Dit vinden jullie de beste Kingdom Hearts games

  Mickey, Donald, Goofy en Sora in één game; ooit van gehoord? Wanneer dit wel zo is ben je waarschijnlijk ook bekend met Kingdom Hearts. Wij vroegen vorige week naar jullie favoriete Kingdom Hearts games. Dit vinden jullie de beste Kingdom Hearts games.

  Kingdom Hearts brengt de werelden van Final Fantasy en Disney samen. De games duren - over algemeen - ontzettend lang, waardoor je helemaal wordt meegenomen in de wereld waar verschillende Disney-figuren en Sora het voortouw nemen. Er zijn inmiddels18 (als je alle remixen meerekent) en dit zijn volgens jullie de beste.

  5. Kingdom Hearts Birth By Sleep

  We trappen de top 5 beste Kingdom Hearts games volgens jullie af met Kingdom Hearts Birth By Sleep. Het speciale aan deze game is dat Birth By Sleep alleen maar uitkwam voor de PlayStation Portable. Hierdoor kon je ook onderweg genieten van de vele Disney-personages die de game rijk is. Het verhaal van Kingdom Hearts Birth By Sleep speelt zich tien jaar voor de gebeurtenissen uit de eerste Kingdom Hearts game af.

  Er zijn verschillende Disney werelden aanwezig in Birth By Sleep. Onder andere de gebieden van Sneeuwwitje, Hercules en Assepoester. Er zijn drie hoofdpersonen genaamd Terra, Aqua en Ventus. Daarnaast keren er jongere versies van Sora, Riku en Kairi terug, die we al kennen uit onder andere de originele Kingdom Hearts. En laat dat nu net de volgende game in jullie top 5 beste Kingdom Hearts games.

  4. Kingdom Hearts

  De game waarmee het allemaal begon: Kingdom Hearts (2002). Deze PlayStation 2 game sprak flink wat gamers aan dankzij de kruising tussen Disney en Final Fantasy. Inmiddels zijn er heel wat delen verschenen, maar wie had dat destijds durven denken? Toen draaide het allemaal om hoofdpersoon Sora die samen met Donald en Goofy naar verschillende werelden reisde om ze te beschermen van de duisternis.

  Het leek allemaal zo kinderlijk eenvoudig, want het was een verhaal vol plezier, vrolijk vertier en het nam zichzelf niet al te serieus. Dat is tegenwoordig wel anders, maar dat neemt niet weg dat de game nog steeds geliefd is bij de fans van Kingdom Hearts. Daarom staat de game op de vierde plaats in jullie top vijf beste Kingdom Hearts games!

  3. Kingdom Hearts II

  We gaan meteen verder met het vervolg op de originele Kingdom Hearts game. Kingdom Hearts II gaat verder waar de eerste game gebleven is; Sora neemt het verder op tegen het duistere Organization XIII. Deze duistere groep werd voor het eerste gezien in Kingdom Hearts: Chain of Memories. Een game die exclusief uitkwam voor de Game Boy Advance. Het is een tussenliggend deel tussen de eerste twee hoofdgames uit de Kingdom Hearts serie.

  De vrienden van Sora zijn vermist. Wat volgt is een reis door de verschillende Disney-werelden. De werelden zijn niet met elkaar verbonden, maar met behulp van het Gummi Ship kun je reizen tussen de verschillende werelden.

  2. Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix

  We zijn alweer aangekomen bij de runner-up in deze lijst met de beste Kingdom Hearts games volgens jullie. Het is goed te begrijpen dat deze game zo hoog staat, want de collectie bevat ontzettend veel content. Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix bevat de volledig geremasterde versies van Kingdom Hearts, Kingdom Hearts: Chain of Memories, Kingdom Hearts II Final Mix en Kingdom Hearts Birth By Sleep Final Mix. Urenlang gameplezier dus voor de die-hard Kingdom Hearts fans.

  Voor de mensen die hun oog hebben laten vallen op Kingdom Hearts III kan het verstandig zijn om deze versie aan te schaffen. Om ook maar iets van het verhaal te begrijpen moet je deze delen eigenlijk wel spelen. In deze collectie kom je erachter hoe Sora’s avontuur en de strijd tegen Xehanort begint.

  Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix kan onder andere bij nedgame nog worden aangeschaft.

  1. Kingdom Hearts III

  Dan zijn we nu aangekomen bij de beste Kingdom Hearts game volgens jullie. Deze game is nog geen week oud, maar toch staat Kingdom Hearts III op de eerste plaats. Wij gaven de game in onze Kingdom Hearts III review maar liefst een 9,8. Nicky gaf onder andere aan dat de soundtrack geweldig is en dat de gameplay feilloos aanvoelt. Het is het grootste avontuur dat Sora tot nu toe heeft beleefd.

  Kingdom Hearts III is een geweldige afsluitende game voor de fans van de franchise, maar ook voor de nieuwkomers valt er genoeg te beleven. Toch zullen de nieuwere spelers moeite hebben met het begrijpen van het verhaal. Dan zou je bijvoorbeeld Kingdom Hearts: The Story So Far kunnen aanschaffen. Deze enorme collectie kan ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, maar dan kun je altijd nog ons artikel over deze collectie lezen. De collectie is op dit moment bijna overal uitverkocht, maar lees in dit artikel ook hoe jij de beste kans maakt om Kingdom Hearts: The Story So Far nog aan te kunnen schaffen.

  Beste Kingdom Hearts games volgens jullie

  Dit zijn dus de beste Kingdom Hearts games volgens jullie. Staat jouw favoriete in deze top 5? En waarom vind jij dit de beste game uit de populaire franchise? Laat het ons weten in de comments hieronder.

  Kingdom Hearts III is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.

  Kingdom Hearts III

  Verkijgbaar vanaf 29 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.