Beste overleden acteurs die ons te jong hebben verlaten

Article
zondag, 18 november 2018 om 8:50
Het is altijd spijtig wanneer een acteur overlijd. Er zijn toch een aantal acteurs die hun stempel duidelijk in de filmwereld hebben achtergelaten en nooit vergeten zullen worden. Wie zijn dit? Wij vertellen je het in deze lijst van de beste overleden acteurs.

7. Cory Monteith

Deze acteur is maar 31 geworden en is het meest bekend van de hitserie Glee. In deze musicalachtige sitcom speelt Monteith een grote rol. Hij speelt Finn Hudson, een quarterback van het American Football-team van de school. Finn Hudson heeft in Glee een relatie met Rachel, die gespeeld wordt door Lea Michele. Deze actrice was buiten de serie ook de vriendin van Monteith.
Al sinds zijn jeugd had Monteith een wankelende relatie met drugs. In zijn tienerjaren begon zijn verslaving waar hij gelukkig een weg uit wist te vinden. Helaas kwam de verslaving weer aanwakkeren op het moment dat hij bekend werd. In het begin van 2013 werd Monteith opgenomen in een kliniek. Dit leek echter niet te helpen, want in juli 2013 overleed de Canadese acteur aan een overdosis heroïne.
Waarom Cory Monteith een van de beste acteurs is hoort geen vraag te zijn. Glee werd enthousiast ontvangen en Monteith speelde zijn rol fantastisch. Hij overtuigde je ervan dat hij het karakter niet alleen speelde, maar ook echt was. Het had fijn geweest om hem in andere series of films te kunnen zien schitteren in een grote rol, naast zijn werk in Glee.
Als hij nog had geleefd dan had hij geweldige dingen kunnen bereiken. Het is jammer dat we dat niet meer kunnen meemaken en vroegtijdig afscheid van hem hebben moeten nemen.
141468

6. River Phoenix

River Phoenix begon op een jonge leeftijd al met acteren. Zijn eerste rol was in Seven Brides for Seven Brothers die helaas na één seizoen niet meer te zien was op televisie. Hierna kreeg de jonge acteur een aantal kleine rolletjes. Na de film Stand by Me werd Phoenix pas echt een ster. Voor zijn rol in Running on Empty werd hij al op zeventienjarige leeftijd genomineerd voor een Oscar.
Waar River Phoenix nog meer bekendheid door verwierf, was de film Indiana Jones and The Last Crusade. Hier speelde hij in het eerste deel de tienerversie van het iconische karakter. Veel jongeren van tegenwoordig kennen de acteur van die rol.
Helaas kwam aan zijn glorie een einde. Op 23-jarige leeftijd nam Phoenix een overdosis aan heroïne en cocaïne. In het verleden had de jonge acteur al drugs gebruikt, maar voor de film Dark Blood was hij gestopt. De dosis aan drugs die Phoenix normaal nam was te hoog voor zijn afgekickte lichaam, waardoor hij een hartaanval kreeg.
Het is zonde dat een van de beste jonge acteurs zo vroeg van ons is ontnomen, want hij had nog mooie dingen kunnen bereiken.
141469

