De beste co-op games van 2020 tot nu toe

Article
zaterdag, 18 juli 2020 om 16:00
zombie army 4f1578653242
2020 laat zich kenmerken door het coronavirus. Een tijd waarin het meer dan ooit handig is om samen games te spelen, online of offline. We hebben de beste co-op games van de eerste helft van dit jaar voor je op een rijtje gezet.

Zombie Army 4: Dead War

De eerste co-op game komt uit de stal van Rebellion , een ontwikkelaar die bij uitstek co-op games maakt. Niet alleen kwamen de eerste drie Zombie Army games hier vandaan, ook Sniper Elite 4. De X-ray shots zijn dan ook een genot om naar te kijken. Verder kwam de co-op game Strange Brigade ook bij deze ontwikkelaar vandaan.
Zombie Army 4: Dead War kwam in februari dit jaar uit en kan enkel online gespeeld worden. Met vier man overigens, dus dat is een genot. Het grote verschil met de eerste drie Zombie games is dat er vooral meegegaan is met de tijd. Niet alleen ziet het spel er beter uit, ook zijn er meer mogelijkheden. Wel moet eerlijk gezegd worden dat deel vier, juist door alle extra, opties wat minder tactisch speelt en makkelijker is dan de eerste drie. Dat is zonde, maar geen reden om de game niet in huis te halen. Samen hordes zombies aan gort te knallen is ontzettend verslavend, geloof ons maar!
streets of rage 4f1593936168

Streets of Rage 4

Een game die wel op de bank samen gespeeld kan worden is Streets of Rage 4. Het langverwachte deel van de bekende Street of Rage serie. Veel beat ‘em up liefhebbers beschouwen deze serie uit de jaren ’90 als de beste in het genre. Er werd dan ook met argusogen gekeken naar het vierde deel. Eerlijk is eerlijk: dat valt niet tegen.
De game ziet er niet alleen verbluffend mooi uit, maar speelt ook heerlijk weg. Fans van het eerste uur kunnen vertrouwd met hun favoriete karakters aan de slag: Axel, Blaze en Adam. Daarbij zijn er nieuwe personages waar ook uit gekozen kan worden. De gehele campaign kan samen gespeeld worden, online met twee personen en offline met vier personen. Dat is een potje samen beuken en Genieten met hoofdletter g. Overigens is het spel ‘gratis’ op Xbox One voor mensen met een game pass.
Streets of Rage is digitaal al uit, maar komt ook fysiek in de winkels te liggen.
h2x1 nswitchds thetakeoverf1592225236

The TakeOver

Een andere beat ‘em up met een veel onbekendere naam is The TakeOver, een indie. Het is een beat ‘em up die niet zo goed is als Streets of Rage, maar zeker hele hoge kwaliteit biedt. Sterker nog: juist in een landschap waarin er niet meer zoveel beat ‘em ups uitkomen als vroeger is dit gewoon een must om te spelen! Dat kan samen met twee spelers, zowel online als offline. Het mooiste is dat de game flink uitdagend is, cadeautjes worden je dus niet zomaar gegeven.
De prijs is ook erg fijn, slechts twee tientjes. Waar veel beat ‘em ups die de laatste jaren uitkomen wat saai zijn qua gevechten, omgevingen of vijanden, geldt dat niet voor The Takeover. Op alle vlakken scoort de game een ruime voldoende. De invloed van Streets of Rage is goed te zien, maar dat is alleen maar prima. Soms moet je gewoon even goed afkijken.
moving outf1594808480

Moving Out

Een couch co-op titel die dit jaar uitkwam is Moving Out. Een game waarin meerdere genres gecombineerd worden:actie, puzzel en meer. In totaal zijn er 50 levels om samen te doorlopen. De kunst is om een binnen een bepaalde tijd voorwerpen te verplaatsen om die in verhuiswagens zien te krijgen. Opeens is verhuizen leuk! Al kan het ook chaotisch worden, want in een gevecht tegen de klok kan het zomaar zo zijn dat je dingen omstoot of kapot maakt en net als met een echte verhuizing is dat nou net niet helemaal de bedoeling.
Het is dan ook een must om samen te werken. Helaas geldt wel dat dit spel enkel offline gespeeld kan worden met elkaar en dus niet online. Doe dit vooral met iemand uit je eigen huishouden óf bewaar die 1,5 meter. Ja ja, het is een uitdaging om én samen te verhuizen én 1,5 meter afstand te houden. Maar plezier gegarandeerd!
darksiders genesis 1f1595241054

Darksiders Genesis

Wil je iets meer ‘rust’, maar vooral vijanden een ticket naar het hiernamaals geven? Dan is Darksiders Genesis wat voor jullie. We zeggen bewust jullie, want dit is de eerste Darksiders game die samen gespeeld kan worden. Met één ander persoon kun je de game zowel offline als online spelen. In totaal kunnen in deze hack en slash game samen 16 games doorlopen worden. Hoewel de levels zelf niet heel veel variatie tonen, is het wel het leukst om de game samen met iemand anders te spelen.
Zoals onze Luuc in zijn recensie schreef is samen rammen het lekkerst. Goed, weten we dat ook weer! Overigens is de Xbox One versie nu spotgoedkoop aan te schaffen bij bol.com voor 22.99. Een koopje toch voor een game die ongeveer 15 uur in beslag neemt?
Heb jij nog een andere co-op game gespeeld die in 2020 uitkwam, laat het vooral aan ons weten!

Populair Nieuws