Dit is waarom The Stranger op Netflix je echt in spanning houdt

  Netflix is weer een toffe serie rijker. Nee, niet Stranger Things, maar The Stranger! Deze keer krijgen we het verhaal mee van een vrouwelijke stalker die de levens van een heleboel mensen compleet op stelten zet. De geheimen die zij onthult, zorgen ervoor dat The Stranger een toffe Netflix serie wordt. De volgende redenen verklaren waarom dat de serie je aandacht blijft vasthouden!

  Netflix

  Net alsof je You kijkt

  Iedereen die heeft genoten van beide seizoenen van de Netflix serie You, zal The Stranger zeer waarschijnlijk niet los kunnen laten. Ook in deze serie hebben we te maken met iemand die alles van mensen wil weten. Zo is er een onbekende, ‘the stranger’, die zodanig geobsedeerd is met de waarheid, dat leugen na leugen wordt blootgelegd. Dat zorgt voor de nodige interessante situaties. Zeker wanneer al in de eerste serie alles begint met de onthulling van leugen één: een vrouw die een zwangerschap nept en na de confrontatie hierover plots ‘even tijd voor haarzelf nodig heeft.’

  Een interessante twist is dat we het verhaal niet volgen vanuit deze vrouwelijke stalker. Er zijn verschillende personages die allemaal een belangrijke rol spelen in het verhaal. Alhoewel de personages in het begin niet allemaal even relevant voor het plot lijken, weet de serie alle losse eindjes op een geniale manier met elkaar te verbinden. Voor je het weet blijkt dat alle leugens uit The Stranger toch nauwer met elkaar verbonden zijn dan je van tevoren aan zag komen.

  Netflix

  Interessante personages

  In het begin vraag je je bij sommige personages af of ze niet beter uit de serie kunnen worden geschrapt. We zullen niet zeggen wie, we willen immers spoilers te vermijden, maar in de loop van heel het avontuur blijken veel personages steeds meer diepgang te krijgen. Ook personages waarvan je het op voorhand niet had verwacht! Uiteindelijk zijn er ontzettend veel personages, maar in acht afleveringen krijgen veel van hen wel de tijd om te groeien en een indruk achter te laten.

  Uiteindelijk krijgen we nog wel het meest te maken met de man, Adam (gespeeld door Richard Armitage) die te horen krijgt dat zijn vrouw een zwangerschap nept. Je begint met hem mee te leven als na een ruzie zijn vrouw opeens verdwijnt. Alhoewel de vrouw zelf voor goed weg blijkt te zijn, weet de serie ook haar op een verrassende manier uit te diepen. Veel screentijd krijgt een verdwenen vrouw niet, toch heeft ze een belangrijke rol en kun je aan het einde van de serie plaatsen wat er door het hoofd van de spoorloos verdwenen vrouw moest spelen.

  Netflix

  Waar gaat het plot heen?!

  Tijdens het zien van The Stranger weten niet alleen de personages elke keer te verrassen, de serie zit vol met interessante plotwendingen. Je kunt niemand vertrouwen, of mensen blijken een duister geheim te hebben. De schrijvers van de serie lijken meesters te zijn om elke aflevering weer iets mee te geven waardoor je op het verkeerde spoor wordt gezet. Zo gebeurt het meermalen dat je een zeker personage begint te vertrouwen en zelfs medelijden krijgt, om er daarna achter te komen dat het zacht gezegd een enorme klootzak is die je het liefst levenslang achter slot en grendel zou zetten.

  Ook onze hoofdpersoon heeft de nodige geheimen die door de loop van de serie duidelijk zullen worden. Iedereen heeft geheimen! Die geheimen zorgen dat het plot verder wordt gedreven en elke aflevering weer een heel stuk spannender word. Ondertussen worden al die geheimen boven tafel gebracht door een mysterieuze vrouw. Actrice Hannah John-Kamen zet dit personage geloofwaardig neer.

  Netflix

  Bingen!

  Dat niet willen stoppen met kijken kan een probleem worden. Uiteindelijk heeft de serie maar acht afleveringen en elke aflevering duurt ongeveer 50 minuten. Voor je het weet heb je alle afleveringen in één ruk uitgekeken en word je met een gat achtergelaten dat je alsmaar wilt vullen door nog meer afleveringen te zien. Omdat dat niet gaat, snak je al snel naar meer Netflix vermaak.

  Je kunt You hierna gaan kijken. De serie heeft er een beetje van weg. You is eerder een serie die je sympathie voor een stalker laat ontwikkelen, terwijl hij alles doet voor de vrouw waar hij op dat moment van houdt. Mogelijk kun je nog aan de wat oudere serie Safe beginnen. Die komt van dezelfde thriller schrijfster als The Stranger. Maar verder is er weinig wat op deze serie lijkt.

  Netflix

  Komt er meer?

  Hopelijk waait die frisse wind nog eventjes door. Het zou namelijk ontzettend tof zijn als er een tweede seizoen van The Stranger zal komen. Alhoewel de serie alle losse eindjes zo’n beetje aan elkaar weet te knopen, weet het ook weer een heleboel nieuwe vragen op te wekken. Vooral tegen het einde van de serie zijn er nog steeds geheimen die jij als kijker weet, maar waar de personages nog geen weet van hebben. Stiekem wordt er dan al een zetje gegeven voor een tweede seizoen.

  Hoe het verhaal nu is, zou het eigenlijk gek zijn als er geen tweede seizoen komt. Niet alleen omdat het verhaal het makkelijk toelaat, ook omdat de schrijfster een overeenkomst met Netflix heeft lopen en daarom de kans groot is dat haar volgende project hierop voort borduurt. Als dat tweede seizoen van hetzelfde niveau is, dan zal dat tweede seizoen heel makkelijk inhaken op wat we in de laatste aflevering zien, maar uiteindelijk weer een enorme plotwending introduceren.

  Seizoen 1 scoort overigens gemiddeld een 7.3 op IMDB, wat een vrij mooi cijfer is. Opvallend is overigens als je de afleveringen daar los aanklikt, elke aflevering gemiddeld hoger scoort dan die 7.3. Heb jij de serie al gezien en wat vond je ervan? Laat het ons weten in de comments hieronder!

  Dit artikel is op 4 juni 2020 bijgewerkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.