De beste Fortnite dansjes die overgenomen zijn van anderen

  Fortnite is wereldwijd razend populair en wint vele gameprijzen door haar unieke battle royale concept. Fortnite zit vol met wapens, personages, items en… dansjes! Wat velen misschien niet weten is dat sommige Fortnite dansjes overgenomen zijn. Waar komen die Fortnite dansjes eigenlijk vandaan?

  De meeste dansjes in Fortnite die zijn overgenomen van anderen hebben kleine aanpassingen, maar zijn in essentie hetzelfde. Niet alle dansjes behaalden de top tien, dit zijn de dansjes die het noemen toch waard zijn: Reanimated (een deel van het dansje komt uit de videoclip van Michael Jacksons Thriller) en Smooth Moves (een dansje van BTS in de liedjes DNA, Mic Drop, Save Me en Blood Sweat and Tears).

  10. Ride the Pony

  Met dit Fortnite dansje lijkt het alsof je personage een pony of paard berijdt en dat kan er grappig uitzien. Het dansje zelf komt uit de videoclip van een heel populair liedje uit 2012: Gangnam Style. Gangnam style werd een van de meest bekeken videoclips op Youtube en het dansje werd ontzettend vaak nagedaan.

  De Koreaan, PSY, zette het dansje in als het refrein begon in de videoclip. Gangnam Style stond in veel landen voor een lange tijd op nummer één en kreeg een plek in het Guinness Recordbook voor meest gelikte video op Youtube ooit. Die plek werd in 2016 weer overgenomen door See You Again van Wiz Khalifa en Charlie Puth.

  9. Jubilation

  Jubilation is een dansje waarbij je personage zijn of haar handen in de lucht gooit en met de voeten op de grond trappelt. Wat velen misschien niet weten is dat Jubilation een dansje is uit een oude tv-serie genaamd Seinfeld. Personage Elaine komt terug van vakantie en haar familie en vrienden zijn erg blij haar weer te zien. Dus ze geven als reactie de Jubilation dans.

  Seinfeld is een Amerikaanse komedieserie bedacht door gelijknamige acteur Jerry Seinfeld. Jerry Seinfeld kreeg een Golden Globe voor zijn werk als acteur en de serie zelf kreeg ook een Emmy voor ‘geweldig script in een komedieserie’. Seinfeld stopte na 180 afleveringen, maar Jerry Seinfeld maakt nu zijn eigen miniserie op Netflix: Comedians In Cars Getting Coffee.

  8. Hootenanny

  De Hootenanny is een komisch dansje bekend uit de komediefilm Dumb and Dumber. In de film speelt Jim Carrey het nogal domme personage Lloyd Christmas die samen met zijn beste vriend Harry Dunne op zoek gaat naar een vrouw. Terwijl Lloyd in bergstadje Aspen is moet hij een nieuwe outfit uitkiezen, als hij de goede heeft gevonden doet hij het wereldberoemde dansje.

  Dumb and Dumber kreeg in 2014 een vervolg: Dumb and Dumber To. Ook daarin speelde Jim Carrey als Lloyd Christmas en wil hij zijn vriend helpen een vervangende nier te vinden. De film is hilarisch en zeker het kijken waard. Let er wel op dat je mogelijk pijn in je buik krijgt van het lachen.

  7. Tidy

  Het dansje Tidy is bekend uit de videoclip van een liedje van Amerikaanse rapper Snoop Dogg: Drop It Like It’s Hot. Dit dansje wordt vaak gebruikt in montages of rpg-videos. De bekende move zit dus ook in Fortnite en is afkomstig van rapper Snoop Dogg.

  Snoop Dogg wisselt de laatste tijd nogal eens van naam, eerder gaf hij zichzelf de namen Snoop Doggy Dogg, Snoop Lion en Snoopzilla. Zijn meest bekende hits zijn onder andere Drop It Like It’s Hot, Doggfather, Young, Wild & Free, Gin snd Juice en Still a G Thang.

  6. Floss

  Het Floss dansje komt oorspronkelijk van een jongen genaamd Russel Horning met als bijnaam de ‘Backpack Kid’. Hij liet zijn dansje zien tijdens de SNL-show terwijl hij met Katy Perry op het podium stond. Hij mocht met de show meedoen omdat hij 500.000 volgers had op Instagram.

