Beste smartphone features van 2019 om naar uit te kijken

  Het Mobile World Congress vindt aan het einde van februari plaats in Barcelona. De verwachting is dat er veel nieuwe smartphone features worden aangekondigd tijdens dit jaarlijkse evenement. Voor nu is het dus nog speculeren, maar dit zijn de beste smartphone features die waarschijnlijk in 2019 gaan uitkomen.

  We hadden ons tien jaar geleden niet voor kunnen stellen dat we smartphones zouden hebben met een scherm van meer dan 6-inch. Dit is slechts een van de weinige innovaties die er in het afgelopen decennium die we ons hiervoor nog niet voor mogelijk hadden gehouden. Ook in 2019 staat er ons weer flink wat te wachten op het gebied van smartphone innovatie. Daarom zijn dit de beste smartphone features die we waarschijnlijk in 2019 kunnen gaan verwachten.

  5. Onbreekbare smartphone

  Het hartverscheurende moment dat je je dure smartphone op de grond laat kletteren is voor iedereen pijnlijk. Het gebruiken van het gebroken scherm voelt aan als een ziek spelletje uit een van de Saw films. Het laten repareren van het scherm gaat je ook minimaal honderd euro kosten, waardoor de pijn alleen maar erger wordt.

  Toch gaan er geruchten rond dat er binnenkort onverwoestbare smartphones op de markt zullen komen. En dan hebben we het niet over die Nokia 3310 die je bij wijze van spreken nog van een flatgebouw zou kunnen gooien. Er worden steeds sterkere materialen ontwikkeld, zoals de nieuwere generatie Gorilla Glass en grafeen. Grafeen is ruim 200 keer sterker dan het sterkste staal dat we op dit moment kennen. Met de verdere ontwikkeling van beide producten zouden we in 2019 wel eens een smartphone kunnen zien die je keer op keer kunt laten vallen. Handig voor de klungels onder ons!

  4. Opladen zonder draad

  Draadloos opladen of wireless charging wordt al door een handvol smartphone-fabrikanten ondersteund, maar nog lang niet alle smartphones zijn hiertoe in staat. De trend in 2018 was het waterdicht maken van de smartphones en dat gaat niet goed met de met elektronica gevulde gaten onderin de smartphones, zoals de 3.5mm-aansluiting. Die aansluiting voor de oordopjes wordt steeds vaker weggelaten, maar het zou zomaar kunnen dat er helemaal geen openingen meer in de smartphones zitten.

  Daarvoor moeten wel alle smartphones draadloos opladen ondersteunen. Het is ook een stuk gemakkelijker en veiliger voor de gebruikers. Je legt je smartphone gewoon op de oplader en klaar is kees. Daarnaast is het een stuk veiliger, omdat er dus geen openingen met elektronica in de smartphones zouden zitten. Het enige nadeel is dat fast charging een stuk lastiger gaat worden, maar daar zal na een tijd ook weer een oplossing voor worden gevonden.

  3. Een notch-loze smartphone

  Als er over een smartphone feature veel ophef heerst is het wel de notch. Dit is de inkeping die - over het algemeen - aan de bovenkant van een smartphone-scherm zit. Deze moet volgens veel smartphone-liefhebbers zo klein mogelijk zijn. Smartphones als de OnePlus 6T en de OPPO RX17 Pro maken al gebruik van een hele kleine notch, maar een iPhone XS Max en iPhone XR hebben een veel grotere inkeping.

  De notch is tot op heden nog niet vaak verdwenen, omdat hier vaak de camera in verwerkt zit. De trend gaat al tijden naar een notch-loze smartphone en de eerste modellen zijn ook al op de markt verschenen. Hier ging het om de OPPO Find X, waarbij de camera uit de bovenkant van de telefoon geschoven komt. Dit is nog geen ideale oplossing, maar het is een begin. Het lijkt er op dat de camera in het scherm zal moeten worden verwerkt, maar hoe en of de smartphone-fabrikanten dit gaat doen is nog maar de vraag.

  2. Opvouwbare smartphones

  Wanneer je niet helemaal op de hoogte bent van de laatste smartphone-ontwikkelingen zul je even raar opkijken bij het woord opvouwbare smartphones. In principe zijn alle smartphones opvouwbaar, maar de vraag is nog maar of ze daarna ook nog werken. Even alle gekkigheid op een stokje; de opvouwbare smartphones gaan komen in 2019.

  Onder andere Samsung, Motorola en Huawei zijn op dit moment bezig met opvouwbare smartphones. Samsung is bezig met de Samsung Galaxy X, waarvan we al een demo hebben gezien tijdens een conferentie van het populaire smartphone merk. Er moet nog het een ander gebeuren volgens Samsung, maar hoogstwaarschijnlijk zullen de grote smartphone-merken de opvouwbare smartphones aankondigen tijdens MWC 2019.

  1. 5G-internet

  Tegenwoordig heb je bijna overal Wi-Fi maar ook wanneer je dit niet hebt kun je - wanneer je hiervoor betaald - gebruik maken van 4G-netwerk. Toch kan het wel eens zo zijn dat er geen 4G-verbinding beschikbaar is, waardoor jouw serie constant vastloopt op de meest spannende momenten. Net wanneer Frank Underwood een belangrijke beslissing moet nemen in House of Cards of wanneer Clarke Griffin een van de moeilijkste keuzes uit haar leven moet maken in The 100 begint het beeld te haperen. Dit kan dan voor de nodige frustratie zorgen.

  Dat zou met de ontwikkeling van 5G-verbindingen verleden tijd moeten zijn. Je zou namelijk binnen een aantal seconden een volledig seizoen op Netflix kunnen downloaden, waardoor streamen ook niet langer voor een probleem zorgt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.