Beste PS4 Exclusives van 2018 - De PlayStation pareltjes van dit jaar

  Het jaar 2018 is bijna voorbij en we hebben weer meesterwerken gezien onder de games. Ook Sony heeft weer enorm haar best gedaan om wat moois neer te zetten, wat voor een aantal games ook zeker is gelukt. Wij hebben de beste PS4 exclusives van 2018 voor jullie op een rijtje gezet.

  5. Tetris Effect

  We beginnen de lijst met de beste PS4 exclusives van 2018 met een game die zowel op een normale PlayStation 4 en een PlayStation VR gebruikt kan worden. Een maand geleden schreven wij in onze Tetris Effect review dat dit de allerbeste Tetris-game ooit is. Er zijn al talloze Tetris-games uitgebracht, maar deze nieuwe versie behaalt de lijst van de beste PS4 exclusives van 2018 omdat het de originele Tetris eindelijk evenaart of zelfs verslaat.

  Tetris Effect levert een potje Tetris op met een niveau waarvan je steil achterover slaat. Dit komt door de prachtige visuele effecten waar de makers in de game gebruik van hebben gemaakt. De puzzelgame blijft zo simpel als hij zou moeten zijn, maar zorgt alsnog voor een sprookjesachtige beleving waar de Efteling u tegen zegt.

  4. Detroit: Become Human

  Toen Quantic Dream in 2013 voor het eerst een techdemo van deze game genaamd “Kara” uitbracht, vielen alle monden open. Detroit: Become Human is een grafisch prachtplaatje, maar de game bevat nog veel meer dan dat. Het lijkt soms namelijk erg lastig voor developers om een game te maken waarin je keuzes daadwerkelijk het verhaal veranderen, maar Quantic Dream heeft bewezen dat dit wel degelijk mogelijk is.

  Al eerder hebben wij de games met keuzes zoals Heavy Rain en Beyond: Two Souls bewonderd, maar Detroit: Become Human is toch wel een van de pareltjes van Quantic Dream en een van de beste PS4 exclusives van 2018. De game bevat een ijzersterk verhaal, een verhaal dat door je eigen invloed erg veranderlijk is en is, zoals eerder benoemd, een oogappeltje om te zien. Je kon er al over lezen in onze Detroit: Become Human review die we eerder dit jaar hebben geschreven.

  3. Yakuza 6: The Song of Life

  Voordat het laatste deel van de Yakuza-serie naar ons in Nederland kwam, was de game al dik twee jaar uit in Japan. Jammer is het zeker dat we hebben moeten wachten terwijl we wisten dat veel mensen al van dit verhaal konden snoepen, maar deze game was en is het wachten meer dan waard. Het slotakkoord van Kiryu kan gespeeld worden in deze toffe Japanse beat 'm up. Hoewel het verhaal op één staat zal je geregeld flink wat knokpartijen moeten uitvoeren.

  Voor de laatste keer zien wij hoe fel deze draak daadwerkelijk kan zijn. Aan het begin lijkt het wel alsof Kiryu de rust zelf is geworden, maar uiteraard is niets minder waar. Yakuza 6 is een van de beste PS4 exclusives van 2018 en wij waren erg enthousiast over de game, zoals je in onze Yakuza 6 review kunt lezen.

  2. Marvel’s Spider-Man

  Marvel’s Spider-Man is niet alleen een van de beste PS4 exclusives van 2018, maar ook een van de sterkste in de afgelopen jaren. Er komen weinig games uit over de welbekende superheld, dus het is voor fans geweldig om te zien dat Insomniac Games zo’n prachtige parel heeft gecreëerd. In Marvel’s Spider-Man slinger je als het alter-ego van de 25-jarige Peter Parker door Manhattan heen.

  De tijdsprong is een verstandige keuze geweest, tegenwoordig kent iedereen het verhaal van de nerd Peter Parker in zijn jonge jaren al wel. De voormalige tiener is nu wat ouder en zelfverzekerder wat voor een interessante twist zorgt en de game nog een stuk spectaculairder maakt. Deze game is dan ook een enorme hit in 2018, zoals je in onze Marvel’s Spider-Man review kunt lezen.

  1. God of War

  Kratos is dit jaar teruggekeerd in de game God of War, waar de Noordse mythologie centraal staat. Waar de God of War serie bekend staat als een brute Hack-and-Slash game, lijkt het er aan het begin van deze game op dat Kratos eindelijk rust heeft. Hij woont samen met zijn vrouw Faye en hun zoontje Atreus in het bos. Wanneer Faye overlijdt begint een nieuw avontuur voor Kratos, dat hij samen met zijn zoon zal beleven.

  Het lijkt wel lastiger te zijn aangezien hij deze keer een brute vechtersbaas en een zorgzame vader tegelijkertijd moet zijn. Atreus moet nog leren jagen bijvoorbeeld en doet dit door wat hij al wel weet in de praktijk van deze gevaarlijke wereld toe te passen. Kratos en Atreus zullen namelijk het as van Faye over deze brute, Noorse wereld verspreiden. God of War is de beste PS4 exclusives van 2018 en heeft een hele nieuwe draai gegeven aan de God of War game-serie, waarbij deze keer veel nieuwe emoties kwamen kijken. Je kunt in onze God of War review lezen meer lezen over de kwaliteiten van de game.

  Beste PS4 Exclusives van 2018

  Dit was onze lijst met de beste PS4 exclusives van 2018. Benieuwd naar welke games er kans maken om de pareltjes van volgend jaar te worden? Bekijk dan ons artikel over de PlayStation exclusives van 2019 die je niet mag missen.

  God of War

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.