5. Heath Ledger

Heath Ledger was een Australische acteur die tot zijn 28ste levensjaar een bijzondere carrière heeft gehad. Zelfs na zijn dood wordt hij nog herinnert voor de prachtige rollen die hij heeft neergezet. Deze lijst van beste acteurs die te jong zijn overleden had niet compleet geweest zonder Ledger.
Heath Ledger begon zijn carrière met kleine film- en televisierollen, tot hij een rol kreeg in Home and Away. Home and Away was in de jaren ‘90 een bekende Australische serie. Veel fans buiten Australië zullen dit programma niet kennen en kennen Ledger waarschijnlijk van de tienerkomedie Ten Things I Hate About You. Deze film werd ontzettend bekend in 1999 en is zelfs op dit moment nog een van de bekendste films van Ledger.
Ledger heeft ook prijzen gewonnen voor de film Brokeback Mountain. Naast dat heeft hij ook prijzen gewonnen voor zijn rol in The Dark Knight, waar hij niemand minder dan Batman's aartsvijand de Joker speelt. Tot op de dag van vandaag wordt Ledger nog steeds gezien als de beste Joker-acteur ooit, wat ook wij in onze special over de beste Joker-acteurs schreven.
Onder de DC-fans wordt Heath Ledger dan ook herinnerd voor zijn rol in The Dark Knight. Het zal voor Joaquin Phoenix een flinke klus worden om het resultaat van Ledger als de Joker te overtreffen.
Het succes van Heath Ledger stopte niet na zijn overlijden, want The Dark Knight kwam pas een paar maanden na zijn dood uit. Voor die rol heeft hij postuum een Oscar ontvangen voor Beste Bijrol. Ledger overleed door het gebruik van te veel voorgeschreven medicatie. Hij was buiten bewustzijn gevonden in bed door zijn schoonmaakster en masseuse. Veertig minuten na de vondst van de acteur werd hij doodverklaard.
141470

4. James Dean

De eerste keer dat James Dean op de televisie te vinden was, was in een Pepsi Cola-reclame. Vlak hierna kreeg hij een rol in de film Hill Number One. Dit zorgde ervoor dat hij zijn studie Rechten stopte en een carrière probeerde te krijgen als acteur. Na een aantal kleine rollen in Dean Martin en Jerry Lewis-films, verhuisde de Amerikaanse acteur naar New York.
In New York kreeg Dean een rol in een Broadway-musical die ontzettend slecht werd ontvangen. Het bleek een geluk bij een ongeluk, want Dean werd de hemel in geprezen voor zijn acteervaardigheden. Dankzij deze waardering kreeg hij een rol in de film East of Eden. Hier stopte zijn carrière niet.
Niet veel later kreeg de acteur namelijk een rol in Gentleman’s Agreement. Dean’s rol in deze film leverde hem zelfs een Oscar-nominatie op. Daarna kreeg hij de hoofdrol in de film Rebel Without a Cause, waar hij tegenover Natalie Wood speelde. Ook voor deze rol werd Dean genomineerd voor een Oscar.
Helaas stopte James Dean's carrière sneller dan verwacht. Hij overleed op 24-jarige leeftijd in een auto-ongeluk. Hij reed frontaal in op Donald Turnupseed, een 23-jarige student. Turnupseed kwam er goed vanaf met wat snijwonden, maar Dean overleed helaas aan het ongeval.
James Dean heeft een aantal memorabele rollen neergezet die veel indruk hebben gemaakt . Tegenwoordig wordt de acteur nog steeds gezien als één van de beste acteurs ooit bestaan. Hij verdient zijn plek ongetwijfeld tussen de beste acteurs die te jong zijn overleden.
141471

3. Paul Walker

If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling", is een van de bekendste uitspraken die Paul Walker ooit heeft gedaan. Hij begon zijn acteercarrière als een jonge knul met een reclame voor Pampers. Toch brak Walker pas echt door bij het grote publiek met de bekendste rol die hij ooit heeft gespeeld: Brian O’Conner in The Fast and the Furious-franchise.
Hier kreeg hij de kans om naast Vin Diesel in de hoofdrol te schitteren. Dit duo heeft in 2014 zelfs een MTV Movie Award gewonnen voor beste gezamenlijke acteurs.
Hierna belandde zijn carrière in een stroomversnelling. Hij kregen rollen in films als Joy Ride, Timeline en Into The Blue. Naast deze bekende films kreeg hij ook een rol in de Clint Eastwood-film Flags of Our Fathers. Naast een bekende acteur was Walker ook het gezicht van het parfum Davidoff Cool Water for Men.
Paul Walker is helaas niet oud geworden en op zijn veertigste overleden aan een auto-ongeluk. Onderweg naar een evenement reden hij en Roger Rodas in volle vaart tegen een lantaarnpaal aan. De auto barstte in vlammen uit, waardoor beide passagiers overleden.
Walker is misschien niet een van de jongste die is overleden in deze lijst, maar hij had zeker nog een lange carrière voor zich. Ondanks het feit dat hij is overleden, is de Fast and Furious-serie doorgegaan en uitgegroeid tot één van de grootste franchises in Hollywood. Toch zullen we nooit Walkers bijdrage aan deze serie vergeten en verdient hij een plaats tussen de beste acteurs die te jong zijn overleden.
141481

