De 10 beste PS4 Pro enhanced games van dit moment

  Graphics zijn tegenwoordig ontzettend belangrijk. Als een game er niet fatsoenlijk uit ziet, dan verdwijnt het doosje al snel in een la om vergeten te worden. Voor alle grafische junkies, zetten we daarom de 10 beste PS4 Pro enhanced games op een rijtje, die wel optimaal gebruik maken van grafische mogelijkheden!

  Resident Evil 7: Biohazard

  Wanneer je de Dikke van Dale erbij pakt en bij de woorden 'griezelig,' 'angstaanjagend' en 'eng' gaat kijken dan stuit je nog net niet op Resident Evil 7: Biohazard. De game jaagt je de stuipen op het lijf en daar helpt de PlayStation 4 pro zeker bij!

  Je kunt dit deel van de surival-horror game namelijk in een resolutie spelen van 3840x2016 pixels en als je in het bezit bent van een 4K HDR tv dan ben je al helemaal een bofkont. De HDR zorgt er namelijk voor dat de zombies tot leven komen op je beeldscherm door alle geweldige kleuren, al is het eigenlijk nog maar de vraag of je dan wel boft!

  Hitman

  Als huurmoordenaar werk je alles tot in de puntjes uit. Je verkent de locatie, ziet waar je wel en niet in mag in welke kleding en probeert te achterhalen waar jouw doelwit zich bevindt. Heb je alles dat je moet weten, dan ga je over tot actie. En gelukkig kan je dat in Hitman tegenwoordig op de hoogste grafische settings doen!

  Op de PC kon je met een behoorlijke computer al een tijdje in 4K, met 60 frames per seconde én HDR de moordenaar uithangen, maar op de PS4 Pro kan dat nu ook. Aangezien de locaties die je als Agent 47 aandoet stuk voor stuk plaatjes zijn, komt dat goed uit. Zeker een titel die thuishoort in de top 10 beste PS4 Pro enhanced games!

  FIFA 18

  Met jaarlijks terugkerende games als F1 en FIFA, draait alles om innovatie. Grafische vooruitgang wel te verstaan, want alles kan en moet nog mooier. In het geval van F1 werden de bolides en circuits opgepoetst maar het publiek langs de tracks en het landschap daaromheen helaas achterwege gelaten. FIFA 18 kreeg 4K ondersteuning en een optie voor HDR, en dat zie je terug!

  De frustratie na het missen van een penalty is niet alleen meer af te lezen van je eigen gezicht, maar ook op die van de speler die metershoog over schoot. Hetzelfde kan gezegd worden van het onbegrip op gezichten als de scheids een rode kaart trekt. FIFA 18 mag dan nog weliswaar steeds frustratie opwekken, het spel weet wel een plekje te veroveren in de top 10 beste PS4 Pro enhanced games die je op dit moment kan spelen!

  The Last of Us

  De avonturen van Joel en Ellie zagen er indertijd op de PS3 al indrukwekkend uit, toch kreeg het spel een remaster op de PlayStation 4. Tegenwoordig heeft het spel ook ondersteuning voor 2560 bij 1440 resolutie en kan je kiezen of je het spel soepel met 60 frames per seconde wil, of 30 als je de resolutie hoger wil hebben.

  Dat 60 frames per seconde tegenwoordig de standaard is, blijkt wel uit het gemopper dat je hoort zodra een spel vastgezet blijkt op 30. Gelukkig is de PlayStation 4 Pro krachtig genoeg om te voldoen aan de vraag naar een vloeiende 60FPS, waardoor games als The Last of Us nog eens gespeeld kunnen worden zonder gehaper. Zeker een plekje waard in de lijst met de 10 beste PS4 Pro enhanced games dus!

  Gran Turismo Sport

  Zoals je kan lezen in onze Gran Turismo Sport review, is de game een pareltje voor het oog. De eerste in de reeks die een uitstapje naar de PlayStation 4 maakt, is meteen raak. Prachtige bolides rondrijden op ’s werelds mooiste circuits, en dan ook nog eens in 4K of 60 FPS in 1080p.

  Met een transportschip vol aan racewagens, is het kiezen als een kind in een snoepwinkel waar je voor gaat. Dan is het mooi om te weten dat elke auto er in Gran Turismo Sport er perfect uitziet. Terwijl het zonnetje ondergaat en jij door de bochten knalt, weerkaatst het licht net op de motorkap waardoor je even wordt afgeleid. Veel echter dan dit wordt het niet, daarom staat Gran Turismo Sport ook in de lijst met de beste PS4 Pro enhanced games.

