De beste Switch games van 2022 tot nu toe

Article
donderdag, 13 oktober 2022 om 15:30
beste games op switch 2022f1653039332
We gaan richting de helft van het jaar, dus veel van de games waar we aan het begin van het jaar naar uitkeken liggen achter de rug. De hoogste tijd dus om de tussenstand op te maken. Wat zijn de beste Nintendo Switch games van 2022 tot nu toe?

5. Nobody Saves the World

Als je het hebt over de beste games op een bepaald platform denken we toch al snel aan de grote titels van bekende uitgevers. Maar onderschat nooit een indie-ontwikkelaar, want voor je het weet laat je iets heel moois aan je voorbij gaan. Nobody Saves the World is daar een goed voorbeeld van.
In deze roguelite kun je naar hartelust dungeon-crawlen. Daarbij neem je verschillende vormen aan, elk met hun eigen vaardigheden, die je ook nog eens kunt combineren. Er is een hoop te doen en de game verveelt geen moment.
pokemon legends arceus screenshot 15f1643379368

4. Pokémon Legends: Arceus

Eén van de eerste grote Switch games van dit jaar was Pokémon Legends: Arceus. Het was een game waar veel mensen naar uitkeken, al was het alleen maar omdat hij het eens écht over een andere boeg gooide. Bovendien was de boeg waarover de game werd gegooid ook precies de boeg die veel fans al geruime tijd wilden zien in de franchise, namelijk een (semi-)open-world game.
Dat pakte gelukkig ook goed uit. We hebben ons uren goed vermaakt met deze nieuwe Pokémon-game. Helaas was de grote zorg dat hij er slecht uit zou zien ook terecht, dus daarop verliest Arceus wat punten. Uiteindelijk mag het de pret niet drukken en zijn we benieuwd hoe de echte open-world gaat uitpakken in Pokémon Scarlet en Violet.
2022 05 19 switch triangle strategyf1652974939

3. Triangle Strategy

In 2018 werden liefhebbers van klassieke JRPG’s verblijd met Octopath Traveler. Dat was een solide RPG met bovendien een bijzonder mooie visuele stijl die SNES-achtige graphics in een HD-jasje stopte. Verwachtingen van een tactische RPG met diezelfde stijl, gemaakt door hetzelfde team waren dan ook hoog.
Gelukkig kon ook Triangle Strategy een goede ervaring neerzetten. We hebben het dan wel vooral over de gameplay, want het verhaal viel door minder sterke dialogen en acteerwerk voor velen een beetje tegen. Desondanks kun je veel plezier beleven aan Triangle Strategy, het is alleen wel te hopen dat de studio achter de game de volgende keer meer dan een minuut nadenkt over een titel.
lego star wars the skywalker saga release date 2022f1648999285

2. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

We zullen maar heel eerlijk zijn: wij maakten ons grote zorgen om LEGO Star Wars: The Skywalker Saga op de Switch. LEGO-games hebben niet de beste geschiedenis wat betreft prestaties op de Switch. Maar tot onze grote verbazing werkt de game best goed, zij het met wat grafische downgrades vergelijken met andere platforms.
Daar komt ook nog bij dat LEGO Star Wars: The Skywalker Sage bijna de ideale Star Wars-game is te noemen. Je kunt genieten van een humoristische hervertelling van alle films, waarna je alle planeten uitgebreid kunt ontdekken met alle personages die je hartje begeert. Dat is veel content, dus wij zijn enorm blij dat we deze game met minimale problemen overal mee naartoe kunnen nemen.
20 03 2022 nswitch kirbyandtheforgottenland 03bf1647766751

1. Kirby and the Forgotten Land

Kirby heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk heeft hij dan een volwaardig 3D-avontuur. Al jaren maakt onze favoriete ronde vriend gebruik van 3D of 2,5D graphics, maar Kirby moest dertig worden voor hij ook voor de gameplay uit de tweede dimensie los te breken. Maar wie lang wacht kan veel leren van de fouten van anderen.
Kirby and the Forgotten Land is dan ook een uiterst vermakelijke game gebleken. Er zijn weer allerlei leuke krachten die Kirby kan overnemen, zowel met zijn traditionele kopieer kracht als met die nieuwe mondvolmodus. We hadden graag gezien dat speler twee wat meer te doen had, maar dit nieuwe Kirby-avontuur is verder een groot genot.

Populair Nieuws