2. Bruce Lee

Als je denkt aan de grootste vechtkunst-acteur dan schiet er maar één persoon door je hoofd: Bruce Lee. Zijn acteercarrière begon met een bijrol in de serie The Green Hornet. Hier wist Lee de hoofdrolspeler voorbij te gaan qua succes. De films waar Lee echter volledig mee doorbrak waren geen Hollywood-films, maar films die werden opgenomen in Hongkong.
Hij speelde in films als The Big Boss, Fist of Fury en Way of the Dragon. Way of the Dragon was de eerste film die hij zelf schreef en produceerde. Hier was zijn tegenspeler Chuck Norris. De film zorgde ervoor dat de naam Bruce Lee internationaal groot werd. De film is op dit moment nog steeds één van de best gemaakte films in de Kung Fu-filmgeschiedenis.
Bruce Lee is ongetwijfeld één van de meest bekende en beste Kung Fu-acteurs die te jong is overleden. Er is nog steeds een discussie gaande hoe hij op zijn 32ste precies is overleden. Sommige denken dat het was doordat Lee af en toe cannabis gebruikte, maar doktoren hebben bevestigd dat dit geen invloed had op de dood van de vechtkunst-acteur. Anderen zeggen dat het was door een allergische reactie op een pijnstiller.
Na Lee zijn dood werd er zelfs gezegd dat er een vloek rustte op hem en zijn familie. Na zijn dood overleed namelijk ook zijn zoon op bizarre wijze, tijdens het schieten van de film The Crow. Er zijn veel theorieën rondom de dood van Lee, maar waar we niet over hoeven te discussiëren is het talent van deze acteur. Hij is een van de beste acteurs die ooit heeft bestaan op het gebied van vechtkunst. Helaas moeten we we hem voor altijd missen
141489

1. Marilyn Monroe

Fotomodel, zangeres en actrice. Marilyn Monroe kon het allemaal, wat haar één van de beste acteurs die overleden is maakt. Na een moeilijke jeugd met een slechte herinneringen aan haar moeder, probeerde Monroe aan de bak te komen in Hollywood. Het begon niet succesvol en ze kreeg alleen een bijrol in een film die niet eens het grote scherm heeft gehaald. Ze besloot een imago te ontwikkelen om door te breken.
Ze blondeerde haar kapsel, liet haar tanden bijwerken en nam acteer- en zanglessen;. Ze creërde het imago van een dom blondje, wat precies haar plan was. Vlak hierna kreeg ze een grote rol in How to Marry a Millionaire. Haar succes zorgde voor een andere rol in Gentlemen Prefer Blondes, waar ze schitterde naast Jane Russell.
Vlak hierna kreeg ze een rol in The Seven Year Itch waar het meest bekende beeld van Monroe ooit is opgenomen: het shot met de opwaaiende jurk. Helaas verliep niet alles soepel. Monroe had psychische problemen geërfd van haar moeder, wat voor problemen zorgde.
Op 36-jarige leeftijd werd Monroe dood in haar huis in Californië gevonden. Ze had een overdosis genomen van haar medicijnen. Alle aanwijzingen wijzen naar zelfmoord. Er zijn geruchten dan Monroe vermoord is, maar bewijs daarvoor is nooit gevonden.
Waar we echter niet meer bewijs voor nodig hebben is het feit dat Marilyn Monroe een fantastische actrice was en een van de beste acteurs die te jong is overleden. Ze is een legende in de filmwereld.

Wie vind jij de beste acteurs die te jong zijn overleden?

Wij hebben je een hele lijst gegeven vol met fantastische acteurs die we de rest van ons leven zullen missen. Ze hebben een aantal geweldige rollen neergezet die voor altijd herinnert zullen worden. Maar wie vind jij de beste acteurs die te jong zijn overleden? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Populair Nieuws