Final Fantasy VII (Remake)

De oorspronkelijke versie van Final Fantasy VII werd voor het eerst gelanceerd op de eerste PlayStation. De game was toen al een enorme hit en wist de aandacht te trekken van mensen die nog geen fan waren van de RPG. Door deze game werden de mensen die er nog geen fan van waren dat namelijk wel.

Er werd al lang gevraagd naar een remake van de game. Er werd voorheen nooit iets mee gedaan, tot op het moment dat Sony de PlayStation 4 uitbracht. En in 2015 was het dan eindelijk zover: de remake werd aangekondigd tijdens de E3.

Er is nog niet veel informatie over de game beschikbaar. In de trailer is in ieder geval wel te zien dat de graphics zijn verbeterd en het is bekend dat de game meer actie-RPG gebaseerd zal zijn. Ook wordt de game in episodes uitbracht in plaats van een volle release.

De officiële releasedatum is nog niet bekendgemaakt door Square Enix. Het is mogelijk dat de game in 2019 verschijnt, maar vanwege de vermoedelijke problemen achter de schermen kan het ook zijn dat de game pas in 2020 of later komt.