Beste sportgames 2018 - Virtueel sporten in goede kwaliteit

  Sport verbindt en dat doet het niet alleen op het voetbalveld, in de basketbalzaal of op de racebaan, maar ook op onze beeldschermen. Er zijn in 2018 namelijk weer tal van toffe sportgames uitgekomen. Dit zijn de vijf beste sportgames van 2018.

  5. F1 2018

  Vraag aan de gemiddelde Nederlander wie de beste sportman van het moment is en hij zegt waarschijnlijk Max Verstappen. De Nederlandse snelheidsduivel van Red Bull maakt Formule 1 in Nederland populairder dan dat het ooit geweest is. Daarom is het ook niet gek dat de game van Formule 1, genaamd F1 2018, in deze top vijf beste sportgames van 2018 staat. Zo kruip jij in de huid Verstappen, Hamilton of een van de andere topcoureurs.

  F1 2018 wordt in de review completer dan ooit genoemd. Bijna alle Formule 1 auto’s, coureurs en parcours zijn beschikbaar in de game. De carrièremodus is uitgebreider dan ooit. In de carrièremodus creëer je je eigen personage en de manier waarop je je opstelt in onder andere interviews is heel belangrijk. Dit heeft namelijk invloed op het aantal teams dat jou graag als coureur willen hebben. Sommige teams willen een sportman en andere teams willen een showman. De keuze is aan jou!

  4. Football Manager 2019

  Als er één sport is die ons Nederlander verbindt dan is dat wel voetbal. En dan vooral de discussie over voetbal. Want iedereen lijkt het altijd beter te weten dan de trainer die hiervoor is aangesteld. Uitspraken die je dan ook geregeld hoort zijn: “Nee, je zou gewoon in een 4-3-3 opstelling moeten spelen” of “die centrale verdediger zou ik er meteen uithalen, want die kan er helemaal niets van”. Of deze mensen het ook echt allemaal zo goed weten, kunnen ze laten zien in Football Manager 2019.

  Football Manager 2019 is namelijk de tactische voetbal simulatie game van het jaar. Je hebt op alles invloed. De contracten van de jeugdspelers, de specifieke tactische rol van iedere speler, een uitgebreid transferbeleid en nog veel meer. In FM 19 kun jij laten zien waarom jij het veel beter zou doen dan de huidige trainen van je favoriete club. Lukt het jou wel om de Champions League te winnen met Ajax? Of wereldkampioen worden met het Nederlands Elftal? Jij kan in Football Manager 2019 de rol van trainer op je nemen en jouw land of club naar de eindzege slepen.

  3. NBA 2K19

  Een sport die in Nederland een heel stuk minder populair is dan voetbal is basketbal. Wanneer je wel fan bent van deze sport die vooral in de Verenigde Staten, maar ook in Spanje erg populair is, dan is NBA 2K19 de game voor jou. De graphics zijn werkelijk waar prachtig en alle details van de allergrootsten uit de NBA komen geweldig overeen. Giannis Antetokounmpo dunkt over iedere grote verdediger heen en Stephen Curry gooit de bal van enorme afstanden door het ringetje.

  Vooral de carrièremodus van NBA 2K19 is diepgaand en zit vol met details. Je speelt in deze modus met een personage dat je zelf hebt gemaakt. Alle statistieken, kenmerken en het uiterlijk van je speler kun je aanpassen. Dan ga je het avontuur aan en probeer je via verschillende lagere competities in de NBA. Het doel is samen spelen de beste spelers uit de NBA, zoals als Lebron James en James Harden. Daarnaast ga jij uiteraard voor die NBA Championship ring.

  2. Mario Tennis Aces

  Nintendo lijkt met de volgende game goud in handen te hebben; tennis combineren met Mario. Een potje tennis spelen met de besnorde loodgieter of een van de andere karakters uit de Mario franchise. Je kunt de bal op verschillende manier slaan. Zo sla jij net als Djokovic en Federer ballen met topspin, backspin of een lobje op de baseline.

  Mario Tennis Aces heeft verschillende toffe modi. Er is een Adventure Mode - die je alleen kunt spelen - waarbij je speelt als Mario. Je reist door Kingdom of Bask en je moet missies voltooien, eindbazen verslaan en het legendarische racket verslaan. Daarnaast is er ook een Swing Mode, waarbij je de Joy-Con controllers gebruikt om te tennissen. Daarnaast kun jij het opnemen tegen de computer of andere spelers in de Tournament Mode. Zo kun jij laten zien dat jij de allerbeste tennisser bent in Mario Tennis Aces.

  1. FIFA 19

  Eerder in deze lijst hadden we het al over Football Manager 2019, waarbij jij alles tot in de kleinste details onder controle hebt. FIFA 19 gaat wat minder in op de details, maar de graphics zijn een stuk beter. In Football Manager 2019 ben je, zoals de naam al aanduidt, de manager. In FIFA 19 kun je er ook voor kiezen om een manager carrière te starten, maar ook kun je de spelers zelf besturen. Je dribbelt tal van verdedigers voorbij met Lionel Messi en je bent een rots in de branding met Gerard Piqué. Mede daarom is FIFA 19 de beste sportgame van 2018.

  Daarnaast zijn er dit jaar in de nieuwste FIFA een aantal toffe nieuwe spelmodi toegevoegd. De Champions League is voor het eerst aanwezig met daarbij de officiële soundtrack. Daarnaast zijn er een paar toffe aftrap modi. Er zijn onder andere modi zonder regels en een waarbij doelpunten buiten de zestien dubbel tellen. Zo worden de korte potjes tegen je vrienden net wat leuker!

  F1 2018

  Verkijgbaar vanaf 24 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.