De beste smartphones in 2021 tot nu toe

Article
zondag, 15 augustus 2021 om 10:00
sony xperia 1 iiif1628850110
Ondanks het coronavirus blijven fabrikanten van smartphones steeds met nieuwe modellen komen. Dit zijn de beste smartphones die tot nu toe in 2021 zijn verschenen.

Sony Xperia 1 III

Tijdens de opmars van de smartphone was Sony één van de grote namen die belangrijk is geweest voor de nieuwe apparaten. Zo is het Japanse bedrijf één van de eerste geweest om haarscherpe camera’s in haar smartphones te stoppen. De laatste jaren is de Xperia-lijn alleen in verval geraakt en is Sony aan alle kanten voorbijgestreefd door de concurrentie.
Daar wil Sony nu alleen weer verandering in gaan brengen. Sinds de release van de Sony Xperia 1 is de fabrikant bezig met een opmars en het derde model in de lijn weet echt de aandacht te trekken. De Sony Xperia 1 III doet namelijk veel dingen anders dan concurrenten als Apple en Samsung.
Op het eerste gezicht is het ontwerp van de smartphone al opvallend, want Sony heeft net zoals de voorganger gekozen voor een 21:9 4K HDR OLED-scherm, in plaats van het gebruikelijke 16:9. Daarmee kan je genieten van widescreen-beelden op een prachtig kleurrijk display. Naast 4K heeft het scherm ook nog eens een refresh rate van 120Hz, maar dankzij de grote 4500mAh batterij kan je makkelijk de hele dag doorkomen.
Naast het display weet Sony ook hoge ogen te gooien met haar camera. Net zoals de begindagen van de Xperia Z-lijn heeft het Japanse bedrijf een uitstekende camera in haar smartphone geplaatst, die prachtige beelden maakt. De Sony Xperia 1 III is zonder twijfels één van de beste smartphones op de markt om je spiegelreflex camera mee te vervangen. Je moet er alleen wel wat voor over hebben, want met een prijskaartje van 1299 euro is het de duurste smartphone van Sony tot nu toe.
samsung galaxy s21 ultraf1628850247

Samsung Galaxy S21 Ultra

Dat Samsung terugkomt op het lijstje van de beste smartphones in 2021 tot nu toe, mag geen verrassing heten. De Zuid-Koreaanse fabrikant is namelijk een vaste naam in de industrie en weet de laatste jaren bijna nooit teleur te stellen met haar smartphones. En dat heeft Samsung dit jaar ook niet gedaan.
De Samsung Galaxy S21 Ultra is namelijk een flagship waar het bedrijf trots op mag zijn. Dankzij het 6.8 inch grote display - inclusief een 120Hz refresh rate - dat helemaal tot de rand doorloopt zien de S21 Ultra er ook echt uit als een vlaggenschip en dat ontwerp gaat ook door op de achterkant. Naast het Samsung-logo tref je daar namelijk een strak uitgesneden vaak aan voor meerdere camera’s en sensoren.
Al die camera’s zitten daar niet voor de sier, want de smartphone maakt voortreffelijke foto’s. Naast de 108MP hoofdsensor zitten er in het hoekje namelijk ook twee telephoto shooters en een ultrawide camera, die stuk voor stuk prachtige beelden maken. En als je op een afstand staat, dan heeft de camera ook nog eens de mogelijkheid om tot 100x in te zoomen. Het kost een flinke klauw euro’s, maar je krijgt er zeker wat voor terug!
oneplus 9 prof1628850336

OnePlus 9 Pro

OnePlus is ooit begonnen als een smartphone-bedrijf dat het doel had om de flagships van de grote bedrijven te evenaren, maar voor een veel lagere prijs. Het eerste model was dan ook een echte flagship-killer. Maar door de jaren heen is OnePlus steeds meer op de concurrentie gaan lijken, waardoor de fabrikant nu in één adem met namen als Samsung en Apple genoemd mag worden.
De OnePlus 9 Pro laat haar reputatie als vlaggenschip goed zien door het ontwerp. Het grote 6.7 inch scherm loopt van het glas naadloos over in het aluminium body aan de achterkant. Het is een elegant ontwerp dat kwaliteit schreeuwt en over het scherm hebben we ook niks te klagen. Het display is prachtig en kleurrijk en de vernieuwde, minimale OxygenOS software pas er goed bij. Dat scherm slurpt natuurlijk wel energie, maar dankzij de razendsnelle chargers van OnePlus is de smartphone is no-time weer opgeladen.
Het gebied van OnePlus de laatste jaren wel haar meerdere moest erkennen in de grote merken, was de camera. Daarom heeft het bedrijf voor de OnePlus 9 Pro samengewerkt met Hasselblad. Daardoor heeft de Chinese fabrikant dit jaar een enorme stap gezet, maar kan het helaas nog niet de Samsung Galaxy S21 over Sony Xperia 1 III overtreffen. De smartphone van OnePlus is gelukkig wel een stuk goedkoper.
xiaomi mi 11 ultraf1628850399

Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi is nog niet zo lang actief op de Westerse markt, maar het Chinese bedrijf heeft in die tijd wel al een enorm deel van de markt veroverd. Dat komt met name door de budget en midrange modellen van Xiaomi, die een ongekende value bieden. Maar de fabrikant wil zich ook gaan meten met de grote jongens.
Daarvoor is dit jaar de Xiaomi Mi 11 Ultra gelanceerd, een smartphone met zo’n beetje alle features waar je maar aan kan denken erin gepropt. Zo tref je aan de voorkant een 6.8 inch OLED scherm aan met een refresh rate van 120Hz. Dat alles wordt draaiende gehouden met een enorme 5000mAh batterij en als je toch zonder stroom komt te zitten, dan kan je de smartphone helemaal opladen binnen een uur.
De Xiaomi Mi 11 Ultra wordt alleen pas echt interessant wanneer je het apparaat omdraait. Dan zal je namelijk een opvallende, dikke camera bump zien. In de rechthoek tref je namelijk niet alleen de camera en sensoren aan, maar ook een tweede display. Hierin kan je de tijd en accuduur zien, maar ook een preview van de camera. Daardoor kan je makkelijk een selfie maken met de hoofdcamera, voor een hogere kwaliteit dan de selfie-camera.
En die foto’s zullen zeker indrukwekkend zijn, want Xiaomi heeft een aantal sterke lenzen in de smartphone geplaatst. Voor al die features moet je wel diep in de buidel tasten, want de Xiaomi Mi 11 Ultra heeft een prijskaartje van 1199 euro.

Nog meer smartphones om naar uit te kijken

Er zijn dus al een aantal indrukwekkende smartphones uitgekomen in 2021, maar daar blijft het niet bij. Zo komt Apple natuurlijk later dit jaar met de iPhone 13, waar veel geruchten de rondte over doen. Google heeft ondertussen officieel de Pixel 6 en Pixel 6 Pro aangekondigd, met een aantal interessante features - waaronder een zelfgemaakte chipset. Google is blinkt normaliter uit op het gebied van foto’s en software, maar dit jaar kan de Amerikaanse techgigant mogelijk flink verrassen.

Populair Nieuws