Assassin's Creed Odyssey Legacy of the First Blade Episode 2 Review

Review
donderdag, 31 januari 2019 om 9:57
xgn google image
Na de hoofdverhaallijn van Assassin’s Creed Origins hebben we een paar sterke DLC-pakketten gekregen om het verhaal uit te diepen. Assassin’s Creed Odyssey gaat dezelfde route op met een driedelig DLC-avontuur, waarvan het tweede deel is uitgekomen. Of het dezelfde hoogstaande kwaliteit kent kun je lezen in onze Assassin's Creed Odyssey Legacy of the First Blade Episode 2 review .
In de eerste episode hebben we kennis gemaakt met Darius, een legendarische assassin en de eerste drager van de Hidden Blade, en zijn dochter Neema of zoon Natakas – afhankelijk of je respectievelijk speelt met Alexios of Kassandra. Samen met Darius neem je het op tegen de Order of the Ancients, een machtige organisatie die we kennen uit Assassin’s Creed Origins.
In Assassin’s Creed Odyssey Legacy of the First Blade Episode 2 stuurt de Order of the Ancients een tweede groep moordenaars op Darius, om te voorkomen dat hij en zijn nageslacht het Griekse land weten te ontvluchten. Deze groep staat bekend als de Order of the Storm en zijn specialisten op het gebied van oorlogsvoering op het water, waardoor je in de twee episode veel gevechten mag uitvoeren met je oorlogsschip.
Assassin's Creed Odyssey Legacy of the First Blade Episode 2 Review

Storm in een glas water

Naast de tijd die je doorbrengt op zee, speelt de hele episode zich in de regio Achaia, met name langs de kustlijn. Net zoals in de eerste episode ben je dus de hele tijd aanwezig in één regio, wat ons betreft afdoet aan de juist zorgvuldig en grote wereld van Assassin’s Creed Odyssey. Vooral tegen een zeevarende factie hadden we het niet erg gevonden als de schaal van de episode zich over een grotere schaal had uitgespreid.
Ook is de Order of the Storm wat ons betreft minder intimiderend als de Order of the Hunters uit de eerste episode. De Huntsman was een mysterieus figuur die angst inboezemde en hoewel de de Tempest, de leider van de Order of the Storm, niet willen onderdoen voor een zwak personage, komt ze niet over als een even grote bedreiging als de Huntsman. We zijn in ieder geval wel benieuwd wat de laatste antagonist wordt in de derde episode van Legacy of the First Blade.
Assassin's Creed Odyssey Legacy of the First Blade Episode 2 Review

Burn ‘em up!

Omdat er van je verwacht wordt veel zeeslagen uit te vechten in deze episode krijg je gelukkig een nieuw wapen tot je beschikking op Adrestia en niet zomaar eentje: een vlammenwerper. Deze wordt gemonteerd aan de voorkant van het schip en kan in een korte tijd een vijandelijk schip met de zee gelijk maken. Je moet natuurlijk wel dichtbij het andere schip komen en je bloot stellen aan vijandelijk vuur, maar het resultaat is het waard.
Wanneer je weer vaste grond onder je voeten hebt kan je daar ook genieten van een nieuwe vaardigheid in de Hunter-tak, te weten Rapid Fire. Deze vaardigheid is het beste te vergelijken met de Light Bows uit Assassin’s Creed Origins en je kan er pijlen mee afvuren als een machinegeweer, maar elk schot kost wel een fractie van je adrenalinebalk. Er zijn sterkere vaardigheden te vinden voor de boog, maar Rapid Fire is wel een verrassend leuke optie om te gebruiken.
Assassin's Creed Odyssey Legacy of the First Blade Episode 2 Review

Nadenken over het nageslacht

In het verhaal van Legacy of the First Blade Episode 2, dat ongeveer vijf uur duurt om uit te spelen, verdiep je je niet alleen in de Order of the Storm, maar ook in de gevoelens van je eigen karakter, Darius en zijn nageslacht. Met name het vraagstuk van familie komt weer naar voren, maar in tegenstelling van het hoofdverhaal niet de familie waar je vandaan komt, maar de familie die je achterlaat.
Het is dan ook een interessante vraag waar het DLC-pakket gaat eindigen, met niet alleen een derde tak van de Order of the Ancients die we waarschijnlijk moeten opjagen, maar ook de toekomst van Alexios en Kassandra. Zullen ze voorgoed de wapens aan de wilgen hangen of zal een misthios altijd een misthios blijven?
Assassin's Creed Odyssey Legacy of the First Blade Episode 2 Review

Assassin’s Creed Odyssey Legacy of the First Blade Episode 2 Review – Op naar het einde

Het tweede hoofdstuk van Legacy of the First Blade lijkt in veel opzichten op het eerste deel, er moet weer gevochten worden tegen een tak van de Order of the Ancients, we krijgen een aantal nieuwe speeltjes tot onze beschikking en je leert meer kennen over Darius, zijn zoon of dochter en jezelf. Of Legacy of the First Blade even succesvol zal zijn als Curse of the Pharaohs zal blijven met het derde en laatste hoofdstuk, maar de tweede episode laat in ieder geval een interessant uitgangspunt achter.
Cijfer: 7.5