  God of War

  Nadat Kratos alle goden in het oude Griekenland een enkeltje naar de eeuwige jachtvelden had gegeven, was het tijd voor wat anders. De rust van de Noorse bossen, een vrouw en kind... wat kan er fout gaan? Omdat Kratos zichzelf is, weet onheil hem altijd het vinden en voor hij het weet bevindt hij zich weer in een gewelddadig avontuur samen met zijn zoon Artreus.

  Wanneer je God of War speelt op een PS4 Pro kan je game in een 2160p checkerboard resolutie, of een supersampled 1080p voor gamers zonder een 4K televisie. Ook is de game compatibel met HDR. Als je geen 4K tv hebt en ook niet geïnteresseerd bent in een supersampled resolutie, biedt God of War ook een andere toevoeging. Je kan namelijk kiezen voor een Performance Mode die je een ontgrendelde framerate geeft.

  The Last Guardian

  In onze review van The Last Guardian waren er een aantal minpuntjes over het spel uit te spreken. Bij vlagen had het spel de graphics van een oude PlayStation 1 game en de besturing zorgde ervoor dat je controller nog harder door de kamer vlogen dan na een potje FIFA. Aangezien je de game terugziet in deze lijst met beste PS4 Pro enhanced games, weet je dat die minpunten onder handen zijn genomen.

  En inderdaad, er is hard gewerkt om het spel er beter uit te laten zien en alles wat soepeler te maken. Of het te maken had met de haperende framerate of het ontbreken van fatsoenlijke resolutie ondersteuning, nu je het spel met 60 FPS en in 3840 bij 2160 kan spelen valt het vloeken een stuk meer mee. Dat neemt niet weg dat de besturing nog steeds afhankelijk is van de stemming van Trico, dus houd het stressballetje maar bij de hand!

  Uncharted 4: A Thief’s End

  De Overstap naar de PS4 heeft Uncharted 4 veel goed gedaan. Want de game zag er bij launch al direct gelikt uit. Net als bij Uncharted: The Lost Legacy heeft ook dit deel ondersteuning gekregen voor meer frames in de multiplayer, een hogere resolutie in de singleplayer en HDR!

  Of je nu dus liever met Chloe aan de slag gaat in The Lost Legacy of toch vasthoudt aan Nathan, je kan het spel op de PS4 Pro spelen zoals je dat tegenwoordig verwacht. Soepele frames, hogere resolutie en prachtige graphics. Niet voor niets krijgt Uncharted 4 een plekje in deze lijst met de beste PS4 Pro enhanced games! Mocht je de game zelf willen ervaren, dan kan je het spel hier kopen.

  Horizon Zero Dawn

  Niet alleen HDR en 4K ondersteuning behoren tot de vernieuwing bij de PS4 Pro versie van Horizon Zero Dawn. Het spel krijgt ook nog en een portie verbeterde effecten mee om jouw ervaring in de apocalyptische robotwereld nog onvergetelijker te maken!

  Niet voor niets maakt het spel kans op 10 DICE Awards en harkte het een Gouden Kalf binnen. Het verhaal van het spel zit goed in elkaar, je kan er flink wat uren mee maken en ook grafisch zit het wel knor met Horizon Zero Dawn. Als je de game nog moet kopen, dan kan je dat hier doen. Zeker een aanrader, zoals je kan lezen in onze Horizon Zero Dawn review.

  The Witcher 3: Wild Hunt

  Ondanks dat het derde deel van The Witcher alweer bijna drie jaar geleden uitkwam, was het vorig jaar nog een van de best verkopende titels. Niet gek dan ook dat het spel eind vorig jaar ondersteuning voor HDR en 4K kreeg, zowel voor de Xbox One als de PlayStation 4 Pro!

  Zelfs zonder die ondersteuning zag het spel er al bloedmooi uit. Al helemaal op de PC, als deze tenminste de nieuwste technische componenten in het moederbord had zitten. Na de updates eind vorig jaar voor de consoles, kan daadwerkelijk iedereen de avonturen van Geralt beleven in de allerhoogste resoluties en met de soepelste framerates!

  Wat vinden jullie de beste PS4 Pro enhanced games?

  Met flink wat remasters op komst, is de kans groot dat er ook ondersteuning voor 4K resolutie en 60 FPS met de games meekomt. Onze vraag aan jullie is dan ook wat volgens jullie de beste PS4 Pro enhanced games zijn of op welke jullie niet kunnen wachten. Laat het ons weten in de comments!

  Resident Evil 7 Biohazard

  Verkijgbaar vanaf 24 january 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.