  Epic Games nam het dansje over van de Backpack Kid zonder het te vragen en dat werd ze niet in dank afgenomen. De oorspronkelijke bedenker van het dansje klaagt Epic Games hier namelijk voor aan. Backpack Kid Russell wil dat hij de copyrights van het dansje krijgt.

  Epic Games

  5. Chicken

  Dit rare dansje, de kippendans, komt uit de Amerikaanse serie Arrested Development. De familie Bluth gebruikte de dans om andere leden van de familie te treiteren. Elk familielid had een andere vorm van deze dans en de danspasjes hebben soms niets met een kip te maken.

  Het dansje kan dus gebruikt worden om andere te irriteren, maar is vooral gewoon heel grappig. De Chicken dance uit Arrested Development kan in Fortnite dezelfde doeleinden hebben: gewoon samen lol maken.

  4. Dance Moves

  De Fortnite dans ‘Dance Moves’ is een referentie naar de Amerikaanse sitcom Scrubs, een serie uit 2001. De komische ziekenhuisserie had zo zijn mooie momenten waarvan dus ook het legendarische dansje van Chris Turk, vertolkt door Donald Faison. De soepele dansbewegingen zijn een genot voor het oog, net als in Fortnite.

  Net als bij de Floss is dit dansje van Turk door Epic Games ‘gestolen’. Bedenker Donald Faison is hier dan ook niet heel erg tevreden over en was boos over het feit dat Fortnite zonder te vragen zijn dans heeft gebruikt. Hij kreeg er geen geld voor bevestigde hij tijdens het Vulture Festival.

  3. Groove Jam

  De zogenaamde Groove Jam komt uit een komedie gemaakt in 2004: Napoleon Dynamite. De acteur, Jon Heder, die het dansje deed in de serie heeft er zelfs een Teen Choice Awards prijs mee gewonnen voor beste dansscene. Het dansje is groovy en wordt in de film gedanst op Naploleon Dynamite van Canned Heat.

  Epic Games wilde het dansje maar al te graag gebruiken voor Fortnite en dat gebeurde ook. Het dansje zorgt ervoor dat de film Napoleon Dynamite niet wordt vergeten.

  2. Orange Justice

  Het Orange Justice dansje kwam in seizoen 4 naar Fortnite voor vele spelers om te gebruiken. De dans is voor het eerst gedaan door een kind in een oranje t-shirt, hij deed de dans voor een competitie. Als je het beste dansje doorstuurde zou je dat dansje naar Fornite komen.

  De Orange Shirt Kid stuurde zijn dansje door, maar dat dansje won niet. Toch vonden veel gamers het dansje te goed en wilden ze de Orange Justice dans in Fortnite hebben. Gelukkig luisterde Epic Games en gebeurde dat ook.

  1. Fresh

  Dat brengt ons bij de nummer 1 van de lijst. Het dansje Fresh komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse serie The Fresh Prince of Bel Air, waarin Will Smith de hoofdrol speelde. Hij is alleen niet de bedenker van het dansje, want dat was het personage Carlton (Alfonso Ribeiro). Het dansje heet oorspronkelijk de Carlton Dance, maar werd Fresh genoemd in Fortnite vanwege de naam van de serie.

  Toch is Alfonso Ribeiro, oftewel de bedenker van de dans, niet erg tevreden met de manier waarop het dansje op Fortnite kwam. Er is namelijk niet aan hem gevraagd of Fortnite de dans mocht gebruiken, dat deed Epic Games wel. Ribeiro stapt daarom naar de rechter om de auteursrechten van het ‘gestolen’ dansje te bemachtigen.

  De tien beste Fortnite dansjes overgenomen van anderen

  Dit waren de beste Fortnite dansjes die zijn overgenomen van andere personen. Houd je van Fortnite? Lees dan ons artikel over de details van seizoen 7. Wil je meer weten over het ontstaan van Fortnite? Bekijk dan ons artikel over het ontstaan van Fortnite, van idee tot populaire game.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.