Netflix en Ubisoft werken aan Splinter Cell anime serie

  Netflix heeft al eerder adaptaties van games gemaakt met The Witcher en Castlevania, maar daar lijkt het niet bij te blijven. Volgens Variety in de streamingdienst namelijk bezig met een anime serie van Tom Clancy's Splinter Cell.

  De Splinter Cell franchise lijkt begraven te zijn door Ubisoft. Ondanks grote successen in de levensloop van de serie, is het alweer zeven jaar geleden dat Splinter Cell: Blacklist uitkwam. Dat is tot op heden de laatste game die in de Tom Clancy serie is uitgegeven.

  Volgens Variety wordt de franchise nu nieuw leven ingeblazen. Niet in de vorm van een game, maar opvallend genoeg met een anime serie. Netflix en Ubisoft zouden namelijk samenwerken in de ontwikkeling van de show. Degene die het project moet gaan leiden is Derek Kolstad. Hij zal naar verluidt optreden als schrijver en executive producer voor de serie. Kolstad is eerder verantwoordelijk geweest voor het schrijfwerk van de John Wick films. Netflix, Ubisoft en de woordvoerder van Kolstad willen volgens Variety niet reageren om de specificaties van de samenwerking.

  Aanleiding voor een nieuwe Splinter Cell game?

  De serie is mogelijk goed nieuws voor fans van de Splinter Cell games. Bij een succesvol ontvangst kan het namelijk ook reden zijn voor Ubisoft om een nieuwe titel uit te brengen. Anderzijds kan de serie een teken zijn dat de Franse uitgever en ontwikkelaar al bezig is met een nieuwe Splinter Cell en de serie gebruikt wordt als een manier om naamsbekendheid te generen bij een nieuw publiek.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.