OnePlus 6T Review - De beste smartphone van 2018?

  Ajax, PSV of Feyenoord. De drie topclubs van het Nederlandse voetbal zijn goed te vergelijken met de drie telefoonfabrikanten Apple, Samsung en OnePlus. De eerste twee staan bekend om hun kwaliteit, maar OnePlus valt net als Feyenoord een beetje buiten de boot en in onze OnePlus 6T review lees je of dat nog steeds het geval is.

  OnePlus probeert al jaren de grote telefoonmerken te overtreffen door de draad te steken met de dure prijskaartjes van de bekende namen. Toch is het opvallend hoeveel de smartphones van OnePlus elk jaar meer en meer lijken op die van Apple, maar dan met een veel lager prijskaartje. Zo kost de OnePlus 6T maar 559 euro, wat een lage prijs is in vergelijking met de iPhone XS die je 1159 euro gaat kosten. Wij gingen aan de slag met de Thunder Purple editie en je leest er alles over in onze OnePlus 6T review.

  Lage prijs, hoge kwaliteit

  Het is die lage prijs waar OnePlus jaar in, jaar uit trots op is en dat is niet verwonderlijk. Voor 600 euro minder krijg je vrijwel alles wat een iPhone heeft, maar dan met een ander besturingssysteem en zonder het welbekende appeltje. De OnePlus 6T beschikt over een randloos scherm dat alleen een waterdruppeltje als inkeping heeft om de selfiecamera toe te voegen en een batterij die gemakkelijk anderhalve dag meegaat. Mocht het toestel daarna leeg zijn, is dat geen probleem want na anderhalf uur is je telefoon weer volledig opgeladen.

  Dit komt door de technologie die speciaal voor OnePlus is ontwikkeld: Fast Charge. De technologie staat nog steeds als een huis en is ideaal voor als je een keer vergeet op te laden. Zodra er een stopcontact in de buurt is, weet je zeker dat je na een half uurtje opladen weer een dag vooruit kunt.

  Dat je zo lang kunt doen met één keer opladen, betekent niet dat er geen goede prestaties worden geleverd. Integendeel zelfs. Dankzij de Snapdragon 845 en 8GB RAM (die de OnePlus 6 ook al had) is het apparaat ontzettend snel en duurt het openen van een app nog geen seconde. Het is de snelheid die het gebruik zo fijn maakt en wat het wind uit de zeilen haalt van de nieuwste functie van de 6T: de vingerafdrukscanner.

  OnePlus 6T Review - XGN.nl

  Evolutie kost tijd

  De vingerafdrukscanner zit onder het touchscreen van het 6,41 inch AMOLED-scherm. Hierdoor ziet zowel de voorkant als de achterkant er schitterend uit, maar de vraag is of de scanner goed zijn werk doet. In plaats van dat de scanner de lijnpatronen van je vinger voelt, wordt er nu een foto gebruikt van je vingerafdruk die telkens weer ingelezen wordt.

  Iedere vingerafdruk is nog steeds uniek, dus het inbreken door middel van de nieuwe scanner gaat niet lukken. Het scannen van je vinger lukt alleen ook niet altijd, want het is duidelijk dat de software nog wat verbetering kan gebruiken. Vooral bij weinig licht heeft de mini-computer moeite om je vinger te scannen waardoor je meerdere pogingen nodig hebt om de beveiliging van het toestel te ontgrendelen of je moet een andere manier van ontgrendelen gebruiken.

  Wanneer de vingerafdrukscanner wel werkt, is het fantastisch. Het is minder snel dan bij de OnePlus 6, maar nog steeds snel genoeg om je niet het gevoel te geven dat je aan het wachten bent. Daarnaast is het design een stuk mooier zonder een zichtbare vingerafdrukscanner en is het enige wat je aan de buitenkant van de telefoon nog kunt zien de camera’s.

  OnePlus 6T Review - XGN.nl

  Fotogeniek

  Zoals al eerder genoemd heeft de minicomputer een fantastische sefliecamera die naast gewone foto’s ook portretfoto’s kan maken. Deze zien er een stukje beter uit dan bij voorgaande toestellen ondanks dat je niet het achtergrondlicht aan kunt passen zoals bij de iPhone XS Max. Ze zijn van vrijwel dezelfde kwaliteit als die van de dubbele camera die je op de achterkant vindt.

