Foto: Capcom

Capcom onthulde Devil May Cry tijdens de Xbox persconferentie op de E3 2018. Hideaki Itsuno beloofde na afloop van de trailer op het podium een terugkeer naar de kwaliteit van de oude Devil May Cry games.

"Ik denk dat dit de beste Devil May Cry game tot nu toe zou kunnen zijn, omdat we hem voor jullie, de gamers hebben gemaakt."

-Hideaki Itsuno

Devil May Cry 5 reveal lijkt direct vervolg

Devil May Cry 5 lijkt een direct vervolg te zijn op Devil May Cry 4. In de trailer is te zien dat Nero, de hoofdpersoon uit de vorige game, terugkeert, blijkbaar met een nieuw kapsel. Devil May Cry werd onthuld met een trailer vol beukende house muziek, waarin te zien is hoe Dante het naast militairen opneemt tegen kleinere demonen en één gigantisch monster. Dit doet hij met een metalen rechterarm, speciaal ontworpen voor demon asskicking.

Het is alweer tien geleden jaar sinds Devil May Cry 4 in 2008 uitkwam. In de tussentijd kwam wel in 2013 DmC: Devil May Cry uit wat een reboot was van de serie. Deze game ontving gemixte reacties, dus het lijkt erop dat Itsuno daarom heeft gekozen naar een terugkeer naar de oude serie hack 'n slash actie games.

Geruchten bevestigd

Hiermee worden eerdere geruchten bevestigd dat er een nieuwe game in de serie aan zat te komen. Ook werden er details over het spel gelekt, maar hiervan is niet zeker of ze correct zijn. Dit lek had het onder meer over een meer open wereld en een nieuwe bad guy genaamd The Prince of Darkness.