Beste PS5 games die nu al om je geld smeken

Article
vrijdag, 12 juni 2020 om 14:00
spider man 2 ps5f1591906992
Tijdens het PS5 Future event zijn ontzettend veel toffe games voorbijgekomen. Wij hebben hier enkele van de beste PS5 games op een rij gezet, zodat je vast een indruk hebt wat die nieuwe console allemaal gaat brengen. Er komen flink wat games aan!
Voor een compleet overzicht van alle games kun je hier terrecht. Wij selecteren hier enkele titels die er echt uitsprongen en die we het liefst vandaag nog zouden spelen. Tussen de titels zitten echt games die voortborduren op klassieke PlayStation 4 games.

Spider-Man 2 PS5 Miles Morales

Eén van de grootste verrassingen van deze PS5 presentatie was toch wel de terugkeer van Miles Morales in Spider-Man 2 voor de PS5. Spider-Man Miles Morales lijkt een game te worden met enorm veel potentie. Alhoewel er nog niet zo heel veel bekend is over de game, zijn er tijdens de presentatie al veelbelovende cinematics getoond. Daarnaast wordt het een uitbreiding op een game die al heel erg gaaf is om sowieso op PS5 opnieuw te spelen!
De Spider-Man PlayStation exclusieve game werd ontzettend goed ontvangen. Al snel werd er door fans om meer gevraagd. Spider-Mans terugkeer op de console werd ook door ons beloond. Vanwege het ijzerstere verhaal, het soepele vechsysteem en de gave gameplay waarin je door de stad kon slingeren, gaven wij maar liefst een 9.0 in de review.

Gran Turismo 7

Ook voor racefans is er tijdens het PS5 online evenement wel het een en ander getoond. Zo scheurden auto's door de bochten toen de eerste beelden van Gran Turismo 7 werden getoond. Ook deze keer kun je weer genieten van een snel potje racen. Alhoewel de nieuwe beelden nog niet heel veel weggeven, is het toch voor de fans al wel iets om echt naar uit te kijken. Er zijn voldoende Gran Turismo fans die telkens naar een nieuw deel uitkijken.
Hierboven is een trailer te vinden met daarin de eerste beelden van de game. Eerder kwam de game al in het nieuws. Zo werd duidelijk dat, ondanks dat de console 8K gaat ondersteunen, de makers 4K eigenlijk ook wel voldoende vinden. Vooralsnog is het vertrouwen hoog dat Gran Turismo grafisch weer erg interessant gaat worden.
88b94629 f82a 40f3 af69 2c1311c3e798f1591907503

Ratchet and Clank: Rift Apart

Uiteindelijk hebben we ook nog kunnen genieten van beelden van Ratchet and Clank. Dit doldwaze duo komt ook naar de PS5 en zal gamers daardoor flink wat platformplezier voorschotelen. Ratchet and Clank is echt een serie die tof is voor mensen die van 3D platformers houden. Eerder wisten de figuren gamers ook al flink te entertainen.
In deze nieuwe game zullen dimensies met elkaar botsen en zijn er boze robots die je het leven zuur maken. Terwijl jij door allerlei dimensies vlucht, ontstaat er een nieuw avontuur. We hebben al verschillende omgevingen voorbij zien komen. Zo zagen we de ruimte, een canyon en ook een piratenschip. Uiteindelijk ziet het er naar uit dat de game veel diversiteit qua spelwerelden gaat bieden. Wordt dit net zo'n toffe ervaring als eerdere games?
littlebigplanet ps5 sackboy adventure

Sackboy a Big Adventure voor PlayStation 5

Ook Sackboy a Big Adventure wist de aandacht te trekken als één van de gave nieuwe games die is aangekondigd tijdens de PS5 presentatie. Alhoewel fans van de serie erg uitkeken naar LittleBigPlanet 4, lijkt hen nu een ander snoepje voor te worden gehouden. Sackboy keert terug in een game die toch wel een beetje aan Super Mario 3D land doet denken. Alleen dan geen Nintendo game, maar dus een game voor de PlayStation 5!
Deze nieuwe LittleBigPlanet kan leuk worden voor jong en oud. Zeker omdat er dus nu voor een 3D wereld word gekozen is er veel meer mogelijk dan we al hebben gezien in eerdere games. Wij verwachten weer een game vol met charme. Hopelijk wordt Sackboy a Big Adventure did ook. Eerdere games in de franchise waren in ieder geval erg charmant en tof.
horizon zero dawn playstation plus julio 2020

Wordt Horizon Zero Dawn 2 de beste PS5 game?

Eén van de games waar gamers het meest naar uitkeken was nog wel het vervolg op Horizon Zero Dawn. Dit tweede deel in de serie is nu eindelijk aangekondigd tijdens de PS5 show. In de reacties onder de livestream was het enthousiasme te merken. Mensen konden niet stoppen met spammen van al hun lof voor de gameserie. PS5 volgers zijn enthousiast!
Terecht ook, want de vorige game was gewoonweg erg goed. Nederlandse nieuwe trots werd toen met een dikke 9,7 beloond in de Horizon Zero Dawn review. De game werd geprezen om haar prachtige en diverse spelwereld, de uitdaging die het bood en de toffe en toegankelijke RPG-systemen. Visueel was het een plaatje. Het tweede deel zal er visueel ook wel flink op vooruit kunen gaan, nu de PS5 weer een stukje verder is qua specs.