  Die dubbele camera van 16 en 20 MP kun je op de achterkant van de mini-computer in het midden van de bovenste helft vinden. Een vervelende ligging, want door de grote van de smartphone ben je al snel geneigd je vingers over de camera te wrijven en dat wil je eigenlijk niet hebben. Het is waarschijnlijk nodig om ervoor te zorgen dat de 6T naast portretfoto's te gebruiken is voor nachtfoto’s.

  Waar het met voorgaande modellen nog wel eens lastig was om foto’s te maken bij weinig licht, is dat nu wel mogelijk met de OnePlus 6T dankzij de speciale nachtfoto-modus. Als je op deze manier een foto maakt, is het zaak dat je de camera zo stil mogelijk houdt. Als er beweging plaatsvindt terwijl je de foto aan het maken bent, zal de foto mislukken. De functie is wat dat betreft eerder geschikt voor het maken van landschapsfoto’s of van een mooi monument dan voor het maken van groepsfoto’s.

  Als je wel beweging in je beeld wilt, kan dat natuurlijk ook en dat is fantastische kwaliteit. Video's kun je maken met als hoogste resolutie 4K HDR op 60FPS, wat voor prachtige beelden zorgt die je zo in een film zou kunnen gebruiken. Het maakt niet uit welke optie je gebruikt, je kunt de beelden in ieder geval op een prachtig en reusachtig beeldscherm zien.

  OnePlus 6T Review - XGN.nl

  Mobiele bioscoop

  Het is namelijk een AMOLED-scherm van 6,41 inch dat door de minuscule notch groots aanvoelt. De meldingsbalk heeft ruimte om alles goed te laten zien en werkt samen met de notch. Meldingen zijn enkel een kleine afleiding in je ooghoek die je zelfs uit kunt zetten als je gebruik maakt van de speciale gaming-modus.

  Hierdoor ontvang je helemaal geen meldingen meer en kun je je volledig richten op een spelletje dat je aan het spelen bent. Of het nou Fortnite Battle Royale of Peggle Blast is, in beide gevallen speelt de game erg goed en zijn er geen haperingen te vinden. De kleuren komen door het scherm op maximale helderheid juist goed uit de verf en het geluid dat uit de telefoon komt is helder en vrij luid aan te zetten.

  OnePlus 6T Review - XGN.nl

  Vaarwel oude vriend

  Natuurlijk kun je oordopjes gebruiken, maar dan heb je wel de meegeleverde 3,5mm naar USBC-adapter nodig. OnePlus is met de 6T de volgende fabrikant die afstapt van de 3,5mm-poort, maar levert geen oortjes mee die rechtstreeks in de USBC-poort kunnen. Je hebt het te doen met een kleine, snel te verliezen adapter die helaas voor een extra stap zorgt in het dagelijks gebruik van je telefoon.

  Je neemt de smartphone overal mee naartoe en dan is het fijn om zo gemakkelijk mogelijk van het apparaat gebruik te maken. Om te compenseren is een siliconenhoesje voor de 6T meegeleverd die het fraaie uiterlijk dat het toestel al had weet te behouden. Daarnaast is het hoesje stootbestendig en ben je goed voorbereid om je nieuwe toestel overal mee naar toe te nemen.

  OnePlus 6T Review - XGN.nl

  OnePlus 6T review - Veel pracht en praal, weinig gebreken

  Al met al heb je aan de OnePlus 6T één van de beste smartphones van het moment te pakken dankzij de prijs-kwaliteitverhouding. Het prachtige design maakt je vrienden jaloers en het is jammer dat het design wordt tegengewerkt door de slechte plaatsing van de dubbele camera. Het neemt niet weg dat de foto’s er fantastisch uitzien en dat de performance in elke situatie van hoge kwaliteit is.

  Wat het sprookje compleet maat is het lange batterijleven en de kracht van Fast Charge om de 6T weer snel op te laden. Hopelijk blijft deze functie bij het volgende model voortleven en wordt deze niet geschrapt zoals de 3,5mm-poort. In ruil hiervoor krijg je wel de innoverende vingerafdrukscanner die goed werkt ondanks een paar kinderziektes.

  9

  De plus- en minpunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Innoverende vingerafdrukscanner
  • Sterke performance met lang batterijleven
  • Fast Charging blijft fantastisch
  • Fantastische camera’s
  • Prachtig design
  • ...maar de positie van de camera is jammer
  • Geen 3,5mm jack
  • Vingerafdrukscanner heeft wat kinderziektes

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.