De beste nieuwe TV series van 2020

  Door het coronavirus moesten veel mensen zich thuis vermaken. Gelukkig kwamen streamingdiensten dan ook met een hoop nieuwe series, waarvan dit de beste series zijn die we in 2020 al hebben mogen verwelkomen.

  Netflix

  Tiger King

  Als er één serie de sensatie van de eerste helft van 2020 genoemd mag worden, dan is het Tiger King wel. Deze documentaire-serie kwam precies uit op het hoogtepunt van de coronacrisis en werd door veel mensen dan ook als een geschenk uit de hemel gezien. Geen raadsel, want Tiger King is de ideale serie om even alle andere dingen in het leven te vergeten.

  Tiger King volgt de excentrieke Joe Exotic, de eigenaar van de GW Zoo in Oklahoma. In de dierentuin heeft Exotic tientallen grote katachtigen, die in gevangenschap zijn gefokt en geboren. Dat maakt het een groot doelwit van Carole Baskin, de CEO van dierenrechtenorganisatie Big Cat Rescue. De ruzie tussen de twee uitgesproken persoonlijkheden groeit uit tot enorme proporties, met alle gevolgen van dien.

  Netflix

  White Lines

  De Spaanse serie La Casa de Papel is een ongekend succes op Netflix en er zitten nog nieuwe seizoenen aan te komen. Maar bedenker Alex Pina houdt zich niet alleen met La Casa de Papel bezig: voor Netflix heeft hij ook een andere serie gemaakt, genaamd White Lines.

  De serie speelt zich af op het Spaanse eiland Ibiza, maar is een Brits-Spaanse productie. Verwacht dus niet alleen Spaanstaligen in White Lines. Onder de warme zon wordt het lichaam gevonden van DJ Axel Collins (Tom Rhys Harries), die 20 jaar geleden vermist is geraakt. Zijn zus Zoe Collins (Laura Haddock) gaat op onderzoek uit om de moordenaar te vinden, maar wordt al snel tegengewerkt vanuit allerlei verschillende hoeken.

  Netflix

  Space Force

  Soms schrijft een serie bijna zichzelf. Toen de Amerikaanse overheid namelijk aankondigde dat er een divisie voor oorlogsvoering in de ruimte opgezet zou worden, ging Netflix bijna direct aan de slag met Space Force. De serie is er zelfs zo snel bij, dat niet de Amerikaanse regering, maar de streamingdienst het copyright op ‘Space Force’ in handen heeft.

  In de komedieserie staat generaal Mark Naird (Steve Carell) aan het hoofd van de United States Space Force, een organisatie die belangen van de Verenigde Staten in de ruimte moet verdedigen. Het project is alleen nog niet bepaald een succes, mede door de vele meningsverschillen tussen Naird en hoofdwetenschapper Dr. Adrian Mallory (John Malkovich). Gelukkig is er één ding waar de Space Force wél heel goed in slaagt: een glimlach op je gezicht toveren.

  Turner Entertainment Networks

  Snowpiercer

  De naam Snowpiercer zal voor velen waarschijnlijk bekend in de oren klinken. In 2013 kwam namelijk een gelijknamige film met Chris Evans in de bioscoop. De serie speelt zich dan ook af in dezelfde ‘wereld’ als de film, maar heeft een iets andere opzet. Waar de film Snowpiercer een actiefilm is, is de serie namelijk een detective mysterie.

  In Snowpiercer is de aarde een bevroren vlakte geworden, waarop nog maar een klein gedeelte van de mensheid in leven is. De overlevenden reizen in een trein, waarbij de elite in luxe leeft voorin de trein en het plebs achterin, in erbarmelijke omstandigheden. Uiteraard kan dat niet goed blijven gaan en wanneer er meerdere doden vallen, moeten woordvoerder Melanie Cavill (Jennifer Connelly) en voormalig detective Andre Layton (Daveed Diggs) op onderzoek uit.

  Netflix

  The Stranger

  Adam Price (Richard Armitage) lijkt een perfect leventje te leiden. Hij heeft een goede baan als advocaat, een mooie vrouw (Dervla Kirwan), twee ijverige zoons en een prachtig huis. Alles stort alleen in wanneer een onbekende vrouw (Hannah John-Kamen) hem benadert en een vreselijk geheim vertelt. Price is bovendien niet de enige in de stad die plotseling informatie te horen krijgt die hij of zij liever niet te weten was gekomen.

  Als je op zoekt bent naar een flinke dosis spanning en mysterie, dan ben je met The Stranger aan het goede adres. Het verhaal is gebaseerd op een boek van Harlan Coben en dat is goed te merken. Karakters zijn goed uitgediept en elke aflevering voelt als een hoofdstuk, waarbij je steeds een stukje dichter bij de waarheid komt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.