De beste PS5 games van 2022 tot nu toe

Article
woensdag, 07 september 2022 om 15:00
beste games op ps5 2022f1652975698
De PlayStation 5 is alweer anderhalf jaar oud! In 2022 hebben we tal van gloednieuwe games gekregen voor de PS5 waar we nog steeds van smullen. De vijf beste PS5 games van 2022 tot nu kun je hier gemakkelijk vinden!

5. Gran Turismo 7

We schieten uit de startblokken met Gran Turismo 7, het nieuwste paradepaardje van Polyphony Digital. De simracer van de Japanse Studio oogt op de PlayStation 5 als een oogappeltje voor racefans en met goede reden. Polyphony heeft wederom tijd noch moeite gespaard om de kleinste details op de baan te brengen.
Dit is ook goed voelbaar in de heerlijke gameplay die ervoor zorgen dat je als Max Verstappen over talloze tracks scheurt in prachtige racewagens. Toch is er een smetje te vinden op de racegame, namelijk het feit dat Polyphony nogal agressief was met de microtransacties. Daarvoor betaalt de studio momenteel nog de rekening waardoor de game op de vijfde plek eindigt.
Gran Turismo 7 is nu beschikbaar op de PlayStation 4 en PlayStation 5. Lees hier ook onze volledige review!
xbox game pass destiny 2 la reina brujaf1641382300

4. Destiny 2: The Witch Queen

Het gebeurt niet vaak dat Destiny 2-spelers tevreden zijn over nieuwe uitbreidingen, maar met The Witch Queen was het dan eindelijk zover. De Destiny 2 community geniet met volle teugen van de nieuwe campagne die als uitbreiding op de free-to-play base game gekocht kan worden. De uitbreiding vertelt een tof, nieuw verhaal dat relatief goed te volgen is voor nieuwe spelers, terwijl fans van het eerste uur beloond werden met lore die de komende jaren verder uitgewerkt wordt.
Verder bracht de uitbreiding welkome toevoegingen in de vorm van een crafting systeem, een scala van nieuwe wapens en een toffe, mysterieuze locatie in de vorm van de Throne Room. The Witch Queen bewijst dan ook dat Bungie niet verleerd is hoe een fantastische game gemaakt moet worden. Tel daarbij een stel heerlijke nummers bij op die je op standje oorverdovend door je oren wil blijven jagen en je hebt een game waar je geen genoeg van kunt krijgen op de PS5.
Destiny 2: The Witch Queen is nu beschikbaar op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Lees hier ook onze volledige review!
2022 02 09 sifu 3f1653059727

3. Sifu

Sifu is op deze lijst met de beste PS5 games van 2022 de minst bekende, maar dat zegt niet zoveel. Qua kwaliteit stijgt de game boven tal van grote AAA-games uit dankzij een fenomenaal concept. In de game wil je namelijk als jonge martial arts-student wraak nemen op een bende, maar iedere keer dat je verslagen wordt (lees: dood gaat), word je exponentieel ouder.
Sifu is een beat-em-up game waarin je goed moet worden en je jezelf moet trainen om een perfecte playthrough te halen waarin je in één keer alle levels doorkruist zonder super oud te zijn. De hogere leeftijd zorgt ervoor dat je sterker bent, maar ook minder health hebt tot je te oud bent om exponentieel veel ouder te worden. Dan is het game over en moet je weer helemaal opnieuw beginnen.
Sifu is nu beschikbaar op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC.
elden ring combatf1644405058

2. Elden Ring

Over lastige games gesproken, de nummer twee in onze lijst met beste PS5 games van 2022 tot nu toe is Elden Ring. De nieuwe FromSoftware game gooit bij XGN hoge ogen wegens een fenomenale wereld met onwijs veel vrijheid om te doen wat je wil. In The Lands Between word je vrijgelaten om op ontdekkingsreis te gaan en is de enige limitatie je eigen plafond in het vechten.
FormSoftware heeft wederom hoge ogen gegooid met een bikkelhard vechtsysteem dat flink wat van haar spelers vereist. Wel zijn er een aantal opties toegevoegd die de moeilijkheidsgraad iets verlagen waardoor je gemakkelijker door de game heen kunt komen. De game weet alleen net niet de eerste plek te bemachtigen doordat op technisch vlak nog best wat ruimte voor verbetering is op de PlayStation 5.
Elden Ring is nu beschikbaar op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Lees hier ook onze volledige review!
horizon forbidden west slangf1642430571

1. Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West is in 2022 tot nu toe de beste game die je voor het platform kan halen. Deze open-world game is alleen op de PlayStation 4 en PlayStation 5 te vinden, waarbij deze duidelijk extra mooi is op laatstgenoemde platform. De game draait van begin tot eind als een zonnetje in schitterende 4K beeldkwaliteit in 30 fps, maar speelt nog beter wanneer je de voor de dynamische resolutie kiest met een stabiele 60 fps.
Hierdoor beleef je de gevechten tegen reusachtige machines op fenomenale wijze terwijl je constant wordt verblind door prachtige, dynamische locaties en memorabele vista's die je nog lang zullen heugen. Tel daarbij een geweldig sci-fi verhaal op vol toffe wendingen en zijmissies die de wereld op heerlijke wijze uitdiepen en het is gemakkelijk om te zien waarom Guerrilla zoveel lof heeft gekregen voor het tweede deel in de Horizon-reeks. Ondanks dat de open-world mal die gebruikt wordt inmiddels wat rimpels begint te vertonen.
Horizon Forbidden West is nu beschikbaar op de PlayStation 4 en PlayStation 5. Lees hier ook onze volledige review!

De beste PS5 games van 2022 tot nu toe

Dit zijn de beste PS5 games van 2022 tot nu toe. Als je geïnteresseerd bent in het ontdekken van nog meer PS5 games heb je geluk, want we hebben ook de top 10 beste PS5 games voor je op een rijtje gezet. Hebben we een titel gemist die volgens jou in het lijstje thuishoort? Laat het ons weten in de reacties hieronder!