De beste nieuwe smartphones van 2020 tot nu toe

  Het maakt niet uit hoe groot een crisis is in de wereld, nieuwe smartphones zullen altijd op de markt verschijnen. Zo zijn er in 2020 alweer een aantal prachtige nieuwe modellen verschenen. Dit zijn de beste smartphones die dit kalenderjaar zijn uitgekomen.

  OnePlus 8 Pro

  Bij de oprichting van OnePlus heeft het bedrijf zich geprofileerd als een fabrikant van flagship killers. Vandaag de dag zijn de smartphones van OnePlus ondertussen zelf flagships geworden, met specificaties en features waar je U tegen zegt.

  Het paradepaardje van de OnePlus 8 Pro is ongetwijfeld het extreem vloeiende 120 Hz scherm dat ook nog eens een resolutie heeft van 3168x1440 pixels. Het is daardoor bijna een droom om door apps te scrollen. De krachtige Snapdragon 865 processor zorgt er bovendien voor dat alle apps razendsnel draaien en opgestart worden. Tel daar ook nog eens de prachtige camera bij op en je hebt een smartphone waar anderen jaloers op zullen zijn. Je moet er alleen wel een flinke duit voor neerleggen...

  Apple

  Apple iPhone SE

  De smartphones van Apple zijn over het algemeen geprijsd in het hogere segment. Kijk bijvoorbeeld maar naar de prijs van de iPhone 11 Pro. Gelukkig heeft het Amerikaanse techbedrijf zich ook weer gericht op klanten met een dunnere portemonnee en een midrange smartphone op de markt gebracht in de vorm van de iPhone SE.

  De SE is goed gebouwd met een klassiek iPhone design en draait uiteraard op het iOS besturingssysteem, wat dankzij de exclusiviteit perfect draait op de smartphones van Apple. Het scherm is daarnaast heerlijk kleurrijk en scherp en de ingebouwde speakers kunnen prima dienst doen als muziekspeler op een feestje. Zoals met veel iPhones is de accu alleen niet geweldig en ook de foto’s in slecht licht zijn van lagere kwaliteit dan we hadden gehoopt. Maar voor die prijs kun je natuurlijk niet alles krijgen.

  Samsung

  Samsung Galaxy S20 Ultra

  Het kan nog een tijdje duren voordat de nieuwe Samsung Galaxy Note op de markt verschijnt, maar liefhebbers van Samsung smartphones kunnen ondertussen prima uit de voeten met de Samsung Galaxy S20 Ultra. De Samsung Galaxy S-lijn heeft dit jaar niet twee verschillende modellen, maar drie, waar de Ultra het topmodel van is.

  Met de Ultra gaat Samsung op elk gebied een stuk verder dan normaal. Het 6.9 inch scherm is groot, scherp en snel met een verversingssnelheid van 120 Hz. De hoofdcamera maakt ondertussen foto’s met een 108MP lens en kan tot wel 100x inzoomen. En wanneer 5G arriveert in Nederland kun je meteen genieten van de hoogste snelheden wat betreft internet. Helaas is Samsung ook Ultra gegaan met het prijskaartje, maar gelukkig kun je altijd nog gaan voor de goedkopere standaard Galaxy S20 als het te gortig wordt.

  Sony

  Sony Xperia 1 II

  Nog even en Sony gaat gewoon de namen van haar televisies gebruiken voor haar smartphones. Veel chocola kunnen we namelijk niet maken van de naamgeving van de Sony Xperia 1 II. Dat is bovendien ook niet het enige punt waar Sony besluit om het iets anders te doen dan de concurrentie.

  Het gaat al jaren slecht met de Xperia-lijn en daarom heeft het Japanse bedrijf besloten om het roer om te gooien. Dat zul je al meteen zien wanneer je een blik op de Xperia 1 II werpt, want het design is lang te noemen. Heel lang. De smartphone is daarmee dan ook de perfecte telefoon om films op te kijken, mede dankzij het prachtige 4K scherm. Ook fotografen kunnen van de Xperia 1 II genieten, dankzij de vele features en mogelijkheden die het toestel gebruikers biedt. De smartphone is dan ook zeker niet voor de massa, maar ben je op zoek naar een telefoon die een aantal dingen nagenoeg perfect doet, dan is de Sony Xperia 1 II een uitstekende keuze.

  Oppo Find X2

  Oppo is nog niet zo lang aanwezig als smartphone-fabrikant in Europa, maar heeft in korte tijd al een flinke indruk weten te maken. Dat heeft het Chinese bedrijf voornamelijk gedaan met zeer betaalbare, maar toch sterke budget en midrange modellen. Uiteraard heeft Oppo ook een flagship en dat is de Oppo Find X2 in elke vorm van het woord.

  Net zoals de S20 Ultra en de OnePlus 8 Pro heeft de Find X2 een prachtig en groot AMOLED scherm met een 120 Hz verversingssnelheid, een Snapdragon 865 processor en maar liefst 12 GB aan werkgeheugen. De camera doet ondertussen ook niet onder voor de concurrentie en ook de Find X2 staat klaar voor de introductie van 5G. Eigenlijk doet de flagship vrijwel niks verkeerd, op de gebogen afloop van het scherm na. En uiteraard moet je ook voor deze smartphone diep in de buidel tasten. Het is niet goedkoop om het nieuwste van het nieuwste in huis te halen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.