OPPO RX17 Pro Review - Hoop kwaliteit voor normale prijs

  Een smartphone met een batterij die je in 35 minuten helemaal oplaadt, prachtige foto’s maakt en een 6.4 inch AMOLED scherm met een kleine notch heeft. En daar betaal je dan ‘maar’ 600 euro voor. Lees in deze OPPO RX17 Pro review, waarom deze smartphone van dit relatieve onbekende Chinese merk een goede keuze is!

  600 euro blijft veel geld, maar wanneer je de OPPO RX17 Pro aanschaft, krijg je wel waar voor je geld. Ten eerste is het design van de RX17 Pro anders dan we van de flagship smartphones van de grote merken gewend zijn. Bijna de gehele voorkant van de RX17 Pro bestaat uit scherm (91.5% screen to body ratio) en er is maar een hele kleine notch aanwezig.

  OPPO noemt het scherm zelf een Waterdrop Screen door de vorm van de notch. Het scherm ziet er indrukwekkend uit, maar niet alle apps maken volledig gebruik van het grote scherm. Zo ziet de bovenkant van bijvoorbeeld de Gmail app er niet optimaal uit.

  Wel kunnen er video’s over het gehele 6.4 inch scherm worden afgespeeld in de YouTube en Netflix app. Door simpelweg je vingers op het scherm naar elkaar toe te bewegen, zoom je in waardoor je gehele scherm wordt gevuld met de nieuwste afleveringen van Narcos Mexico of een van je favoriete YouTubers.

  Radiant Mist

  Geen Space Grey of Silver

  Daarnaast wordt deze smartphone van OPPO in twee originele kleuren geleverd. Voor deze review hebben wij de Emerald Green versie getest, maar de RX17 Pro is ook beschikbaar in Radiant Mist. De Emerald Green versie is wat rustiger ten opzichte van de Radiant Mist versie, die uit roze en lichtblauw bestaat. Wanneer je de smartphone vanuit verschillende hoeken bekijkt, verandert de kleur. Een leuke toevoeging en net even wat anders dan de Space Grey iPhone.

  De achterkant van de RX17 Pro is van glas. Dit ziet er mooi uit, maar het zorgt er ook voor dat er snel vingerafdrukken en stofjes op het apparaat te zien zijn. Daarnaast zorgt het glas aan de achterkant ervoor dat de smartphone kwetsbaarder is, maar daar heeft OPPO meteen een oplossing voor. Er wordt namelijk een hoesje meegeleverd in de doos.

  OPPO + hoesje

  Ontgrendelen is heel makkelijk

  Zoals je kunt zien in enkele foto’s in deze review heeft de OPPO RX17, net als de nieuwe iPhones, geen fysieke home-button meer. Toch kun je deze smartphone ontgrendelen met behulp van je vingerafdruk. Er zit namelijk een hidden fingerprint sensor in het scherm. Wanneer je je vinger hier op plaats heb je in ongeveer een seconde toegang tot je smartphone.

  Duurt dit je eigenlijk toch nog te lang? Dan kun je de OPPO RX17 Pro ook altijd nog met je gezicht ontgrendelen. De smartphone kan vanuit alle mogelijke hoeken voor je gezicht worden gehouden en je ontgrendelt de RX17 Pro binnen een seconde, ook in het donker. Wanneer je snel een foto wil maken, is het handig om zo snel mogelijk toegang te hebben tot je telefoon.

  SuperVOOC

  De sterkste features van de OPPO RX17 Pro

  Want foto’s maken kan de OPPO RX17 Pro als de beste. De Ultra Night Modus zorgt voor prachtige foto’s wanneer er wat minder licht is. Dit doet de RX17 Pro door middel van een langere sluitertijd. Hierdoor wordt er meer licht opgevangen en krijg je prachtige foto’s van bijvoorbeeld een zonsondergang. Zorg dat je de telefoon zo goed mogelijk stil houdt en dat er geen mensen door je beeld lopen, want dan kunnen de foto’s worden verpest. Een handige gadget voor mensen met de RX17 Pro is dan ook een tripod. Dan weet je zeker dat je scherpe foto’s maakt met behulp van de Ultra Night Modus.

  Verder heeft de OPPO RX17 Pro een 25 MP front camera en twee camera’s aan de achterkant. Aan de achterzijde zit een 20 MP en een 12 MP camera. Door de twee camera’s aan de achterkant creëer je een prachtig bokeh-effect met de nieuwste smartphone van OPPO. Maar de camera is niet het enige wat deze smartphone speciaal maakt.

  Want de batterij van de OPPO RX17 Pro is revolutionair door de SuperVOOC technologie. Door middel van een speciale stekker en een USB-C aansluiting zou de smartphone enorm snel opladen. Een van de dingen die tijdens het launch event in Milaan duidelijk naar voren kwam, is dat de RX17 Pro in 35 minuten van nul naar honderd procent oplaadt. Dat wilden wij uiteraard even testen. En meteen de eerste keer dat we de smartphone vanaf het nulpunt gingen opladen werden we niet teleurgesteld. De smartphone was inderdaad in 35 minuten volledig opgeladen en dan kun je ook nog eens meerdere dagen doen met één keer opladen.

  We hebben namelijk gemerkt dat de OPPO RX17 Pro ruim meer dan een dag meegaat bij normaal tot intensief gebruik. De smartphone werd gebruikt om ongeveer drie uur muziek (met bluetooth) te luisteren, een uurtje games te spelen, de hele dag door mails ophalen, Whatsappen, Snappen en alle andere social media bijhouden. En toch hadden we aan het einde van de dag nog minimaal 20 procent batterij over. Een smartphone die binnen 35 minuten volledig oplaadt en vervolgens meer dan een hele dag meegaat is in onze ogen buitengewoon goed.

  Onderkant

  Niet alles is positief

  Is alles dan goed aan de OPPO RX17 Pro? Nee, daar moeten we ook heel eerlijk in zijn. Tijdens het spelen van games, waarvoor er een speciale OPPO Game Space is, ververste het beeld niet altijd soepel. Maar dat is ook moeilijk te verwachten van een smartphone die een middenklasse model CPU, Snapdragon 710, heeft. De smartphone doet wat hij moet doen, maar het spelen van erg intensieve games is eigenlijk iets te veel gevraagd.

  Daarnaast is het geluid niet zo goed als bij andere flagship smartphones. Aan de onderzijde van de telefoon zit aan de linkerkant een speaker en die aan de rechterkant ontbreekt. Wel zit er bovenaan in het midden nog een extra speaker. Ook ontbreekt de 3.5-mm aansluiting die we steeds minder zien op de nieuwste smartphones. Je krijgt dan weer wel speciale headphones met USB-C aansluiting meegeleverd.

  Achterkant

  OPPO RX17 Pro review - Uitstekende kwaliteit voor deze prijs

  De OPPO RX17 Pro heeft een aantal baanbrekende features. De beelden die met de camera kunnen worden geschoten zijn spectaculair, de batterij is uitstekend, het scherm is groot en er is maar een kleine notch. Daarentegen is de RX17 Pro niet gemaakt voor het spelen van grafisch zware games en is het geluid van de nieuwste smartphone van OPPO niet geweldig. Toch haal je met de OPPO RX17 Pro een smartphone in huis die alles doet wat een telefoon van 600 euro moet kunnen. En op het gebied van de camera en batterij overtreft de RX17 Pro zelfs alle verwachtingen!

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Ultra Night Modus
  • Kleine notch
  • Groot scherm
  • SuperVOOC
  • Niet bedoeld voor grafisch zware games
  • Geluid niet van hoog niveau

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.