoon te maken en kunnen in de vaatwasser. De maaltijden kunnen worden gepersonaliseerd via een app en de maaltijden kun je ook volgen zodat je precies weet wanneer je huisdier voedsel heeft gehad. Deze slimme voeder kost 179 euro.

  1. The Robot Aeolus

  Deze robot is dan aan de prijzige kant (20.000 euro) maar mag ondanks de prijs niet ontbreken. Deze robot is zo geprogrammeerd dat hij duizenden objecten kan herkennen en er vervolgens op kan reageren. Aeolus kan dus bijvoorbeeld stofzuigen, dweilen, je helpen iets te vinden en, ja dit kan hij echt, bier voor je uit de koelkast halen. De robot wordt in december 2019 op de markt verwacht.

  AI robots komen ook steeds meer in films voor, lees onze top vijf aan AI robots. Ook komen robots natuurlijk vaak voor in games, bekijk onze top vijf robots die in-game voorkomen. Wij hebben laatst een review gehouden over een toffe robot vr-game, lees onze review om daarover meer de weten te komen.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.